vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mai puțin de 150 de elevi arădeni au absentat de la examenul de Bacalaureat, prezența fiind de 84,54%

  de Special Arad | 28 iunie 2021, 1:39 PM | Educaţie

  0

  La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (Limba și literatura română) au fost prezenți 2401 de candidați (84,54% din totalul candidaților înscriși): 2238 candidați din promoția curentă, respectiv 163 din promoțiile anterioare. Proba s-a desfășurat astăzi, 28 iunie, în 27 centre. Nu au participat 141 candidați.

  Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat 1 candidat. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

  Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

  Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  -marți, 29 iunie – proba obligatorie a profilului

  -miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării

  -joi, 1 iulie – Limba și literatura maternă.

  Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

  Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

  Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

  În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

  Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  -recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

  -susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

  -obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.