joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Cei zece parlamentari de Arad și cifrele lor demonstrative în mandatul 2016-2020

  de Andreea Daniela B. | 30 octombrie 2020, 9:30 AM | Politikos | Topic special

  2

  Având în vedere că urmează alegerile Parlamentare și sunt o mulțime de doritori din Arad pe listele de deputați și senatori, vom prezenta fiecare deputat și senator care a reprezentat Aradul din 2016 și până în prezent. Urmează să vedem ce impact a avut prezența lor în Parlament și dacă aceștia s-au făcut remarcați în vreun fel sau altul, dacă au contribuit cu ceva și dacă vocea lor s-a făcut auzită, ori poate doar au ocupat un scaun degeaba. Rămâne la latitudinea fiecăruia dintre cititori să analizeze dacă numărul inițiativelor fiecăruia dintre cei zece îl mulțumește… Ordinea este alfabetică.

  Începem cu CĂPRAR DOREL-GHEORGHE, deputat ales în circumscriptia electorală nr.2 ARAD. Acesta a făcut parte din două formațiuni politice și anume PSD – Partidul Social Democrat – până în iunie 2020, iar de atunci face parte din componența PPU – Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). Șofer, gestionar, consilier juridic și deputat șef peste Apărarea țării (a fost președintele Comisiei de Apărare,, Ordine Publică și Siguranță Națională), acesta a avut 18 luări de cuvânt în 18 ședințe, o declarație politică, 55 de propuneri legislative inițiate, din care 13 promulgate legi, la întrebări și interpelări a avut o singură apariție și trei moțiuni.

  Căprar s-a făcut remarcat de curând când a fost singurul deputat care a votat împotriva impozitării cu 85% a pensiilor speciale. De asemenea a devenit mai „celebru” după ce s-a prezentat la audieri într-un dosar de corupție („Dosarul șpăgilor de la vamă”), dosar care nu este nicidecum la final.

  FARAGO PETRU, ales deputat în circumscripția electorală nr.2 ARAD. Acesta a făcut parte încă de la început din UDMR – Uniunea Democrată Maghiară din România și a reușit să ocupe poziția de secretar în Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic. A avut 13 luări de cuvânt în 12 ședințe, două declaratii politice, 80 de propuneri legislative inițiate, din care 25 promulgate legi, un proiect de hotărâre inițiat, trei moțiuni și o apariție când a fost vorba de întrebări și interpelari.

  Vorbind puțin despre felul în care s-a făcut acesta remarcat în cei patru ani de activitate putem spune că nu a fost prea vorbăreț și nu a ieșit foarte mult în față, luările sale de cuvânt fiind în mare parte cuvinte de mulțumire, „bună seara!”, „votez da”.

  PISTRU EUSEBIU-MANEA a fost ales deputat în circumscripția electorală nr.2 ARAD și s-a făcut remarcat prin trecerea de la un partid la altul. Formațiunile politice ale acestuia au fost: PNL – Partidul Naţional Liberal – până în dec. 2017, ALDE – Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor – din dec. 2017- până în apr. 2020 . De dinainte de alegerile locale din septembrie, Pistru este membru PSD.

  A reușit să ia cuvântul doar de 11 ori în 11 ședințe, trei declarații politice, 16 propuneri legislative inițiate, din care 5 promulgate legi, întrebari si interpelări – 1, și patru moțiuni.

  TODOR ADRIAN, ales deputat în circumscriptia electorală nr.2 ARAD. Acesta face parte din PSD – Partidul Social Democrat. Din decembrie 2018 este în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, iar până atunci a fost membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

  Are la activ 14 luări de cuvânt în 14 ședințe, patru declarații politice, două declarații politice depuse în scris, 75 de propuneri legislative inițiate, din care 25 promulgate legi, șapte întrebări și interpelări și două moțiuni.

  TRIPA FLORIN-DAN a fost ales deputat în circumscripția electorală nr.2 ARAD. Acesta reprezintă PSD – Partidul Social Democrat. Activitatea sa din Parlament constă în 13 luări de cuvânt în 13 ședințe, două declarații politice, cinci declarații politice depuse în scris, 69 de propuneri legislative inițiate, din care 22 promulgate legi, trei întrebări și interpelări și trei moțiuni.

  De asemenea, acesta s-a făcut remarcat pentru că a fost suspect de folosirea influenţei politice într-un dosar DNA în legătură cu angajarea unei persoane la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara.

  VARGA GLAD-AUREL a fost ales deputat în circumscripția electorală nr.2 ARAD. Face parte din PNL – Partidul Naţional Liberal. În Parlamentul României a făcut parte din comisiile permanente:  Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic (din iun. 2017), Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (apr. 2017 – mai 2018), Comisia pentru muncă şi protecţie socială (mai – iun. 2017), Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic (până în mai 2017). A avut 34 de luări de cuvânt în 32 de ședințe, opt declarații politice și 13 declarații politice depuse în scris, 53 de propuneri legislative inițiate, din care 15 promulgate legi, 125 de întrebări și interpelări și 22 de moțiuni. 

  VLAD SERGIU COSMIN, ales deputat în circumscriptia electorală nr.2 ARAD. Acesta face parte din USR – Uniunea Salvaţi România. A făcut parte din comisiile permanente: Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale (din mai 2017) – Secretar (din iun. 2017) și Comisia pentru industrii şi servicii (până în mai 2017).  A avut 52 de luări de cuvânt în 51 de ședințe, 13 declarații politice și o declarație politică depusă în scris, 148 de propuneri legislative inițiate, din care 18 promulgate legi, un proiect de hotărâre inițiat, 45 de întrebari și interpelari și 14 moțiuni.

  IOAN CRISTINA – PNL, parlamentar ales în Circumscripţia electorală nr.02 Arad. Fostul vicepreședinte al Consiliului Judeţean Arad, (2006-2008) și fost președinte al PNL Arad (2010-2012), din postura de senator, Ioan Cristina a avut un număr de 34 iniţiative legislative, 37 declarații politice, 27 de întrebări, 67 de interpelări (alte două au fost adresate Primului Ministru), 41 de luări de cuvânt în plen și 16 moțiuni.

  MIHAI FIFOR – PSD, parlamentar ales in Circumscripţia electorală nr.02 Arad, în data de 11.12.2016 validat la data de 21.12.2016. Cu un mandat scurt de ministru interimar al Afacerilor Interne în perioada 30 iulie – 12 septembrie 2019, fostul candidat la Primăria Arad Mihai Fifor a punctat 75 de iniţiative legislative, 29 de declaraţii politice, 9 întrebări, 11 interpelări, 63 de luări de cuvânt în plen și 6 moțiuni.

  ADRIAN WIENER- USR, parlamentar ales in Circumscripţia electorală nr.02 Arad. Candidat la Primăria Arad, medicul Adrian Wiener, fost director medical în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, în perioada 2011-2015 și fost manager al aceleași instituții în perioada 2015-2016 a strâns în întreaga activitate parlamentară un număr de 127 Iniţiative legislative, 31 declarații politice, 46 de întrebări, 53 de interpelări (alte patru au fost adresate Primului Ministru), 230 de luări de cuvânt în plen și 13 moțiuni. În prezent, Adrian Wiener este medic coordonator al spitalului TBC din Arad.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.