luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Aradul e flămând de fotbal! Imaginile bucuriei fanilor la derby-ul UTA – Sebiș (GALERIE)

  de Lucian Dănilă | 31 martie 2015, 12:01 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Ce am învățat din derby-ul Ligii a 3-a dintre UTA și Sebiș? Cu ce am rămas după victoria Bătrânei Doamne? Unde dorim să ajungem? Sunt trei întrebări ale căror răspunsuri se pot zări deja, probabil în viitorul apropiat.

  Am învățat că Aradul are foame de fotbal. De fotbal de calitate, de meciuri care contează. Atunci când suporterii Aradului au parte de așa ceva, atunci și emulația este asigurată. Am retrăit la meciul câștigat de UTA împotriva Sebișului momente pe care le-am văzut doar pe vechea arenă „Francisc Neumann”.

  Cârcotașii pot spune că au fost doar 1.000 de fani. Nimic mai adevărat. Dar au fost atâția și pentru că meciul s-a jucat cu casa închisă din cauza capacității reduse a Arenei Motorul, dar și pentru că actuala UTA este doar în Liga a 3-a. Victoria Bătrânei Doamne poate fi semnalul renașterii fotbalului din Arad, unul care nu a murit, dar care a suferit mult în ultimii ani.

  Am văzut în tribună fostele mari glorii ale echipei fanion, UTA. I-am văzut alături pe Domide, pe Axente, pe Igna, Sima sau Pojoni, Gaica sau Mutică… I-am văzut, de asemenea, pe Nicolae Grigorescu, pe fostul stelist Rică Neaga. Pe Mansour Gueye, fratele utistului Ousmane. Sunt nume importante în fotbalul autohton, toate adunate la meciul actualei echipe UTA, una care începe să scoată capul spre lumea bună a fotbalului. Iar când vechile glorii se alătură acestui proiect este un semn că viitorul este de partea noii echipe.

  IMG_8246

  Am auzit după mult timp îndemnul galeriei: „tot stadionul! tot stadionul!” Iar cei prezenți au răspuns cu – celebrul pentru arădeni – „lo, lo, lo, lo, UTA!” Am auzit acest lucru pentru că cei din teren arătau că pot și mai ales că vor.

  Filaret a vărsat sânge pentru victoria cu Sebișul, Botiș și-a dat și ultima fărâmă de energie, Chindriș a alergat cât altul în trei jocuri, iar Strătilă a arătat calitate – ceea ce demult nu am mai văzut la UTA, poate de pe vremea lui Mara. Strătilă s-a distrat cu toți adversarii săi, iar Szekely a arătat sânge rece în fața porții și a marcat de trei ori. Am văzut dorință la Mitruț Copil, fotbalistul care era comparat acum 10 ani cu Benzema sau Ozil. A marcat un gol superb și, mai mult, a arat terenul atât timp cât a jucat. Tinerii Hlistei și Burlă au demonstrat că pot avea un viitor luminos în acest sport, dovedind maturitate într-un joc în care altora de vârsta lor le tremurau genunchii. Voicu, Tudor și Piț au adus experiența, una atât de necesară unei echipe tinere cum este… Bătrâna Doamnă. În poartă, Mitrea a oferit siguranță.

  Galeria a fost de nota 10. Au venit cu tot arsenalul întâlnit la marile galerii și au cântat cu toții înainte, în timpul și după joc! Spectacolul a fost total atunci când au fost aprinse fumigenele.

  În doar doi ani, noua UTA este aproape de cea de-a doua promovare consecutivă. Arădenii care au îmbrățișat noul proiect au arătat că au răbdare, dar, mai mult, au arătat că sunt alături de club atât timp cât și clubul arată că dorește performanță. Pentru că locul fotbalului arădean este în Liga 1. Acolo se dorește să se ajungă!

  Și totul pentru că „Fotbalul arădean se scrie în trei litere: UTA!”

  Nu putem să nu scriem și despre Național Sebiș. O echipă bună, o echipă care și-a jucat șansele cu sportivitate, o echipă arădeană încurajată de un grup foarte frumos de fani. Dar sâmbătă a fost ziua alb-roșiilor…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.