luni, 4 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Antal de Pecica s-a prezentat netot la titularizare, dar a devenit tot după contestație

  de Valer Mărginean | 4 august 2021, 8:54 AM | Pamflet | Recomandările editorilor

  5

  (foto: Sorin-Dan Cârstea)

  Până la urmă nu s-a răbdat. Am tot sperat că va avea o clipă de luciditate și de măsură, dar el, nu și nu, vrea să se facă de rușine până la capăt. Tare ne-am fi dorit să nu mai scriem despre Antal Petru. A fost cam des în centrul atenției și a început să se creadă un om important, or, este clar că nu-i cazul. Dacă faptele-i n-ar vorbi și nu i-ar purta amprenta și numele, el n-ar putea fi nici subiect de bășcălie, darămite de presă.

  Artistul belgian Philippe Geluck (actor, umorist, desenator, scriitor de televiziune) nu l-a cunoscut pe Antal Petru, n-a știut că-i primar, nici că are diplomă de profesor (!!!) de sport și una de master.  O fi cunoscut el alții, că altfel nu putea să spună: „Când ești mort, nu știi că ești mort. Pentru ceilalți e trist. La fel și când ești prost”. Ce-ar fi spus dacă l-ar fi cunoscut pe A.P. după examenul de titularizare din acest an după care s-a ales cu a treia cea mai slabă notă din țară și a doua din județ? Probabil ar fi spus că din primar de oraș a ajuns vice-prost de județ. Fiind doar simpli pamfletari, nu comedianți ca monseur Philippe, nu ne permitem să-i spunem chiar așa, vice-prost. Doar e primar, nu-i așa? Și mare președinte al unui partid care promovează valorile, PNL orășenesc. Ei, un om de așa mare valoare, nu poate fi numit pur și simplu vice-prost. Nu, nu și iarăși nu! Vice-netot, da. Dar nu a rămas netot mult timp, pentru că nu a suportat umilința de a fi al doilea cel mai slab candidat la titularizare din județul Arad, așa că a depus contestație. Ori primul, ori deloc! Ori tot, ori netot!

  Documentul este secret, dar cu siguranță  master professeur, monseur Peti ot Pecica și-a folosit tot talentul și deplina-i inteligență masterală, plus cele vreo 20 de cuvinte din fondul principal de cuvinte al limbii române pe care le stăpânește curent, fără a face mai mult de 3-4 dezacorduri, pentru a dicta dactilografului (secretara e, nah, ocupată iar el nu prea se pricepe) zdrobitoarea contestație. Mare lucru dacă nu a făcut sesizare și la IPJ, din obișnuință. Așa, ca să știe nenorociții ăia de examinatori cu cine au de-a face!

  231974472 236286131560175 8277914933007677072 n

  Și exact așa s-a întâmplat, examinatorii au văzut cu cine au de-a face, așa că i-au modificat nenorocita aia de notă de 1,20. Nu, n-a obținut nici 10 cum probabil spera master Peti. Cu scuzele de rigoare că n-au fost atenți la prima corectură a lucrării, examinatorii i-au mai tăiat puțin din ea: notă finală 1,05!

  Ei, acum chiar nu mai este vice-NETOT, este TOT. Tot fala PNL și fala Pecicăi!

  Poate de aceea mi-am amintit ce-mi spuneau oamenii mai în vârstă din Pecica: „Îl știm pe Peti de copil. Nici de căruțaș nu era bun, că bătea caii”. N-am putut fi de acord: „Vă rog să vorbiți frumos. Conducător de atelaj, nu căruțaș”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cazul „Peti – nota 1 la EFS” nu este singular la Arad, pentru că toți candidații la titularizare la această disciplină au luat note sub 5 (inclusiv marele arbitru Loredan Bogdan). Bravo Marconi, Schmidt, Bulzan, Șerban, Andrei, Galea, Bitang și alți corifei ai sportului universitar arădean!

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. Sunt mandru,astia sunt urmasii mei,iar nota sau calificativul reflecta nivelul intelectual specific intregii clase politice romanesti;exceptiile se pot numara pe degetele unei singure maini. Mai ramine de apreciat tupeul unora,care dupa ce au obtinut 1,20 se duc la marire de nota…Asta insemna determinare,hotarire de a lupta pina la capat,in cazul nostru,pina aproape de 1,cum se in bancul arhicunoscut.

   +7 voturi
   +1
   -1
  3. Sincer, nu mai putem cu ăștia ! Prin 2006 Peti era sofeurul lui Cionca și bineînțeles valetul personal! Ăștia dacă nu exista Goldisul nu erau in stare de vreo facultate! Uitati-va la toți, dar la toți de unde au diplomele, credeți ca ăștia au fost o zi, măcar una pe la vreun curs????

   +14 voturi
   +1
   -1
  4. No, deja musiu Caragiale bate la ușăăă… Deja intrăm cu brio în orice schiță a genialului din Haimanale – că se pretează rău! Bun. Cu nota abia sărită de zero ne-am lămurit. Evident, nu e caz unic ci multiplicat dureros printre dascălii care oferă educație de orice fel – elevilor. Cum am spus, trist. Ceva trebuie de făcut. Iată, cel care scrie, e primul care atrage atenția opiniei publice, societății care trebuie să-și exercite civismul în orice fapt pătează sau degradează EDUCAȚIA, ETICA unei societăți curate din punct de vedere moral. Dar mai vin simultan și ”afacerile” marca Antal de care aminteați deunăzi. Dacă despre nota lui Goe ne-am lămurit, au rămas suspendate în ceață aceste afaceri care umplu declarațiile de avere și nu numai ale unor edili (aflați în cădere liberă, respectiv, căzuți în disgrație). Aceste îmbogățiri poartă un nume. App., cine are curajul să scrie despre afcerile tuturor edililor cu stea în frunte, aflați sau nu în grații politice?! Credeți că doar Moț Ion Fl. merita ani de închisoare (nu, sunt alții mult mai vinovați decât țapul ispășitor Moț)? Vă spun că județul Arad are pușcăriabili cu duiumul aflați în funcții, ocrotiți cu bună știință de organele de cercetare penală și întregul sistem judiciar. Dacă anunți cu surle și tobe că există o literă ”i”, atunci pune punctul pe i sau degetul pe rană . Durerea vine ea până la urmă, oricât ai strânge din dinți… Deci, afacerile domniei sale sunt sau nu pe bune?! Așa, pe puncte: 1, 2, 3, – așa cum ați scris, cu cinematograful, moara, restaurantul, pășunea, plus, plus. Felicitări (dacă mai e nevoie) talentului scriitoricesc.

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.