Zile libere în cursul săptămânii, pentru sărbătorile care cad în weekend – proiect de lege

  de - | 11 October 2022, 9:02 AM | Naţional | Politikos

  0

  Dacă zilele libere legale pică sâmbăta sau duminica, ele trebuie acordate în cursul săptămânii care urmează. Acestea sunt modificările pe care câțiva parlamentari de la PNL și PSD vor să le opereze la Codul Muncii, printr-un proiect de lege ajuns pe masa Camerei Deputaților, după ce a fost picat la Senat, scrie Jurnalul.ro.

  Autorii proiectului susțin că, dacă lucrurile rămân ca în forma actuală a legii, salariații români sunt afectați în drepturile lor, mai ales că aceștia beneficiază de cele mai puține zile libere din întregul spațiu european.

  Camera Deputaților urmează să decidă, la finalul acestei luni, ce soartă finală va avea un proiect de lege inedit, inițiat, în sesiunea parlamentară de primăvară, de către un grup de deputați de la PNL și de la PSD, prin care se dorește a fi aduse unele completări Codului Muncii. Este vorba despre o propunere legislativă, avându-i drept autori pe liberalii Gabriel Andronachi, Daniel Gheorghe, Florin Roman și Tudor Polak, precum și pe social-democrații Alfred Simonis și Adrian Solomon, propunere prin care se intenționează a fi modificat articolul 139 din acest act normativ.

  Sursa: Jurnalul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.