joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  Arădenii n-au rămas impasibili apelului disperat al Centrului de Transfuzie. Zeci de persoane așteaptă să doneze sânge!

  de Raluca Medeleanu | 17 iulie 2020, 9:37 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  După ce ieri Centrul de Transfuzie Sanguină Arad ruga cu disperare arădenii să vină să doneze sânge, întrucât rezerva e complet pe avarie, iată că arădenii au dat dovadă de spirit de solidaritate atât în decursul zilei de joi, cât și acum, vineri dimineață, când au luat „cu asalt” Centrul.

  Atât angajații din cadrul ISU, Jandarmeriei și Poliției, cât și mulți alți arădeni care au dorit să facă o faptă bună s-au prezentat la fața locului, în speranța că sângele lor va salva o viață. La ora actuală, în fața Centrului de Transfuzii s-a format o coadă impresionantă care se întinde până în dreptul Serviciului de Ambulanță. Pe această cale dorim și noi, la rândul nostru, să mulțumim arădenilor pentru simțul civic și să îi încurajăm ca acest impuls pe care l-au avut să devină un gest constant, întrucât donarea de sânge este un lucru necesar în permanență.

  CINE POATE DONA SÂNGE

  Donatorul de sânge poate fi oricine se supune următoarelor cerințe:
  – vârsta cuprinsă între 18-60 ani;
  – greutate peste 50 Kg;
  – puls regulat, 60 -100 bătăi/ minut;
  – tensiune arterială sistolică între 100 și 180 mmHg;
  – să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenții chirurgicale;
  – femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală;
  – să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării;
  – să nu fie sub tratament pentru diferite afecțiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine;

  Pentru mai multe informații, adresați-vă personalului Centrului de Transfuzie Arad. Adresa Centrului este strada Andrenyi Karoly 2-4, municipiul Arad, iar numărul de telefon este 0357 809 112.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.