miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Antivaccinişti din Grecia l-au atacat pe directorul unei şcoli și au intrat în spitale amenințând doctorii

  de Special Arad | 11 decembrie 2021, 11:13 AM | Internaţional

  2

  (foto: Foto cu rol ilustrativ)

  Mai mulţi antivaccinişti COVID-19 din Grecia l-au agresat vineri pe directorul unei şcoli gimnaziale din oraşul Aegina, din nordul Greciei, pe care l-au legat cu cătuşe şi l-au transportat împotriva voinţei sale la comisariatul de poliţie, pentru o presupusă „încălcare a Constituţiei”, a informat Poliţia locală, citată de EFE.

  Aşa-zişii „apărători ai Constituţiei” l-au agresat pe director în momentul sosirii acestuia în şcoala din acea localitate, care are aproape 4.000 de locuitori şi se află la 42 de kilometri distanţă de Salonic, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei locale.

  Negaţioniştii COVID-19 sunt foarte activi în nordul Greciei, unde aripa ultraconservatoare a Bisericii Ortodoxe, prezentă mai ales în mănăstirile de pe Muntele Athos, are o mare influenţă asupra populaţiei locale.

  De la începutul anului şcolar, când s-a impus obligativitatea purtării măştii sanitare de profesori şi elevi şi prezentarea a două teste negative săptămânale de către elevi, părinţii antivaccinişti din această regiune a Greciei s-au prezentat frecvent în şcoli şi au cerut să se renunţe la purtarea măştii şi la testul pentru detectarea COVID-19.

  De asemenea, mulţi părinţi nu le permit copiilor lor să meargă la şcoală, fapt care a obligat Guvernul să prezinte în Parlament un decret ce prevede pedepse cu închisoarea pentru cei care nu îşi lasă copiii să frecventeze cursurile şcolare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Talibanii ortodoxiei, vor să impună dictatura, ca în Afganistan, desfințând democrația, … cea care le permite să creadă ce vor ei. Vor să-și impună cu forța, crezul lor, cu toate că sunt în minoritate. PUȘCĂRIE la toți, să aibă timp să reflecteze la ce înseamnă cuvântul SOLIDARITATE.
   .
   Poate și „fraților” exaltați români le-ar prinde bine același tratament. Extremiștii, indiferent de ce culoare au, sau ce credință o transformă în „paravan”, nu trebuie lăsați nepedepsiți. Huooooooooooo!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.