Animația „Călătoria fantastică a Maronei”, regizată de Anca Damian, a fost premiată la Annecy Animation Festival

  de - | 20 iunie 2021, 10:37 AM | Film

  0

  „Călătoria fantastică a Maronei” (România, Franţa, Belgia), regizat de Anca Damian, a obținut Premiul „André-Martin”, acordat în memoria criticului şi realizatorului francez de filme de animaţie, la cel mai important eveniment de gen din lume, Annecy Animation Festival, informează News.ro.

  Decernarea de premii s-a încheiat sâmbătă seară, într-un forat hibrid din cauza pandemiei (online/offline), asta după ce ediția de anul trecut, cea cu numărul 60, a fost anulată.

  Co-producţia a fost inclusă, în 2019, în competiţia de lungmetraj de la Annecy şi a fost nominalizată la categoria „lungmetraj de animaţie european” a Premiilor Academiei Europene de Film.

  Filmul spune povestea unei căţeluşe cu nasul în formă de inimă care are parte de numeroase aventuri într-o lume magică. Ilustratorul belgian Brecht Evens este creatorul personajelor.

  Animația a fost proiectată, în toamna anului 2019, și la Arad, la Cinema Arta.

  Cel mai bun lungmetraj a fost desemnat filmul danez „Flee”, regizat de Jonas Poher Rasmussen, iar primul lungmetraj al regizoarei Michaela Pavlátová, „My Sunny Maad”, co-producţie Cehia – Franţa, a fost distins cu Premiul juriului.

  Cât priveşte scurtmetrajele, marele premiu a fost obţinut de „Peel” (r. Samuel Patthey şi Silvain Monney; Elveţia), iar premiul juriului a revenit „Easter Eggs” (r. Nicolas Keppens; Belgia, Franţa, Olanda).

  Sursa: News.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.