Artiștii Filarmonicii Arad sunt amenințați cu un proces în instanță dacă mai promovează instituția separat

  „Avem nevoie de normalitate” – este mesajul artiștilor Filarmonicii Arad pe pagina de Facebook administrată de către aceștia, o pagină care pune accentul pe colectivul artistic și pe munca acestuia în cadrul instituției de cultură. Chiar dacă este o cale de promovare pozitivă, directorul Doru Orban nu a înghițit niciodată această inițiativă, iar acum îi amenință pe administratorii paginii că-i dă în judecată.

  Artiștii Filarmonicii Arad au postat următorul anunț, în urmă cu o oră:

  „Dragul nostru public arădean, ne simțim datori să va oferim explicații cu privire la faptul că de ceva vreme nu am mai postat nimic (despre munca noastră) pe această pagină de Facebook, a Artiștilor Filarmonicii Arad (Artiștii Filarmonicii Arad).
  Nu, nu ține de voința noastră!
  Acest lucru se datorează faptului că, ni s-a interzis orice fel de postare, indiferent de scop, fiind amenințați de către conducerea instituției Filarmonicii, cu deschiderea unui proces în instanță, împotriva noastră.
  Postările pe această pagină au avut întotdeauna ca și scop, readucerea speranței în vremuri grele prin intermediul muzicii, încurajarea și asigurarea publicului nostru de toată dragostea și aprecierea noastră.
  A fost o unealtă în vremuri în care nu s-a putut și/sau nu ne-au lăsat să ne manifestăm artistic, altfel.
  Încheiem această postare spunându-va că ne pare rău, ne-am dori să putem face mai mult, să oferim mai mult, dar nu suntem lăsați.
  Trăim cu speranța că într-o zi această instituție va fi condusă de cineva care este născut să ofere, cineva care înțelege că muzica e mai mult decât EU-ul personal și interesele financiare proprii, e o altă lume care poate face lumea asta în care trăim mai bună, dacă este folosită și promovată așa cum trebuie și așa cum merită!

  Cu deosebită apreciere,
  Artiștii Filarmonicii Arad.”

  Ce anume l-a deranjat pe Doru Orban?

  Singurul aspect de care se poate lega directorul Filarmonicii este mesajul „Salvați Filarmonica” din antetul paginii, rămas din perioada în care artiștii au fost amenințați cu concedieri masive. În rest, se găsesc doar lucruri pozitive despre Filarmonica Arad: mesaje de „La Mulți Ani” de ziua artiștilor și dirijorilor, evenimentele următoare ale Filarmonicii, imagini de la repetiții și de la concerte. În nicio postare nu s-a urmărit defăimarea instituției (din contră!) și nici măcar defăimarea directorului Doru Orban. Ultimul articol Special Arad despre Filarmonică distribuit pe această pagină a fost despre doi artiști arădeni care au cântat la București cu Wynton Marsalis, câștigător a nouă premii Grammy și un Pulitzer, o știre pozitivă. Nu au fost distribuite articolele Special Arad (ori din alte publicații) în care sunt demascate achizițiile dubioase ale Filarmonicii, modul scandalos în care managerul Orban și-a recâștigat poziția (cu nota 7,61) sau procesele pe care le-a pierdut. Nu se găsesc astfel de postări care ar putea incita la ură și scandal nici măcar de când componența Sindicatului Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad s-a schimbat și în a cărei conducere se află, din luna mai 2021, câțiva dintre inițiatorii paginii Artiștii Filarmonicii Arad.

  Întrebarea rămâne, așadar: ce anume l-a deranjat pe Doru Orban?

  Cum a apărut pagina „Artiștii Filarmonicii Arad”?

  Inițiativa a apărut odată cu un concert online, un videoclip filmat și compus de la distanță în perioada lockdown-ului. A fost un cadou virtual, de Ziua Europei, pentru melomanii arădeni din partea colectivului artistic al Filarmonicii, cu intenția de a păstra legătura cu publicul și de a transmite un mesaj optimist. Doru Orban nu a vrut însă nicicum să audă de acest lucru și le-a interzis artiștilor să posteze videoclipul pe pagina oficială de Facebook a Filarmonicii. Drept urmare, a apărut această pagină alternativă, care a încercat de atunci să promoveze mai intens și cu mai multă pasiune instituția arădeană.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.