duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Și angajații de la Casa de Pensii Arad protestează împotriva prevederilor ordonanței guvernamentale

  de Raluca Medeleanu | 17 august 2023, 4:37 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  1

  (foto: captură video Tv Arad)

  Și angajații de la Casa de Pensii din Arad s-au alăturat colegilor din țară, pentru a doua zi consecutivă, într-un protest spontan prin care doresc să-și exprime nemulțumirile față de prevederile din proiectul de ordonanță guvernamentală.

  Este a doua instituție a statului care iese la protest, după ce a apărut în spațiul public proiectul OUG. Amintim că săptămâna trecută angajații de la Finanțe au făcut la rândul lor proteste spontane.

  Ce solicită angajații Caselor de Pensii din întreaga țară

  Sindicatul Casei de Pensii solicită Guvernului ca hotărârile privind reorganizarea instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii să se ia după analize și studii adevărate privind munca angajaților: normarea personalului în funcție de volumul de activitate al instituției – beneficiari vs. număr angajați; un dialog social adevărat atunci când se iau măsuri privind activitatea și drepturile angajaților, să nu se mai facă discriminări față de instituții din alte ministere privind salarizarea și condițiile de muncă, negocierile să fie reale și proiectul privind noua lege a salarizării să fie transparent, să se mențină locurile de muncă și angajările pe locurile vacante; să se stopeze defăimarea personalului din Ministerul Muncii prin informarea corectă a opiniei publice privind munca și implicarea angajaților din Ministerul Muncii; să se egalizeze salariile angajaților din subordinea Ministerului Muncii cu cele de la nivel central și să se includă în noua Lege a salarizării într-o familie ocupațională fără discriminare.

  De asemenea, se solicită indexarea salariilor cu rata anuală a inflației, iar cumulul salariu/ pensie să fie realizat fără excepții, pe principiul „totul sau niciunul”.

   

  Citește și: Angajații de la Finanțe, și cei din Arad, și-au părăsit birourile într-un nou protest spontan | Video · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sa le fie rusine salariatilor Casei de Pensii Arad, pentru a-mi obtine drepturile am fost nevoit sa dau Casa de Pensii Arad in judecata. Initial cand m-am adresat functionarilor din aceasta institutie cu acte care dovedeau ca cererea mea se justifica mi-au raspuns ca nu am dreptul la majorarea pensiei pe baza actelor prezentate . Judecatorii de la Arad si la recurs cei de la Timisoara au decis ca am dreptate si au obligat functionarii de la Casa de Pensii Arad sa-mi recalculeze pensia in favoarea mea. Intreb acesti incompetenti care lasa fara pensii cine stie cati amarati merita majorari de salarii ca sa nu mai vorbesc ca acesti incomnpetenti nu-si merita nici locurile de munca. Cine stie cati pensionari au fost prejudiciati in drepturile lor de catre acesti functionari incompetenti !!!!!!

   +13 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.