marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  În prezența ministrului MApN, a fost inaugurat Centrul Medical de Diagnosticare şi Tratament Ambulatoriu „Sf. Iosif” din Arad

  de Raluca Medeleanu | 23 octombrie 2023, 2:28 PM | Administraţie | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  3

  După mai bine de un an de când au fost finalizate lucrările, iată că a avut loc și inaugurarea Centrului Medical de Diagnosticare şi Tratament Ambulatoriu care funcționează în subordinea Spitalului Militar Timișoara, în imobilul care a găzduit pe vremuri Policlinica CFR din Arad.

  Evenimentul inaugurării oficiale a avut loc luni, 23 octombrie, în prezența ministrului Apărării Naționale Angel Tîlvăr și a reprezentanților autorităților locale, precum Prefectura, Primăria și Consiliul Județean, iar preoții militari și de la Arhiepiscopia Aradului au desfășurat și o slujbă de sfințire a noului ambulatoriu.

  Imobilul a intrat în administrarea Ministerului Apărării Naționale, prin Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara în 2018 și a fost modernizat de firma arădeană Clever Solutions SRL, la finalul anului 2021, investiția fiind achitată din bugetul MApN, ridicându-se la aproximativ 957.000 euro. Procedurile legate de acreditarea unității ca facilitate medicală și desemnarea personalului medical au fost printre motivele care au dus la întârzierea deschiderii lui cu peste un an de zile.

  Serviciile oferite și cine poate beneficia de ele

  Centrul Medical de Diagnosticare si Tratament Ambulatoriu Sf. Iosif Arad mapn 10

  Sub noua denumire de Centrul Medical de Diagnosticare şi Tratament Ambulatoriu Sf. Iosif Arad va oferi servicii medicale pentru personalul activ, în rezervă și în retragere din cadrul structurilor MApN, veterani de război și din membrii familiilor acestora, precum și celorlalți asigurați din sistemul OPSNAJ, dar și persoanelor din afara acestor structuri, cetățeni ai municipiului Arad și nu numai.

  Centrul medical este dotat cu aparatură nouă și performantă și oferă servicii medicale în următoarele specializări: medicină internă, chirurgie generală, urologie, ortopedie, traumatologie, cardiologie, oftalmologie, ORL, medicina muncii, neurologie, psihiatrie, dermato-venerologie, stomatologie, obstetrică ginecologie, reumatologie, asistență medicală primară, laborator de analize medicale, laborator de radiologie și imagistică medicală.

  Personalul medical care activează de acum în centru nu este recrutat din Arad, ci provine de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara.

  Ministrul Angel Tîlvăr a tăiat panglica și a dat o scurtă declarație

  Centrul Medical de Diagnosticare si Tratament Ambulatoriu Sf. Iosif Arad mapn 1

  Centrul a fost inaugurat de ministrul Apărării Naționale Angel Tîlvăr, care a tăiat panglica simbolic și a făcut un tur al cabinetelor.

  La final, el a oferit următoarea declarație: „Este o perioadă în care se vorbește mult despre război, se vorbește mult despre înzestrarea armatei, dar cred că principala resursă pe care armata o are o reprezintă militarii, motiv pentru care suntem interesați de calitatea vieții acestora și nu numai, pentru că această policlinică va deservi deopotrivă militari și pe cei care au nevoie de servicii medicale. Mă bucur că astăzi am putut să vedem o unitate bine dotată, bine făcută, o unitate în care încadrarea se află la un nivel cel puțin bun, motiv pentru care în această zonă policlinica pe care astăzi am inaugurat-o va face în așa fel calitatea vieții oamenilor să crească”.

   

  •  Citește și: Încă un an s-a scurs, iar modernul ambulatoriu din fosta policlinică CFR e încă nefolosit. Cum explică autoritățile situația · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dincolo de inaugurarea cu fast, cu nelipsitul sobor de popi si declaratii sforaitoare in nemuritorul „limbaj de lemn”, ar fi interesant de urmarit cand va functiona efectiv. Evident ca, ” personalul medical care activează de acum în centru nu este recrutat din Arad, ci provine de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara ” , avand suficient timp profesional la dispozitie , va face cu bucurie naveta la Arad…

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. La noi nu este bine nimic! Daca se face dece se face, daca nu se face dece?CFR nu poate intretine nimic ar fi bine sa cedeze cladirea Inspectiei CFR( asa o stiu din copilarie) ca primaria sa faca o scoala sa nu mai plateasca jdemii de EU chirii la tot felul de biserici pt sedii de scoli!

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.