luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Bani de la guvern pentru aeroportul arădean

  de Special Arad | 30 decembrie 2021, 1:20 PM | Administraţie

  2

  Guvernul a alocat ieri 7,9 milioane lei Aeroportului Arad,  iar consilierii județeni au inclus astăzi această sumă în bugetul Aradului, informează Consiliul Județean Arad într-un comunicat.

  Consilierii județeni au votat, în cadrul unei ședințe extraordinare, rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului cu suma de 7.900.000 lei, reprezentând alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru susținerea activității aeroportului din Arad. Aceste fonduri sunt destinate depășirii dificultăților financiare cu care se confruntă Aeroportul Arad SA ca urmare a pandemiei de COVID-19.

  „Situaţia cu care se confruntă aeroporturile regionale având un trafic de maximum 200.000 de pasageri pe an în ceea ce priveşte dezvoltarea serviciilor şi în atragerea de capital este mai dificilă decât cea cu care se confruntă principalele aeroporturi din Uniune. Prin urmare, în condiţiile de piaţă actuale, aeroporturile regionale pot întâmpina dificultăţi în asigurarea finanţării activităţilor lor în absenţa unei finanţări publice. Apreciem preocuparea guvernului pentru alocarea acestor sume, cu atât mai mult cu cât aceasta este a treia rectificare pozitivă a anului, un fapt fără precedent de când sunt eu președintele Consiliului Județean Arad”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJA.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Iar o sa sară o grămadă de postaci cu sloganul „găurii negre” și…. dăi și luptă pentru închidera aeroportului…cu maximă ardoare, fără să remarce că este un gest pozitiv, binevenit și benefic pentru Arad. Majoritatea arădenilor s-ar bucura dacă ar putea zbura la București, Frankfurt, Milano, etc direct de pe Arad.Doar timișorenii pot avea interesul desființării aeroportului arădean; pentru ei este o concurență nedorită. În schimb este ok să așteptăm apariția rezultatelor concretizate în curse regulate de pe Arad. Dacă actuala echipă nu vrea, poate vor alții. Dar orașul arer nevoie de Aeroport. Punct.

   --1 voturi
   +1
   -1
   • Fara o dezvoltare economica, c.j. si daca investeste tot bugetul Romaniei, nu va face aeroportu;l Arad functional.
    Un aeroport ,,primeste” o cursa noua daca aceea companie va avea cerere de bilete catre destinatia respectiva care sa-i acopere costurile de operare a cursei, daca nu, aeroportul ramane gol, ca cel din Arad.
    Deci, degeaba investeste c.j. daca companiile aeriene nu pot orgganiza curse pt. o locatie unde nu este cerere de bilete, e simplu, in economia de piata o firma privata nu arunca banii pe fereastra.
    Timisorenii nu saboteaza Aradul, din contra, administratia locala se saboteaza singura din ’90 incoace. Daca ar acorda facilitati mai bune investitorilor straini ca si cele pe care le acorda cei din Timisoara sau Oradea, atunci da, ar fi o sansa sa creasca interesul pt. curse directe catre aeroportul Arad, si apoi, din Timisoara pana in Arad faci maxim 30 de min. pe autostrada.

    +3 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.