duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Angajații Casei de Asigurări de Sănătate continuă protestul

  de Special Arad | 7 noiembrie 2023, 2:14 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  Angajații caselor de asigurări de sănătate din toată țara au început în data de 2 noiembrie 2023 protestul pe un termen nedefinit, din cauza salariilor mici. Ușa CJAS Arad este închisă tot de atunci. Astăzi, 7 noiembrie, angajații din Arad au protestat și în curtea instituției.

  Sindicaliștii sunt nemulțumiți că salariile nu le-au mai fost mărite din 2018 și că promisiunile făcute de guvernanți nu au fost respectate.

  Potrivit News.ro, care citează Blocului Naţional Sindical, angajaţii Caselor Judeţene de Asigurări de Sănăgtate din mai multe judeţe protestează astăzi, printre care în județele Prahova, Călăraşi şi Mehedinţi.

  Protest angajații Casei de Asigurări de Sănătate

  „Începând de joi, 2 noiembrie 2023, angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, ai Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, ai Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate şi ai Casei de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti intră în protest generalizat pe perioada nedeterminată. Această decizie survine ca urmare a faptului că, după luni de zile de dialog şi de aşteptare, am constatat că pentru cei mici ca număr, în ciuda răspunderilor sociale majoare pe care aceştia le au, nu se găsesc soluţii. Însă sunt găsite soluţii satifăcătoare şi imediate pentru cei mari, de ordinul zecilor de mii de salariaţi”, arăta Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate (FSCAS), într-un comunicat de presă.

  Protestatarii CJAS Arad nu au dorit să dea nicio declarație presei, îndrumându-ne către purtătorul de cuvânt al BNS de la București, care nu a putut fi contactat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.