vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Casă plină” sub cerul liber la „Edmond”, primul film adus în acest an la Arad de Caravana Metropolis

  de Tomck@t | 10 iulie 2019, 12:46 PM | Cultură | Film | Topic special

  1

  Filmele europene și, în special, cele franceze sunt în prim plan

  Filme de Cannes, Oscar și BAFTA, în aer liber, în răcoarea serii. Pe deasupra, gratuit. Este de la sine înțeles: proiectul Asociației Culturale Metropolis se bucură de un succes enorm la Arad, drept pentru care orașul nostru este al treilea pe lista Caravanei în 2019, după Sibiu și București. În acest an, Caravana Metropolis se axează pe unele dintre cele mai bune filme europene noi, fiind organizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019, iar povestea primului film proiectat în Parcul Eminescu din Arad, „Edmond” (2018, regia: Alexis Michalik) ne-a plasat tocmai în Parisul anului 1897. Este, de asemenea, de la sine înțeles: toate locurile au fost ocupate, ca de fiecare dată în ultimii cinci ani.

  În premieră, înaintea tuturor lungmetrajelor rulează câte un scurtmetraj francez din cele șase aflate în selecție. Acestea sunt: „Negative Space” (regia: Max Porter, Ru Kuwahata), nominalizat la Oscar, premiat la Sapporo și la alte 11 festivaluri internaționale de film, „Hybrids” (r: Florian Brauch), nominalizat la Oscar pentru „Cea mai bună animație”, „Make It Soul” (r: Jean-Charles Mbotti Malolo), aflat în competiție la Clermont-Ferrand în 2019, „Hurlevent” (r: Frederic Doazan), „Deux Dollars” (r: Emmanuel Tenenbaum) și scurtmetrajul pentru copii „Kaal” (r: Charlie Aufroy).

  Caravana Metropolis este la Arad până duminică, 14 iulie, cu câte un film de scurtmetraj și un lungmetraj în fiecare seară, de la ora 21:30.

  Urmează, astăzi, comedia franceză „Familia Mea Nebună” (regia: Dany Boon), joi seara va fi proiectată coproducția spaniolo-franceză „Toată Lumea Știe” (regia: Asghar Farhadi, titlu original: „Todos Lo Saben”, cu Penélope Cruz și Javier Bardem în rolurile principale), vineri seara va fi proiectată comedia franceză „În Libertate” („En liberté!”, regia: Pierre Salvadori), sâmbătă seara opera polonezului Pawel Pawlikowski, „Războiul Rece” („Cold War”), premiat la Cannes pentru „Cel mai bun regizor”, nominalizat la 3 premii Oscar și 4 premii BAFTA, 5 premii și o nominalizare la EFA (citește recenzia Special Arad AICI), iar duminică, în ultima seară, arădenii vor avea ocazia să vizioneze coproducția germano-franceză „Tranzit”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.