duminicã, 3 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  ATENȚIE! Poliția Arad doarme! Prindeți singuri hoții!

  de Alin Olteanu | 7 iulie 2014, 2:52 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  7

  De la bun început… nu lăsați copiii să citească aceste rânduri că s-ar putea să nu mai aibă încredere în Poliție și asta nu e bine.

  Așadar, în noaptea de 7 iunie 2014, ora 2 noaptea (aproximativ), Vasile Popovici, patronul Restaurantului Laser (aflat în subsolul Casei Sindicatelor), a sunat la numărul de urgență 112, solicitându-i centralistei să i se facă legătura cu Poliția. Omul, de bună credință, a sunat la Poliție să-și facă datoria de cetățean și să anunțe că pe camerele sale de supraveghere se văd niște indivizi dubioși și că oamenii legii ar trebui să meargă în zonă pentru a-i lua la întrebări. Dialogul –scurt dealtfel – dintre omul de afaceri și polițistul de serviciu a fost unul care nu numai că te lasă perplex, dar parcă-ți vine să te duci și să-i ceri ăluia de poartă uniforma de polițist să-ți dea înapoi banii pe care tu-i plătești la stat ca el să-și ia leafă.

  Ia auziți: Vasile Popovici: „Domnule vă sun să vă reclam sau să vă atrag atenția că în zona Casei Sindicatelor umblă niște persoane cam dubioase. Cred că sunt hoți!”

  Polițistul de serviciu: „I-ați prins?”…

  După acest răspuns halucinant, bineînțeles că dialogul s-a încheiat, patronul de la Laser stând vreo trei ore cu ochii la camerele de luat vederi și ieșind pe afară ca să prevină orice furt. Bineînțeles că polițiștii n-au apărut…

  Timp de o lună nu s-a întâmplat nimic. Însă… sâmbătă seara, în jur de ora 1 (o angajată a Laserului ne-a spus că atunci se servea friptura la o nuntă)… un proprietar de mașină, fiind anunțat de angajații restaurantului că se întâmplă ceva dubios în zonă, a ieșit afară în parcare și, ia ghiciți!, a găsit hoțul… ÎN MAȘINĂ, aceasta fiind cu geamul spart!!! Infractorul, cu glugă neagră pe cap, a reușit să fugă, profitând și de uimirea proprietarului automobilului.

  Un ultim amănunt și acesta e pentru polițiștii care doresc să ne bage în seamă și nu dorm la serviciu: modul de operare al hoților este unul simplu, în sensul că într-o sticlă de plastic bagă bile de metal, lovesc o singură dată geamul mașini, iar acesta se sparge fără cel mai mic zgomot; mai mult, hoții profită de faptul că oamenii legii nu prea circulă în zonă și, în plus, că becurile nu funcționează de vreo câțiva ani.

  Declarații de la Poliție? Nu ne-am mai chinuit să sunăm să cerem pentru că ar fi trebuit să asteptam un răspuns la întrebarea cine a fost de serviciu în data de… iar în timpul acesta ar fi fost foarte posibil să ne spargă nouă mașinile…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Să zică merci patronul că nu i-au dat amendă. Când îi deranjezi la ore din astea, au obiceiul să-ți dea amendă pentru deranj (chiar dacă pe PV scrie altceva)… știu cel puțin 3 cazuri în Arad, în care s-a primit amendă pentru așa ceva.

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Cum vreti voi sa vina ei la ora aia, nu se pot deplasa ca le e prea lene si doi la mana sunt niste fricosi multi dintre ei. Halal politie in Arad. Daca se ia cineva de tine pe strada stau si se uita si oamenii care trec dar si politistii. Spre exemplu…Eram la podgoria intro zi, prin Mai si se dadea in scheme nebunu ala ce face scandal prin tramvaie…si arunca cu o bara de metal in sus, a amenintat niste nuntasi , a vrut sa arunce cu bara aia in mire, ceva de genu…Ei bine, ce credeti??? Politia Romana era in trafic ca atunci venea Base…si se uitau la el, la nebun….dar nu au cutezat sa faca ceva….ori le-a fost prea greu si au zis ca oricum nu are rost ca el tot pe strazi va fi si a doua zi…ori le e frica frate..una din doua…Chiar trebuie sa luam lectii de karate..

   +5 voturi
   +1
   -1
  3. Nu știu cum s-a nimerit la voi. Nu contrazic pe nimeni fără argumente dar de curând am sesizat două evenimente poliției. Unul s-a petrecut în urmă cu două săptămâni în gai în fața alim ”Flana”. Niște bătăuși notorii l-au bătut pe unul de l-au lăat lat în mijlocul străzii, apoi ”șeful” i-a mai cărat câțiva pumni în gură prietenului celui bătut. În finaL, ăla care nu a mai mișcat de pe șosea (fiind ocolit de mașini) a fost aruncat în mașina șefului său și cărat acasă. Am sesizat de urgență poliția reținând nr mașinii și în scurt tip bătăușii au fost duși la poliție și omul cu SMURD-ul la spital. Peste o săpt am văzut un hoț intrând într-o clădire vizavi de Galleria. A venit poliția din vlaicu în 4 min de la sesizare și hoțul/boschetar care căra la greu din incintă și ducea la vânzare a fost condus la secția de poliție. Deci cred că depinde și cum te exprimi atunci când faci o sesizare mai ales dc reclamă urgența. La câte tâmpenii se fac zilnic în oraș chiar cred că oamenii ăștia nu au timp de somn.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.