marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Caravana Metropolis la Arad – șase seri de filme de Oscar în aer liber – s-a încheiat

  de Special Arad | 3 iulie 2017, 11:20 AM | Film

  0

  Caravana Metropolis – Cinema în Aer Liber, poveste care a adunat peste 300.000 de spectatori în cei cinci ani de când colindă țara, a poposit între 27 iunie și 2 iulie la Arad, în Parcul Mihai Eminescu.

  În al treilea an consecutiv de proiecții la Arad, vreme de șase seri, spectatorii au putut viziona filme noi premiate la Cannes, Globurile de Aur, nominalizate sau laureate ale premiului Oscar. Programul festivalului a inclus unele dintre cele mai bune filme ale anului, care au înregistrat succes atât din partea criticilor, cât și din partea publicului. Acestea au putut fi urmărite în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde de calitate europene, pe un ecran gonflabil de 120 m² și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni.

  Filmele din selecţia oficială, drame, thrillere, comedii și documentare pentru toate gusturile şi vârstele, au fost:

  „Arrival”, în regia lui Denis Villeneuve, cu un premiu și 7 nominalizări la Oscar și un premiu și 8 nominalizări la premiile BAFTA. „Hell or high water”, în regia lui David Mackenzie cu 4 nominalizări la Oscar, 3 nominalizări la Globurile de Aur, în competiția Un certain regard la Cannes. „Un bărbat numit Ove”/ A man called Ove (Suedia), regizat de Hannes Holm, a fost nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin și a câștigat Premiul Comedia europeană a anului la European Film Awards 2016. „Sing Street”, regizat de John Carney. „Eu, Daniel Blake”, în regia lui Ken Loach,  premiat cu Palme d’Or la Cannes 2016, Premiul BAFTA pentru Outstanding British Film of the Year și premiul Cesar pentru Cel mai bun film străin. „Julieta”, în regia lui Pedro Almodovar, în competiție la Cannes și European Film Awards în 2016 și nominalizat la premiul BAFTA pentru Cel mai bun film străin.

  Caravana va continua în săptămânile următoare la Brașov, Timișoara și Sibiu.

  Caravana Metropolis – Cinema în Aer Liber este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, finanțat de Centrul Municipal de Cultură Arad și cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.