duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Doar 63,37% dintre elevii arădeni au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat

  de Special Arad | 5 iulie 2021, 4:08 PM | Educaţie

  0

  Ministerul Educației a publicat astăzi, 5 iulie, pe site-ul dedicat (bacalaureat.edu.ro), rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021.
  Rezultatele au fost afișate atât pe pagina web menționată anterior, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

  Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 63,37% (62,9% în sesiunea iunie-iulie 2020). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 69,67% (71,4% – sesiunea iunie-iulie 2020), iar pentru promoțiile anterioare – 29,34% (25% – sesiunea iunie-iulie 2020).

  Au promovat 1657 de candidați, dintr-un total de 2615 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 2206 de candidați provin din promoția curentă, iar 409 de candidați din promoțiile anterioare.
  3 candidați au obținut media 10.

  Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:
  -30 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  -3 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;
  -55 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 8/ Istorie – 47)
  -101 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

  Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
  Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

  Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:
  – recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  – susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  – obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.