„Asta e” – un film superb, vorbit pe limba ta, despre tine…

  de Lucian Valeriu | 5 octombrie 2014, 12:11 PM | Cultură | Film | Recomandările editorilor | Video

  0

  „Asta e” – un film de Thomas Ciulei ieșit pe piață în 2001 și, după părerea noastră, prea puțin cunoscut, promovat etc. Filmul povestește credibil și spectaculos despre oamenii de la periferia portului Sulina și vorbește în limbaj neorealist și postmodern, dar cât se poate de accesibil, despre condiția umană veselă și tristă a românului contemporan. Documentarul artistic are rank 8,2 pe IMDB și conține scene absolut memorabile.
  Iată o mostră. Ionuț – ceva între băiat de cartier și haiduc intelectual, prezentându-i prietenului său boschetar, consumator profesionist de spirt „Mona”, vecinii Sulinei: „Vino, Pal, să vezi și tu: ui`… aici e Sulina, acolo-i București și dincolo-i San Francisco… `tu-i San Franciscu mamii lui!” – în direcția portului american arzând un siloz… „Cu o gură de matrafox ajung imediat în San Francisco” – zice boschetarul de moloz Pal… „cu o gură de matrafox”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.