vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Baby, baby, Capitală Europeană a Culturii… tu vei fi a mea!” – sau nu rimează? Iris, Cristi Minculescu, Felicia Filip și Maia Morgenstern, din nou împreună, inclusiv la Arad

  de Tomck@t | 26 septembrie 2015, 1:12 PM | Cultură | Muzică | Recomandările editorilor

  3

  Dacă Andrei Ando ar fi prezentat concertul rock-simfonic ce a avut loc vineri seara în fața Primăriei, ar fi sunat așa: „Doamnelor și domnilor, trupa IRIS și Cristi Minculescu – din nou împreună… iată că miracolele se țin lanț în Arad și asta ne încurajează să avem toată încrederea că putem reuși, noi, Aradul, să câștigăm titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021!” … după care ar urma lista cu realizările Aradului de acum un secol, care culminează, bineînțeles, cu Imperio și primarul Falcă 🙂

  …dar lăsând glumele la o parte, chiar nu e cazul să fim răi de data aceasta. Cel puțin, nu atunci când e vorba de Iris. Chiar dacă nu atât de energic ca pe vremuri, trupa a făcut un show de zile mari în fața Primăriei, acompaniată fiind de orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul din Timișoara, respectiv a Filarmonicii de Stat Arad și, nu în ultimul rând, de soprana Felicia Filip și actrița Maia Morgenstern.

  Concertul adus în mod special la Arad de către Administrația locală, chiar dacă nu făcea parte din turnelul național, susținea candidatura Aradului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021… cel puțin așa s-a anunțat pe afiș, însă la concert, în afară de două roll-upuri cu sigla „Arad 2021” din fața scenei și mesajul lui Minculescu, înainte de ultimele două-trei piese, cum că ne urează succes, nu prea părea că susține nimeni candidatura.

  Spre final, oricum, publicul s-a înjumătățit, dar asta se include în categoria „ghinion”, căci a început să plouă (deși mărunt, nu era cine știe ce furtună).

  Dar despre ghinion și furtună ori, poate din contră!… chiar un miracol, urmează să relatăm după ditamai prezentarea lui Ando de astăzi, de la Fabrica de Tramvaie (Calea Victoriei nr. 33-35), cu începere de la ora 18, unde se va prezenta proiectul pe care orașul nostru îl susține în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Concert care s-a suprapus cu concertul EDDA, cea mai tare trupa rock din Ungaria – ca in filmele cu prosti! Numai ca de aici nu s-a plecat acasa la primii stropi de ploaie! PS: nu-s unguroaica dar am ales varianta EDDA – pe astia am sa-i revad la Arad peste 20 de ani; pe Minculescu, in fiecare luna, ca i-o trebui iara bani sa se tuneze cu vreun organ 😛

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Spitalele sunt dotate precar (spitalul de boli pulmonare) , drumurile din centru sunt pline de gropi si sparturi, In piata Spitalului , la billa , la Polivalenta, si in zona Alfa miroase ingrozitor de la canalizare si statia de epurare de pe Bodrogului si noi alegram dupa competilii care le vom pierde sigur cum ar fi Capitala Culturala sau mai nou Capitala Verde. Bani aruncati pe geam investiti intr-un proiect destinat esecului . In final vom ramane fara drumuri si fara capitala culturala doar cu mirosul urat de canalizare !

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.