duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Arădenii iubesc filmul… în aer liber

  de Special Arad | 10 iulie 2015, 12:39 PM | Film | Știri Arad

  0

  Cel mai mare cinema în aer liber din România a debutat marți, 7 iulie, la Arad. Primele trei proiecții de film în aer liber au adunat în Parcul Eminescu peste 5000 de arădeni, iubitori ai celei de-a șaptea arte, care s-au bucurat de filmele de autor prezentate.

  Publicul a fost foarte divers – de la tineri și foarte tineri, familii tinere și mai puțini tineri deopotrivă – a primit cu entuziasm inițiativa Centrului Municipal de Cultură și au exprimat dorința de a repeta astfel de evenimente.

  “Suntem foarte bucuroși că publicul a apreciat acest eveniment propus de Centrul Municipal de Cultură și că, împreună cu Asociația Culturală Metropolis, putem oferi arădenilor filme de înaltă calitate timp de șase zile. Prezența în număr foarte mare la acest eveniment ne onorează și ne încurajează pe mai departe. De altfel, foarte curând vom oferi arădenilor o nouă experiență cinematografică…la fel de inedită.” ne-a declarat Daniela Pădurean-Andreica, director executiv al Centrului Municipal de Cultură Arad.

  Arădenii sunt în continuare așteptați în fiecare seară în Parcul Eminescu, de la ora 21.30, pentru proiecții în aer liber, până duminică, 12 iulie.

  Vineri, 10 iulie, ora 21:30veți putea urmări filmul SALONUL LUI JIMMY/ JIMMY’S HALL, în regia lui Ken Loach, în competiție la Festivalul de Film de la Cannes 2014. Inspirată de o poveste adevărată, pelicula îl urmărește pe Jimmy Gralton (Barry Ward), un activist irlandez care se întoarce din America în satul natal și deschide un centru cultural pentru tineri. Aducând de peste Ocean jazz-ul și discuțiile pe teme politice, liberale, el stârnește reacția agresivă a Bisericii și a statului conservator.

  Sâmbătă, 11 iulie, ora 21:30 va fi proiectat filmul POVEȘTI SĂLBATICE/ RELATOS SALVAJES, în regia lui Damian Szifron, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2015. Regizorul și scenaristul Damián Szifron nu a făcut un singur film, ci șase lipite sub un singur titlu și trimise într-o lume care s-ar putea să nu fie pregătită pentru ele”, scrie revista americană „Rolling Stone”. Filmul lui Damián Szifrón este co-produs de Pedro Almodóvar și a făcut senzație la Cannes 2014.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.