sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  La mulți ani, Bătrână Doamnă! Îți doresc libertate…

  de Lucian Dănilă | 18 aprilie 2023, 4:30 PM | Blogul Special Arad | Recomandările editorilor | Sport

  4

  (foto: Arne Barker / Pixabay)

  Trecut-au anii peste tine, stimabilă Doamnă. Ai apărut acum 78 de ani, din dorința unui mare baron, Francisc Neuman. El ți-a ales și veșmintele, iar roșul te-a prins mereu atât de bine, ai fost mereu o elegantă, în timp ce albul ți-a scos mereu în evidență puritatea. Acum, la aproape 80 de primăveri, rămâi cea mai iubită și cea mai cunoscută din oraș și toți ai tăi se mândresc cu tine pe oriunde merg.

  Ziua ta, însă, nu te-a prins în cea mai bună perioadă. Cei care trebuiau să te întrețină ți-au luat banii, te-au băgat în datorii și cu sănătatea nu stai, nici cu ea, foarte bine. Arăți rău, te miști greu… Știu că ai mai trecut prin perioade grele, sunt mulți cei 78 de ani și au fost plini cu de toate. Dar parcă acum este mai urât ca oricând, pentru că acum e vrajbă în jurul tău.

  Te-ai trezit în mâinile unor oameni care-ți vor doar averea, dar ei nu știu că averea ta nu are nimic în comun cu banii. Ei, care nici măcar efortul de a te însoți când pleci de acasă nu sunt în stare să-l facă. Averea ta sunt miile de nepoți care își strigă neîncetat dragostea care ți-o poartă, averea ta sunt copiii tăi care te-au ajutat să-ți scrii legenda, Petschovski, Coco Dumitrescu, Farmati, Bonyhadi, Mercea, Domide, Broșovszki, Petescu, Lereter, Gornea și atâția și atâția copii pe care i-ai crescut atât de frumos și care ți-au dat atât de multe înapoi… Averea ta sunt trofeele pe care nimeni nu ți le poate șterge din istorie, averea ta este acest nume care a făcut înconjurul lumii în urmă cu mai bine de o jumătate de veac în urmă, atunci când dădeai de pământ prin Europa cu marele Feyenoord, cu Setubal, cu Salzburg și ai ținut piept celor de la Tottenham.

  Peste ani ai rămas la fel de iubită, iar această iubire necondiționată, a noastră, a celor care am crescut cu tine-n suflet, iar stadionul tău a fost mereu și casa noastră, aceasta te va elibera mereu de toți profitorii din jurul tău, și aceasta îți va duce legenda mai departe să ne bucurăm de tine mult timp de acum înainte. Iar acum, noi toți ne rugăm să treci peste problemele astea din prezent, să te revigorezi, să fii sănătoasă și să ieși din pasa asta proastă, să ne bucuri și la toamnă de meciuri pe marile arene ale țării și, de ce nu?, așa șubredă cum ești, poate mai aduci un trofeu acasă. 

  La mulți ani, Bătrână Doamnă! Îți doresc libertate….

  La mulți ani, UTA Arad!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.