joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Doi candidați scoși afară din examenul de Bacalaureat și 101 absenți la cea de-a treia probă

  de Special Arad | 18 august 2022, 1:36 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Comunicat. La a 3-a proba scrisă (E.d) – proba la alegere a profilului și a specializării) din cadrul examenului național de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2022, au fost prezenți 363 de candidați (77,89% din totalul candidaților înscriși): 247 candidați din promoția curentă, respectiv 116 din promoțiile anterioare. Proba s-a desfășurat astăzi, 18 august, în 3 centre. Nu au participat 101 candidați.

  Pentru fraudă au fost eliminați 2 candidați.

  Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

  Ultima probă se va desfășura maine, 19 august 2022, la Limba și literatura maternă.

   

  Primele rezultate vor fi afișate în data de 31 august, până la ora 12:00.

  Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

  Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie 2022.

  În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

  Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  -recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

  -susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

  -obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.