miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  ANAF scoate posturile la concurs! Vrei să fii inspector antifraudă, du-te la examen

  de Special Arad | 22 octombrie 2015, 10:28 AM | Naţional

  0

  La sfârşitul acestei luni va începe un nou concurs pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, conform unui anunţ al Fiscului. Totodată, autorităţile vor organiza în noiembrie şi un examen de promovare în grad pentru actualii inspectori antifraudă.

  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat recent că va organiza un concurs pentru ocuparea a 166 de posturi vacante de inspectori antifraudă, scrie avocat.net.

  Concursul va cuprinde trei etape: selecţia dosarelor de înscriere, proba scrisă şi interviul. Potrivit anunţului de la ANAF, proba scrisă este programată în data de 31 octombrie, iar aceasta va consta în rezolvarea unor teste-grilă.

  „Prin proba scrisă se testează cunoştinţele teoretice necesare ocupării funcţiilor publice pentru care se organizează concursul. Subiectele pentru proba scrisă se stabilesc pe baza bibliografiei de concurs aprobate de preşedintele Agenţiei, astfel încât să asigure verificarea capacităţii de analiză şi sinteză a candidaţilor, în concordanţă cu nivelul şi specificul funcţiilor publice pentru care se organizează concursul”, precizează reprezentanţii Fiscului.

  Listele cu posturile vacante pot fi găsite aici, iar bibliografia este disponibilă aici.

  Prima probă a examenului de promovare în grad, programată pe 16 noiembrie, scrie avocat.net.

  Fiscul a anunţat recent şi că actualii inspectori antifraudă vor putea să participe luna viitoare la un examen de promovare în grad, prima probă fiind stabilită pentru data de 16 noiembrie.

  Condiţiile pentru participarea acestora la examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut sunt următoarele:

  – să aibă cel puţin trei ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;

  – să fi obţinut cel puţin calificativul „bine” la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii doi ani calendaristici;

  – să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile Legii privind Statutul funcţionarilor publici.

  Înscrierile se desfăşoară până pe 29 octombrie (de luni până joi între orele 8:30 şi 17:00 şi vinerea între orele 8:30 şi 14:30) la Direcţia generală de organizare şi resurse umane de la sediul ANAF. Dosarul trebuie să includă cererea de înscriere, copia carnetului de muncă/adeverinţa de vechime şi copiile rapoartelor de evaluare a performanţelor profesionale individuale din ultimii doi ani.

  Examenul va consta în trei etape: selecţia dosarelor de înscriere, proba scrisă (care va avea loc pe 16 noiembrie) şi interviul.

  Bibliografia de examen poate fi găsită aici.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.