sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Bacalaureat 2021. Cum au arătat subiectele la limba și literatura română

  de Special Arad | 28 iunie 2021, 11:01 AM | Educaţie

  0

  Subiectele de la proba de Limba și literatura Română au fost primite de elevi la ora 9, iar timpul de rezolvare a fost de 3 ore. Candidații puteau ieși din sală după o oră și jumătate de la primirea subiectelor. Varianta extrasă de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, conform EduPedu.ro, a fost cea cu numărul 4.

  La subiectul I absolvenții de liceu de la profilul real și tehnologic, precum si filiera vocaționala au avut un text la prima vedere „Viața lui I.L. Caragiale” de Șerban Cioculescu.

  La subiectul I, punctul B, candidații au avut de făcut un text argumentativ despre „dacă greutățile vieții pot îngreuna sau nu realizarea responsabilităților față de familie”.

  Redactează un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumentezi dacă greutățile vieții pot determina sau nu neglijarea responsabilităților față de familie, raportându-te atât la informațiile din fragmentul de text extras din volumul “Viața lui I.L Caragiale” de Șerban Cioculescu, cât și la experiența personală sau culturală.

  Subiectul II a fost un comentariu al unei poezii de Ion Vinea

  La Subiectul III tinerii au avut eseu despre particularitățile unei nuvele studiate.

  „Redactează un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinți particularități ale unei nuvele studiate. În elaborarea eseului vei avea în vedere următoarele repere:

  1. Evidențierea a două trăsături care fac posibilă încadrarea nuvelei studiate într-o perioadă, într-un curent cultural/literar sau într-o orientare tematică.

  2. Comentarea a doua episoade/secvențe relevante pentru tematica nuvelei studiate.

  3. Analiza a două elemente de structură, de compoziție și/sau de limbaj semnificative pentru nuvela studiata”.

  Subiecte BAc 2021 romana real 1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.