joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Aproape 100 de lucrări în cinstea celor aproape 100 de ani de la Marea Unire, la Sala Clio | Foto

  de Tomck@t | 18 ianuarie 2018, 8:06 PM | Cultură

  0

  Deja tradiționala expoziție de grup a Asociației „Ion Andreescu” Arad, „Salonul de iarnă”, a avut un nou vernisaj cu cele mai noi lucrări de artă plastică și sculptură, miercuri seara, la Sala Clio.

  Sunt expuse aproximativ 100 de lucrări realizate de 33 de artiști, membri ai asociației, pe diverse teme și tehnici de abordare. Asociația „Ion Andreescu” cinstește cu această expoziție Centenarul Marii Uniri, iar președintele Daniela Kovats a ținut să anunțe că va mai organiza, cu același scop, o expoziție în acest an: „Salonul de vară”. Totodată, cu ocazia vernisajului, au fost prezentați publicului patru membri noi și anume artiștii plastici Cati Hălmăgeanu, Adriana Stana, Dana Ziegler și sculptorul Dan Groza din Moneasa, care a încântat publicul cu 8 lucrări de sculptură realizate din rădăcini. 

  Astfel, cei 33 artiști care au expus sunt: Adriana Mercea, Adriana Stana, Amalia Stana, Ana Albert, Attila Csillag, Berta Matekovits, Bianca Mogoșanu, Cati Hătmăgeanu, Cetina Marinel, Claudia Aradi, Dan Groza, Dana Ziegler, Daniel Birău, Daniela Kovats, Dorothea Căilean, Elena Apostol, Elena Gheorghieș, Elena Stuparu, Estera Kertesz, Georgeta Tornean, Gheorghe Maci, Ioan Cociuba, Judith Csernyansky, Katalin Lauko, Ladiszlau Melics, Maria Lucan, Monica Lovas, Nicolaie Rubinstein, Pavel Jurik, Petru Voștinaru, Simona Oarcea, Zsolt Kolumban. Evenimentul a fost prezentat de criticul de artă Dan Lăzărescu, iar la final, poetul Constantin Butunoi a recitat publicului câteva dintre poeziile sale.

  Expoziția poate fi vizitată până în data de 31 ianuarie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.