miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un atacator înarmat, care a vrut să incendieze o sinagogă, a fost ucis de poliţia franceză

  de - | 17 mai 2024, 1:23 PM | Internaţional

  0

  (foto: foto: X)

  Un bărbat înarmat care încerca să incendieze o sinagogă la Rouen a fost ucis de poliţie, anunţă vineri ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, relatează Le Monde, conform News.ro.

  ”La Rouen, poliţiştii naţionali au neutralizat în această (vineri) dimineaţa devreme un individ care voia în mod evident să dea foc sinagogii din oraş. Îi felicit pentru reacţia şi curajul lor”, scrie pe X ministrul.

  ”Bărbatul era înarmat cu un cuţit şi o bară de fier. El s-a apropiat de poliţişti, care au tras în el. Individul a murit”, declară AFP o sursă din domeniul securităţii.

  Contactat de Le Monde, Parchetul Naţional francez Antiterorist (PNAT) a anunţat că o ”evaluare” era în curs. Primarul din Rouen Nicolas Mayer-Rossignol a anunţat că nu există ”alte victime în afara individului înarmat”. ”Prin această agresiune şi prin această tentativă de incendiere a sinagogii din Rouen este atinsă nu doar comunitatea evreiască, ci întreg oraşul Rouen, rănit şi în şoc”, a adăugat el.

  Le Figaro scrie, citând ”informaţiile sale”, că poliţişti au intervenit către ora locală 6.45 (7.45, ora României), din cauză că din lăcaşul de cult ieşea fum. Poliţiştii au constatat, la sosire, prezenţa unui bărbat pe acoperişul sinagogii. Bărbatul a sărit de pe clădire şi s-a năpustit asupra lor, înarmat cu o bară de fier şi un cuţit. El a încercat să înjunghie un poliţist auxiliar care, după ce s-a ferit, a tras cu arma din dotare, potrivit unei surse citate de Le Figaro.

  Niciun document de identitate nu a fost găsit asupra bărbatului înarmat, care nu a fost identificat în această etapă. Verificări erau în curs, cu ajutorul amprentelor.

  Rouenul a fost îndoliat în 2016 de un atac cu cuţitul revendicat de către gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în care un preot a fost ucis la Saint-Étienne-du-Rouvray, în sudul localităţii.

  sursa: Știri pe surse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.