vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Autoritățile Aradului dorm de 20 de zile! Gheorghe Seculici le-a prezentat în 11 martie un proiect pentru EXPO dar nimeni nu l-a luat în seamă: „Mi-au zis că avem destule paturi”

  de Lucian Dănilă | 1 aprilie 2020, 4:13 PM | Coronavirus | Recomandările editorilor | Știri Arad

  14

  Am scris în urmă cu câteva ore un articol despre faptul că la salonul EXPO Arad au fost demarate lucrările pentru un spital de campanie împotriva pandemiei de COVID-19.

  Lucrurile s-au mișcat în urma unei postări pe Facebook a omului de afaceri Florin Deznan, coproprietar al companiei RDF din Arad. Articolul are foarte multe reacții pozitive din partea cititorilor, dar erau și voci care spuneau că ideea nu este totalmente a lui Florin Deznan.

  Noi facem precizarea că nu am spus că ideea unui astfel de spital îi aparține, chiar am spus că nu este una originală, dar Florin Deznan este primul care a redactat și a prezentat în spațiul public un astfel de proiect, scriind efectiv care sunt necesitățile pentru un astfel de spital și cum trebuie amenajat.

  Unii ne-au scris în comentarii că primul care a venit cu ideea este chiar președintele Camerei de Comerț și Industrie a județului Arad, Gheorghe Seculici. La câteva ore după apariția articolului, Gheorghe Seculici ne-a și contactat pentru a vorbi pe această temă.

  Am avut parte de o surpriză. Gheorghe Seculici ne-a spus că în data de 11 martie a prezentat o astfel de schiță prefectului Gheorghe Stoian, dar și președintelui Consiliului Județean, Iustin Cionca și directorului de la Casa de Asigurări de Sănătate, Gheorghe Domșa. În 11 martie! Deci acum 20 de zile…

  „Am avut o discuție pe această temă cu domnul prefect Gheorghe Stoian dar și cu Iustin Cionca și Gheorghe Domsa. Am și trimis atunci câteva imagini pe care vi le trimit și dumneavoastră privind modul cum au fost amenajate alte spitale de campanie la Madrid la Belgrad sau la Novi Sad.
  Am considerat că trebuie să mă adresez autorităților pentru asta, factorilor de decizie. Într-adevăr nu am redactat un proiect dar am avut discuții despre cum trebuie să arate cum trebuie amenajat spațiul de la Expo vederea realizării acestui spital de campanie.
  Deși am discutat și am luat în calcul că spitalele din Arad nu vor face față numărului mare de îmbolnăviri materializarea acestui proiect a fost posibilă doar în aceste zile”, ne spune Gheorghe Seculici.

  Președintele CCIA spune că a avut și o corespondență cu Florin Deznan, chiar aseară, după ce acesta a postat acel proiect despre cum trebuie amenajat spitalul de campanie de la EXPO Arad.

  Am discutat și cu Florin Deznan și am să vă trimit corespondența”, spune Gheorghe Seculici.

  „Buna seara domnule Deznan,ma bucur ca îmbrățișați aceasta ideie.

  Am făcut aceasta propunere prima oară in 11 Martie d-lui prefect,de atunci am reluat-o de mai multe ori d-lor Cionca, Stoian, Domșa…

  Se pare ca sunt păreri, diferite, legat de ce trebuie făcut,cand și cum trebuie făcut. Putem discuta mâine dimineața subiectul in detaliu, având in vedere ca ne-am documentat cu privire la tot ce înseamna aceasta organizare.

  Va transmit mai jos imagini privind modul in care s-a organizat aceasta acțiune la Madrid, Belgrad, Novi Sad după modelul folosit prima oară in Italia. Aceste imagini le-am transmis tuturor celor de care v-am vorbit.

  In momentul in care am făcut propunerea au apărut suspiciuni legat de faptul ca Seculici ar avea nu știu ce interes acolo.

  Primele 3 poze Madrid acum o luna, aseară am văzut la DG24 era un număr dublu de paturi, toate ocupate. Următoarele 8 poze de la Belgrad,totul e funcțional”, i-a scris Gheorghe Seculici lui Florin Deznan.

  Altfel spus, autoritățile Aradului dorm de 20 de zile și noi ne mirăm de ce întotdeauna suntem nepregătiți la orice se abate asupra noastră.

  Ceea ce s-a demarat în această dimineață putea fi demarat, cu aceleași costuri, cu aceeași oameni implicați, încă din urmă cu aproape trei săptămâni.

  Din această după amiază sunt pline rețelele de socializare cu postări ale unor politicieni despre noul proiect care a demarat la EXPO.

  No comment! Dar până acum, singurii care au venit cu o ideea despre cum trebuie să arate spațiul de la EXPO în momentul în care se amenajează ca fiind spital de campanie sunt Gheorghe Seculici, care a prezentat niște schițe și a discutat cu oficialitățile orașului, și Florin Deznan care a prezentat în detaliu, redactat, cum trebuie să arate acest proiect.

  Reamintim că proiectul a fost demarat după ce Sergiu Bîlcea și Gheorghe Domșa l-au contactat pe Florin Deznan după textul scris de acesta aseara pe contul său de Facebook.

  ÎN GALERIA FOTO PUTEȚI VEDEA FOTOGRAFIILE TRIMISE DE GHEORGHE SECULICI LUI GHEORGHE STOIAN, IUSTIN CIONCA ȘI GHEORGHE DOMȘA.

  Citește cu click pe titlul de mai jos și:

  Minunat! Ideea omului de afaceri Florin Deznan prinde contur: se face spital de campanie la Expo Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ba da astia au inebunit! Pai nu aveti destule hoteluri ce stau goale in Arad? Nici acum nu aveti puteri cand se merge din ordonanta militara in alta? Pentru ce sa cheltui aiurea cand ai sute de camere de hotel libere in Arad? Paturile sunt acolo,aveti wc-uri la indemana pt fiecare pacient,incalzire,bucatarii….ce dracu sa faci lagare de concentrare? Ganditi ba handicapatilor ….

   +12 voturi
   +1
   -1
    • Nu confisti nimic, au facut si in UK asta si pe aia nu-i poti banui de comunism. Si asa nu au clienti in perioada asta si oricum daca puneai mana sa citesti, chiar si in Romania sunt folosite hoteluri pentru carantina… Dar na, e mai usor de dat din gura…
     Sa nu mai zic ca in ordonantele militare(se fac astia de cacat cu ele) se zicea ca se poate rechizitiona orice..

     +3 voturi
     +1
     -1
     • Eu spre deosebire de tine chiar am pus mâna și am citit și am și discutat cu medici epidemiologi și ceea ce spui tu e o prostie sinistra din o multitudine de motive. În primul rând ar trebui să scoți mocheta din toate camerele și să pui pe jos tarchet sau ceva similar. Exista niște condiții pentru dezinfecție. Nu-ti mai povestesc restul ca sunt complicate. ti-as putea enumera minim 10 motive. Cert e ca nu poți face în hotel sau pensiune, nu în decurs de câteva zile și fără intervenții majore asupra construcției.

      --1 voturi
      +1
      -1
   • Pentru toti cei cu hotelurile.
    Pot fi doar soluții de avarie. Nu au nimic pentru a izola perimetrul și spațiile din interior. Aflând-se în mijlocul orașului, ar reprezenta noi centre de infecție. Transformarea lor în spitale, necesită schimbări majore și tot nu se ajunge la situația ideală
    In timp ce o hală aflata în afara orașului, pusă la punct și dotata cu tot ce trebuie, poate fi transformată repede într-un centru bine pus la punct de tratament si prevenție.
    Nu noi am inventat ideea, se aplică pe scara largă si cu rezultate foarte bune.

    +6 voturi
    +1
    -1
  2. Bilcea se ocupa de Geanina Pistru acum 20 de zile iar Cionca inca asculta de povestile lui Ando. Falca nu asculta de Seculici, pentru ca in opinia lui, Seculici este un om inferior fata de personalutatea lui Falca. Si tot ce se intampla in Arad este opera lui Falca. El le spune cum sa faca iar daca iese nasol, prostii pun botul si raspund. Ma intreb, oqre de ce nu s-a sesizat procuratura la Arad? La cate nereguli se fac, oare chiar nu raspunde nimeni?

   Astia de la PNL fac bani si politica chiar si in plina criza cand mor oameni. Bilcea duce mancare la pensionari, sa vada cat de implicat este iar Falca face propaganda din sufragerie.

   Oamenii incompetenti numiti de PNL prin grija personala a lui Falca, arata ce pot.

   Mirandolina Prisca mama marelui consilier a lui Iohanis, Razvan Prisca si membru marcant PNL?singurul medic de la infectioase din Arad a intrat in concediu medical. Sigur PSD este de vina.

   +12 voturi
   +1
   -1
   • ABSOLUT! Muie PSD! … și așa scapă de responsabilitate gălbejiții cu toate că la putere i-a pus tătucul lor Cocoșatul din Sibiu. Iar #rezistentii mai încasează niște meleoane de peste mări și oceane că ies în stradă să urle și să facă valuri cu telefoanele.

    +5 voturi
    +1
    -1
  3. Intradevar ,spitalul de campanie’ de la Expo arata a lagar.Personalul sanitar se poate plimba cu motocicleta sa administreze tratamentul.In ce priveste Hotel Parc,nu va faceti iluzii.Este dezafectat totalmente.Adica nu mai are mobilier,curent electric si nici apa.Si nici nu poate fi ,pornita’ apa.Eventual daca vreti sa arate ca o imensa arteziana.

   +3 voturi
   +1
   -1
  4. IN LOC SA VORBIM DESPRE PATURI IN CARE SA MURIM SINGURI, CA DR NU AVEM, LA EXPO SAU LA HOTEL, NU PREFERATI SA CUGETATI PUTIN LA LIPSA DE MEDICAMENTE, ECHIPAMENTE, TESTE etc. POATE NU NE AR MAI TREBUI PATURI LA EXPO SAU ALTUNDEVA DACA AM AVEA CE TREBUIE REAL.

   +8 voturi
   +1
   -1
   • „ NU PREFERATI SA CUGETATI PUTIN LA LIPSA DE MEDICAMENTE, ECHIPAMENTE, TESTE etc. POATE NU NE AR MAI TREBUI PATURI LA EXPO SAU ALTUNDEVA DACA AM AVEA CE TREBUIE REAL.”
    .
    Suntem un neam de mare cugetători, noi ăștia de populăm teritoriul geografic notat pe harta geopolitică a Europei cu Romania. Se vede rezultatul cugetării, doar spicuind câteva din ultimel articole legate de covid-19. Și avem un simț patriotic de ți se increțește până și părul ce nu-l mai ai. Toți cugetă! (mai ales pe FB) … și acum în carantină/izolare, între căscatul de plictiseală și cel de somn, stăm profund concentrați la binele comun, cugetând în folosul nației, manifestându-ne simțul profund și adevărat de solidaritate ce ne caracterizează. Ca exemplu de profunzime a cugetării am să te rog să-i privești pe distinșii conducători locali. Ei exprimă chintesența cugetării profunde atunci când cetățenii orașului sunt chemați să-și exprime înțelepciunea prin gestul votului. Vrei să te convingi de profunzimea cugetării comune la exercitare dreptului de vot? Privește-i https://specialarad.ro/filmul-conferintei-de-presa-a-membrilor-celulei-de-criza-in-arad-asadar-urmariti-i-pe-domnii-domsa-cionca-onel-si-catana-video/ https://specialarad.ro/scene-incredibile-filmate-in-sediul-dsp-modul-in-care-directorul-catana-vorbeste-cu-medicii-este-de-a-dreptul-revoltator/ Crem de la crem, „dăștepții-dăștepților” din regiune, delegați de comunitatea de cugetătorilor locali, să ne conducă „și la bine și la rău”. Și cine îi conduce din umbră pe toți acești dăștepți? Filfizonul nr.1, cel ce le știe pe toate cel mai bine și este un exemplu de morală și etică. Și ăsta nici măcar nu-i de pe aici. Cugetătorii locali l-au importat tocmai de la Brad. Iar acest Gheorghe, de este un exemplu de solidaritate și patriotism local, i-a dat și mâna prințesei sale, să-și întemeieze o familie.
    .
    Știi ce? Eu ași vrea să nu mai cugetăm. Mi-ași dori să acționăm în trei mișcări: 1. Ridici sabia! 2.Țintești bine și 3.O cobori cu repeziciune! Am avea treabă cam o săptămână să dibuim toți șobolanii, de se ascund prin palatele noi construite, in vărful „comorilor” furate de la tine, de la mine si de la noi, … și acum stau pe direct din saloanele chicioase și ne zâmbesc/rânjesc c-un zămbet ce nu poate fi șters, fiindcă-i fixat pe 5000 de euroi.
    .
    Ce zici? Continuăm să cugetăm pe mai departe s-au trecem la planul B?

    0 voturi
    +1
    -1
  5. La Arad sunt putini confirmati cu COVID 19 pentru ca nu se fac teste. De asta multi medici vor sa stea in concediu medical, sunt bolnavi si nu vor sa-i testeze iar intoarcerea la lucru ar fi un dezastru.

   De pacienti ce sa mai zicem? Pe Falca, Bilcea, Cionca si trupa de la PNL i-au testat in prima zi. Atumci au avut teste, cand e vorba de pacienti, NU. Pai nu merita astia o puscarie?

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.