Arhiepiscopia Ortodoxă a Aradului i s-a închinat neoprotestantului Falcă, așezându-l în jilțul eparhial!

  de O. Peniță | 9 mai 2014, 2:21 PM | Culise | Recomandările editorilor

  8

  Arhiepsicopia Aradului a organizat ieri, joi, într-un mare secret, alegerile pentru locurile de „onoare” din cadrul Consiliului Eparhial… Pentru necunoscători, acest consiliu, cum veți observa mai jos, taie și desface totul în Biserică, în cazul nostru Arhiepiscopia Aradului.

  Dar, înainte de vă spune ce s-a întâmplat, căci mai mult decât rezultatul votului în sine, s-a întâmplat CEVA, citiți câte ceva despre funcționarea acestui Consiliu Eparhial: „Art.95 – Consiliul Eparhial este organism executiv al Adunării Eparhiale și are în competență problemele bisericești administrative, culturale, social-filantropice, economice, patrimoniale și fundaționale pentru întreaga eparhie. Art.96 – (1) Consiliul Eparhial se compune din 9 membri, 3 clerici și 6 mireni, aleși pe termen de patru ani de Adunarea Eparhială dintre membrii ei. Ei pot fi aleși pentru cel mult două mandate. Pentru activitate potrivnică Bisericii, mandatele acestora se revocă de Adunarea Eparhială, la propunerea Chiriarhului. (2) Președintele Consiliului Eparhial este Chiriarhul, iar în caz de vacanță locțiitorul desemnat canonic și statutar. (3) Episcopul-vicar sau Arhiereul-vicar este membru de drept al Consiliului Eparhial, cu vot deliberativ.(…)”

  Acestea fiind spuse… memorați ce lucrătură a comis Arhiepiscopia Aradului. Să-l pui pe Falcă pe scaunul eparhial ortodox (și l-au pus… cică prin vot…) e ca și cum l-ai face pe Emil Siegmeth cetățean de onoare pentru contribuția la liniștea și ordinea publică, și pe Adi Buș inspector-șef pe educație fizică și sport sau pe Ioțcu directorul Teatrului de Stat.

  Aaaaa… să nu uităm! L-au votat și pe Ioțcu și l-au pus și pe el într-un scaun aproape identic cu al lui Falcă. Și știți de ce aproape identic? … Pentru că totul depinde de banii pe care-i donează fiecare – nu din buzunarul personal, ci din banii noștri – Bisericii ortodoxe arădene. Sau cine știe, în particular, unora…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Superb!!! Ce se intampla la Episcopia Arad s-a intamplat doar inainte de 89….Bravo IPS Timotei… cred ca si-a revenit nu si-a piertut intru totul dexteritatea..
   Sa lasi preotii sa-si aleaga oameni care cred ca-i pot reprezenta si sa le trimiti in plic pe cei pe care au fost alesi deja e mirific si profund ortodox…

   0 voturi
   +1
   -1
   • Da Dorel este ” SUPERB ” ceea ce intimpla inArhiepiscopia Aradului condusa ” cu mina de fier ” ( deela vechi si ruginit binenteles ) !
    Bravo TIMOTEI ai vindut si locurile din Adunarea Eparhiala , te felicitam .
    Inca o data dai dovada cit de ORTODOX esti.

    FELICITARI Timotei – dar stai linistit ca ” ORICE TRADATOR – ASA CA TINE ” va plati pt tradare .

    Cum naiba tu ca si Conducatorul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Aradului sa tradezi ORTODOXIA

    0 voturi
    +1
    -1
  2. Da am auzit ca au fost alegeri pe colegii pt adunarea eparhiala si ca fiecare preot paroh a venit la alegeri cu cite un mirean ca doar asa se procedeaza.

   Dar surpriza s au dus degeaba ca nu au mai fost alegeri ci au fost IMPUSE ANUMITE PERSOANE care erau scrise pe o hirtie si pusa intr un plic cu antetul Arhiepiscopiei.

   Ba dece mama suparari ati mai pus pe drumuri si la cheltuiala atita amar de oameni ?

   Trebuia sa le trimiteti la fiecare Parohie hirtiile cu numirile si gata.

   Inca o data s a facut TIMOTEI de tot CACATUL. ! ! !

   0 voturi
   +1
   -1
  3. Falcă ca(l)că toate bisericile de unde ies bani și interese. Înainte de a-și boteza fata în gai a dus-o la binecuvântare în grădiște la tipei, apoi a făcut o roată electorală, certamente, pe la toate cultele neo și ultima debarcare, obosită – a făcut-o în grădina ortodoxă. Aici a găsit mângâiere, alinare și iertare de păcate, plus, iată, trecerea punții spre alte funcții, cu dracul făcându-se frate. Fratele falcă nu e nici frate, nici semen ortodox, nici om și nici primar. E expresia voinței celui Rău – singurul său scop fiind adunarea de averi, deja considerabile din banii și prostia noastră ca cetățeni ai unei cetăți atât de frumoase și aspru jefuite. Fiți liniștiți, ”competența art.95” cu tot ceea ce include – se pliază perfect pe ceea ce urmează să distrugă, vândă sau să se îmbogățească falcă, ioțcu și încă vreo 2-3 mârlani. Rușine arhiepiscopiei Arad. Le tremură sutanele nesimțiților și acum îi dau patrafirul lui falcă să-și ascundă hoțiile la adăpost bun! Ați uitat de Dumnezeu și de cei câțiva rugători puternici și neclintiți pentru dreptate. Piatra din capul unghiului vă va nimici!

   0 voturi
   +1
   -1
  4. ,,Privitor ca la teatru
   Tu în lume să te-nchipui:
   Joace unul și pe patru,
   Totuși tu ghici-vei chipu-i,
   Și de plânge, de se ceartă,
   Tu în colț petreci în tine
   Și-nțelegi din a lor artă
   Ce e rău și ce e bine.

   Viitorul și trecutul
   Sunt a filei două fețe,
   Vede-n capăt începutul
   Cine știe să le-nvețe;
   Tot ce-a fost ori o să fie
   În prezent le-avem pe toate,
   Dar de-a lor zădărnicie
   Te întreabă și socoate,,(Glossă,Mihai Eminescu)

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.