Arestat pentru că a provocat un incendiu uriaș care a necesitat peste 10 ore de intervenție!

  de - | 17 iulie 2021, 6:41 PM | Regional

  0

  Un salontan în vârstă de 35 de ani, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Jambor Iosif, a fost arestat pentru 30 de zile de judecătorii din Salonta, după ce s-a descoperit că el a provocat uriaşul incendiu izbucnit în noaptea de 8 spre 9 iulie, de la depozitul de reciclabile din Salonta.

  Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor, individul a fost reţinut în cursul zilei de vineri, de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei ai Compartimentului Investigaţii Criminale – Poliţia Municipiului Salonta.

  „Poliţiştii îl bănuiesc că, la 9 iulie a.c., în jurul orei 03.30, ar fi folosit un carburant pentru a declanşa un incendiu la depozitul unei societăţi comerciale cu punct de lucru în Salonta, ce are ca obiect de activitate reciclarea materialelor plastice sortate, fapt ce a condus la manifestarea violentă a incendiului, cu producerea de consecinţe deosebite, fiind dezafectate corpurile de clădire şi întreaga suprafaţă a punctului de lucru”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, comisar şef Alina Fărcuţa, în comunicat.

  Jambor a fost reţinut pentru infracţiunea de distrugere prin incendiere, iar vineri a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta și Judecătoriei din oraş.

  “Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Salonta a admis propunerea procurorului şi a emis pe numele bărbatului de 35 de ani un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, mai arată comunicatul IPJ.

  Ebihoreanul.ro scrie că Jambor a fost văzut pe camerele de supraveghere ale oraşului, pe care s-a văzut cum toarnă combustibil peste deşeuri şi le dă foc. În 2016, Jambor a mai incendiat un grajd într-o localitate din Ungaria, de la graniţa cu România, în urma incidentului fiind internat forţat la un Spital de Psihiatrie, de unde ar fi fost externat recent.

  Flăcările incendiului de la Salonta au fost stinse la mai bine de 10 ore de intervenţie.

  Flăcările au mistuit deşeuri de plastic întinse pe circa 8.000 mp în curtea firmei GranuPlast Direct SRL, dar şi trei hale (două de câte 600 mp şi una 1.300 mp), iar peste 60 de pompieri, coordonaţi de inspectorul şef, colonel Sorin Caba, au luptat cu flăcările.

  Citește mai multe detalii cu click pe ebihoreanul.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.