Averile celor zece parlamentari de Arad. Topul „bogăției” și al „sărăciei” aleșilor

  de Andrei Fuliaș | 12 ianuarie 2017, 2:22 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  5

  Aradul are, începând de acum o lună de zile, zece noi parlamentari. Cel puțin în teorie, fiindcă din cei zece parlamentari aleși de arădeni în decembrie doar cinci dintre aceștia se află la primul mandat, iar aici vorbim despre senatorul Adrian Wiener (USR), respectiv deputații Glad Varga (PNL), Florin Tripa (PSD), Adrian Todor (PSD) și Sergiu Vlad (USR). Ceilalți cinci aleși sunt deja obișnuiți cu Parlamentul României, iar aici vorbim despre senatorii Ioan Cristina (PNL) și Mihai Fifor (PSD), respectiv deputații Eusebiu Pistru (PNL), Dorel Căprar (PSD) și Petru Farago (UDMR). În ceea ce îl privește pe Farago, acesta a mai fost deputat în legislatura 2008-2012.

  Astfel, Special Arad și-a propus să prezinte cititorilor declarațiile de avere ale celor zece parlamentari.

  În acest context, „cel mai avut” dintre cei zece este de departe liberalul Eusebiu Pistru, care împreună cu familia sa deține 9 terenuri pe raza a 6 localități din două județe și două imobile în Municipiul Arad. Totodată, familia Pistru deține conturi în lei, euro și dolari, respectiv bijuterii, ceasuri și alte investiții a căror valoare este una substanțială. Și la capitolul datorii, Eusebiu și Geanina Pistru stau destul de „bine”, având o datorie de 65.000 de dolari către fostul deputat Ion Șcheau și una de 63.000 de lei către CEC Bank. Mai multe detalii însă puteți găsi în declarația de avere a deputatului Eusebiu Pistru.

  La polul opus, respectiv la capitolul „cel mai sărac” parlamentar arădean, este tot un liberal. Vorbim aici despre senatorul Ioan Cristina, care deține un apartament de 50 mp în Municipiul Arad și un cont de 35.000 de lei, deschis la Raiffeisen Bank. Totodată, senatorul Ioan Cristina are o datorie de 60.000 de lei către un anume Adrian George Vârlan.

  În continuare vă lăsăm pe dumneavoastră să consultați declarațiile de avere ale tuturor celor zece parlamentari de Arad aleși în legislatura 2016-2020.

  Cristina Ioan

  Ioan Cristina – Senator PNL – născut pe 09.09.1975

  • Vezi aici declarația de avere


  Fifor Mihai-Viorel

  Mihai Fifor – Senator PSD – născut pe 10.05.1970 

  • Vezi aici declarația de avere


  Wiener Adrian

  Adrian Wiener – Senator USR – născut pe 23.06.1973 

  • Vezi aici declarația de avere


  Varga_Glad

  Glad Varga – Deputat PNL – născut pe 25.05.1986

  • Vezi aici declarația de avere


  Pistru_Eusebiu

  Eusebiu Pistru – Deputat PNL – născut pe 25.05.1966

  • Vezi aici declarația de avere


  Caprar_Dorel

  Dorel Căprar – Deputat PSD – născut pe 06.08.1974

  • Vezi aici declarația de avere


  Tripa_Florin

  Florin Tripa – Deputat PSD – născut pe 08.09.1973

  • Vezi aici declarația de avere


  Todor_Adrian

  Adrian Todor – Deputat PSD – născut pe 11.07.1977

  • Vezi aici declarația de avere


  Vlad_Sergiu

  Sergiu Vlad – Deputat USR – născut pe 26.09.1977

  • Vezi aici declarația de avere


  Farago_Petru

  Petru Farago – Deputat UDMR – născut pe 06.11.1977

  • Vezi aici declarația de avere

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Normal ca Pistru e cel mai avut, ca doar nu e la primul mandat
   Este interesant de vazut declaratiile de avere ale lui Fifor, toate, nu doar ultima, in una din ele declara ca i-a dat fostei sotii (la partaj) un autoturism care ar fi valorat cam 80 000 de euro, exact cat creditul avut impreuna cu fosta sotie si pe care aceasta l-a preluat in urma partajului, de ce ar fi acceptat aceasta un astfel de schimb daca tot s-au certat si au divortat ?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.