Doar 63,37% dintre elevii arădeni au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat

  de Special Arad | 5 July 2021, 4:08 PM | Educaţie

  0

  Ministerul Educației a publicat astăzi, 5 iulie, pe site-ul dedicat (bacalaureat.edu.ro), rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021.
  Rezultatele au fost afișate atât pe pagina web menționată anterior, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

  Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 63,37% (62,9% în sesiunea iunie-iulie 2020). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 69,67% (71,4% – sesiunea iunie-iulie 2020), iar pentru promoțiile anterioare – 29,34% (25% – sesiunea iunie-iulie 2020).

  Au promovat 1657 de candidați, dintr-un total de 2615 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 2206 de candidați provin din promoția curentă, iar 409 de candidați din promoțiile anterioare.
  3 candidați au obținut media 10.

  Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:
  -30 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  -3 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;
  -55 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 8/ Istorie – 47)
  -101 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

  Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
  Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

  Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:
  – recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  – susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  – obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.