joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Angajații Caselor de Pensii și ai altor instituții din subordinea Ministerului Muncii au intrat de astăzi în grevă generală

  de Alin Olteanu | 27 noiembrie 2023, 8:35 AM | Administraţie | Topic special

  5

  Angajații Caselor de Pensii și ai altor instituții, cum ar fi Inspectoratele teritoriale de Muncă, din subordinea Ministerului Muncii, au intrat de astăzi în grevă generală.

  Oamenii sunt revoltați din cauza salariilor și cer condiții de muncă mai bune. Este vorba despre o grevă generală pe termen nelimitat, la care participă sindicaliștii din instituțiile aflate în subordinea Ministerului Muncii.

  Sunt aproximativ 8.000 de membri de sindicat, cărora li se vor alătura și persoane care nu fac parte din aceste sindicate.

  Vorbim despre Case Naționale de Pensii, Inspectorate teritoriale de Muncă sau agenții pentru ocuparea forței de muncă. Membrii de sindicat cer salarii mai mari și condiții mai bune de muncă.

  Și zilele trecute au avut proteste în mai multe orașe din țară, iar vineri au avut o discuție la Guvern însă nu s-a stabilit nimic concret.

  Citește și: Și angajații de la Casa de Pensii Arad protestează împotriva prevederilor ordonanței guvernamentale

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Statul nu are bani nu înțeleg cum de nu ați înțeles demisia și mergeți în privat un salariu de 6000 RON plus bonusuri Prime de vacanță și alte sporuri nesimțite nu este de aruncat lăsați locul unor tineri care într adevăr vor să muncească nu se prindă hârtii mă gândesc că toți sunteți pilele politice ale cuiva sau desființat posturile de șef de birou și nu vă place să treceți la lucru

   +33 voturi
   +1
   -1
  2. Degeaba facem legi dacă nu se aplică. Pe la mijlocul lunii noiembrie-2023, premierul Marcel Ciolacu prezent la Summit-ul Autorităților Publice Locale din România a afirmat că reforma administrativă trebuie făcută, chiar dacă nu se va pune în aplicare în 2024. Reforma administrativ-teritoriala ar permite reducerea numarului de servicii publice deconcentrate ale ministerelor in teritoriu.
   In subordinea Ministerului Muncii există următoarele servicii publice deconcentrate:
   1. direcţii de muncă şi protecţie socială judeţene şi a municipiului Bucureşti;
   2. organisme intermediare regionale pentru Programul operaţional sectorial „Dezvoltarea resurselor umane”;
   3. inspectorate teritoriale de muncă şi al municipiului Bucureşti;
   4. case de pensii judeţene şi a municipiului Bucureşti;
   5. agenţii pentru ocuparea forţei de muncă judeţene şi a municipiului Bucureşti;
   6. inspectorate sociale regionale;
   7. agenţii judeţene pentru prestaţii sociale, respectiv a municipiului Bucureşti.
   In prezent există depus la senat un proiect de LEGE pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.2/1968, republicată, privind organizarea administrativă a teritoriului României.
   (https://www.senat.ro/legis/PDF/2023/23b278AD.PDF?nocache=true)
   Proiectul initiat de Vlad Benga din partea USR, zace in sertarele Parlamentului, in timp ce presedintele Senatului Nicolae Ciucă nu catadicseste să-l pună pe ordinea de zi, dar premierul se lamentează că România se află in situatie precară din cauza cheltuielior bugetare la nivel central si local.
   De aceea, proiectul de lege propus de Vlad Benga, deputat USR, privind reorganizarea administrativ-teritorială a României, prin comasarea satelor și reducerea numărului de județe, ar trebui promovat de parlament cel putin acum când a ajuns cutitul la os din cauza crizelor suprapuse.
   (Vezi: https://www.cdep.ro/proiecte/2023/400/30/3/pl197.pdf)

   +2 voturi
   +1
   -1
  3. Ai vrea tu sa trăiești cu banii aia pe care ii ia un angajat de la institutiile care au iesit in greva si sa iti intretii familia , copii ,rate si alte cheltuieli ? Tu urmaresti preturile ?S-au scumpit toate cu cel putin 30-40 % !!!
   De 5 ani nu au marit salariile la aceste institutii cu nici macar 1 leu ! Ba au mai si pus impozite mai mari ! Vorbesti in necunostiinta de cauza sa te afli in treaba! Haide sa te angajezi sa vezi ce conditii de lux sunt … cu calculatoare vechi de 15 ani ,fara programe , fara materiale necesare unui lucru in conditii cel putin normale si sa vii cu de toate de acasa !
   Ne confundati cu magistratii …

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.