marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Animația „Călătoria fantastică a Maronei”, regizată de Anca Damian, a fost premiată la Annecy Animation Festival

  de - | 20 iunie 2021, 10:37 AM | Film

  0

  „Călătoria fantastică a Maronei” (România, Franţa, Belgia), regizat de Anca Damian, a obținut Premiul „André-Martin”, acordat în memoria criticului şi realizatorului francez de filme de animaţie, la cel mai important eveniment de gen din lume, Annecy Animation Festival, informează News.ro.

  Decernarea de premii s-a încheiat sâmbătă seară, într-un forat hibrid din cauza pandemiei (online/offline), asta după ce ediția de anul trecut, cea cu numărul 60, a fost anulată.

  Co-producţia a fost inclusă, în 2019, în competiţia de lungmetraj de la Annecy şi a fost nominalizată la categoria „lungmetraj de animaţie european” a Premiilor Academiei Europene de Film.

  Filmul spune povestea unei căţeluşe cu nasul în formă de inimă care are parte de numeroase aventuri într-o lume magică. Ilustratorul belgian Brecht Evens este creatorul personajelor.

  Animația a fost proiectată, în toamna anului 2019, și la Arad, la Cinema Arta.

  Cel mai bun lungmetraj a fost desemnat filmul danez „Flee”, regizat de Jonas Poher Rasmussen, iar primul lungmetraj al regizoarei Michaela Pavlátová, „My Sunny Maad”, co-producţie Cehia – Franţa, a fost distins cu Premiul juriului.

  Cât priveşte scurtmetrajele, marele premiu a fost obţinut de „Peel” (r. Samuel Patthey şi Silvain Monney; Elveţia), iar premiul juriului a revenit „Easter Eggs” (r. Nicolas Keppens; Belgia, Franţa, Olanda).

  Sursa: News.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.