vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Atelier creativ la Bibliotecă: „Mandale de lumină”

  de Special Arad | 6 decembrie 2022, 3:16 PM | Cultură

  0

  Sunteți pasionați de colorat? Vreți să descoperiți povestea formei și a culorilor? Vă place să colorați mandale? Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad vă așteaptă joi, 8 decembrie 2022, începând cu ora 16:00, la Secția de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi”, unde se va desfășura un inedit atelier creativ cu titlul „Mandale de lumină” – Terapie pentru adulți prin muzică și culoare.

  Ce este mandala?

  Mandala este o diagramă circulară ce păstrează cu rigurozitate o anumită simetrie, care se concentrează cu toată forța asupra unui centru, având ca structură tipică împărțirea suprafeței în patru segmente egale.

  Prin tehnica realizării de mandale, atelierul desfășurat la Biblioteca arădeană propune o deschidere aparte către această artă ce implică creativitate și dăruire. Modalitate de terapie prin artă, mandala cuprinde elemente din geometria sacră, cercuri, triunghiuri, pătrate, precum și tipare florale, plante, animale sau zodii, elemente ce sunt cuprinse în desen, printr-o modalitate ce oferă armonie, liniște, pace și relaxare pentru minte, corp și suflet.

  „Mandalele sunt potrivite pentru fiecare dintre noi deoarece ne induc o stare de relaxare și contribuie la dezvoltarea imaginii de sine. Vă punem la dispoziție creioanele colorate, frumoasele mandale, precum și o atmosferă destinsă, cu muzică de relaxare, alături de mici surprize zen!”, afirmă coordonatoarea atelierului, bibliotecara Irina Șandor.

  Lucrările realizate își vor găsi locul de contemplare într-o expoziție găzduită de Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” din Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.