sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Aproape 60 de mii de persoane au trecut granițele României în cursul zilei de ieri

  de Special Arad | 1 martie 2021, 9:53 AM | Naţional

  0

  În data 28.02.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 58.300 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 23.600 mijloace de transport (dintre care 9.800 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 29.400 persoane cu 11.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 28.900 persoane cu 12.500 mijloace de transport.

  Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 24.300 de persoane şi 11.700 de mijloace de transport (4.300 automarfare), din care pe sensul de ieșire în ţară au fost aproximativ 13.300 de persoane cu 7.200 mijloace de transport.

  Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea”.

  Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

  În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  -40 fapte ilegale (17 infracţiuni şi 23 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  -au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 12.700 lei;
  -valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 10.900 lei.
  -nu s-a permis intrarea în ţară a 18 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 8 cetăţeni români din diferite motive legale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.