sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update 11Doctorul Mircea Merea a preluat interimatul Serviciul Județean de Ambulanță Arad

  de Special Arad | 8 septembrie 2014, 11:00 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  122

  UPDATE 11: Doctorul Mircea Merea a preluat interimatul Serviciul Județean de Ambulanță Arad 

  Cum era și firesc (atât în plan uman, cât și managerial), omul și managerul Roberto Schill a demisionat împreună cu partenera sa și directorul economic Delia Lăpuşcă. Direcția de Sănătate Publică a luat act, oficial, de actul depus de Schill la Ministerul Sănătății, astăzi, 8 septembrie, la ora 11. În Demisia înaintată superiorilor săi de la București, Roberto Schill menționează că „demisia e un act unilateral irevocabil”, așa încât… totul e sub control.
  Mircea Merea, directorul medical al SJA Arad, este cel care va prelua atribuțiile de conducere a SJAA. Acesta a revenit, convins de directorul DSP, Laura Nicolescu, asupra demisiei pe care şi-a dat-o în august… când cu infarctul suferit ca urmare a condițiilor grele de muncă. „Direcţia de Sănătate Publică va solicita Ministerului Sănătăţii aviz favorabil pentru preluarea atribuţiilor de manager general de către domnul Mircea Merea. Am luat decizia de urgență de a numi un cadru cu studii superioare și practică în cadrul instituției, întrucât, conform protocoalelor Ministerului Sănătății, Serviciul de Ambulanță nu poate funcționa fără manager general” – declară pentru Special Arad Laura Nicolescu. 


   

  UPDATE 10: Roberto Schill și-a dat demisia din funcția de director al Serviciului de Ambulanță! 
  Urmare a unor lungi runde de negocieri în care i s-a propus, de către forurile care monitorizează și supervizează activitatea Serviciului Județean de Ambulanță Arad (SJAA), demisia de onoare, Roberto Schill a înțeles că nu mai e dorit de nimeni și și-a înaintat, în urmă cu câteva minute, demisia scrisă aseară, trimițând-o prin fax către Ministerul Sănătății, punând astfel capăt conflictului care mocnește de ani de zile la Ambulanță și care a explodat, așa cum ați putut afla de la noi, acum 3 săptămâni. Meritul față de această – credem în continuare – reușită administrativă o au, în primul rând, angajații SJAA, care au fost pe cât de bine informați, pe atât de onești și curajoși în a-și susține interesul colectiv față de buna funcționare a managementul resurselor umane – unde Roberto Schill și-a arătat, de-a lungul mandatelor sale, neputința, reaua credință și atitudinea discreționar-subiectivă.

  Actualmente, directoarea DSP Arad, Laura Nicolescu se află la SJAA pentru a gestiona interimatul.


   

  UPDATE 9: Cu jalba la Prefectură. Angajații de la Ambulanță nu admit rămânerea lui Schill și amenință că vor demisiona în bloc! 

  Liderii de opinie și acțiune ai angajaților Serviciului Județean de Ambulanță s-au prezentat, azi-dimineață, la Instituția Prefectului, unde, vreme de mai bine de 2 ore, au discutat cu prefectul județului, Cosmin Pribac despre și pe marginea problemelor pe care le întâmpină – în primul și, de fapt, singurul important rând, cu directorul Roberto Schill.
  Cu demisiile pe masă au discutat cei mandatați de protestatari – iar acestea, din informațiile noastre, sunt aproximativ 60! Gata semnate și datate cu începere de la 09.09.2014 – adică de când ar trebui să sosească Schill din concediu – ele vor fi înregistrate luni, 8 septembrie.

  Ce înseamnă 60 de demisii de personal operativ la o instituție precum Ambulanța, care are, conform declarației lui Roberto Schil, ceva peste 190 de angajați (dintre care TESA… o bună „bucată”… probabil nedemisionabilă), vă lăsăm să vă imaginați singuri: blocarea, practic, a serviciului salvărilor, cel puțin în municipiu. În ceea ce ne privește, nu credem că aceasta se va întâmpla: „rugămintea la nivel înalt” pe care secretarul de stat de la Interne, Raed Arafat i-a adresat-o colegului său, de la Ministerul Sănătății, Dorel Săndesc, și-a cam… consumat efectul, iar tentativele familiei Schill de a migra la PSD le considerăm – și așa sperăm să le considere orice om de bun simț – ridicole.


   

  UPDATE 8: ITM a găsit abateri de la Codul Muncii în funcționarea Serviciului de Ambulanță – dar Roberto Schill rămâne încă director, sub „umbrela protectoare” a lui Raed Arafat

  Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a găsit de cuviință să trimită o Informare publică față de controlul efectuat la Serviciul de Ambulanță Județean Arad încheiat vineri, 29 august, după 3 zile de scotocire a actelor pe care directorul contestat de angajați, Roberto Schill, le-a pus, volens-nolens, la dispoziția inspectorilor.
  În spatele acestui control, nu ne îndoim că în mod corect și cu bună credință față de lege efectuat există, însă, și câteva „nebuloase”. Una dintre ele, destul de „groasă”, ar fi că presa locală, aflată în… grațiile directorului Schill, a publicat rezultatele comisiei de control înainte ca acestea să fie, oficial, comunicate de ITM întregii mass-medii! Să înțelegem de aici că asemenea materiale fac parte din contracte publicitare mai mult sau mai puțin afișate public?… Sau că de la ITM „transpiră” informații subiectiv direcționate?… În orice caz, prea mari revelații n-am avea, indiferent de răspuns… Părerea noastră, sinceră și verificată din 2 surse sigure, este că Roberto Schill a sunat la Glasul și la Jurnalul ca să se laude că a ieștit cu bine din situația „pe muchie de cuțit” care i-a stricat concediul și, probabil, o să-i modifice și concepțiile despre lume și viață, în perioada următoare.

  Oficial, inspectorii ITM au găsit, conform comunicatului pe care vi-l prezentăm integral în continuare, abateri de la Codul Muncii suficiente încât superiorii săi să-l demită pe Don Roberto. Dar cum respectivii săi superiori sunt puțini și, așa puțini cum sunt, depind de decizia ministrului secretar de stat Raed Arafat, acesta fiind de partea directorului Schill din mai multe rațiuni (pe care le documentăm încă, de aceea tăcând, momentan, asupra lor), faptul nu credem că se va produce nici ușor, nici repede. Neoficial, medicul Arafat își motivează „pas-parol”-ul prin aceea că o eventuală demitere a lui Schill ar fi interpretată politic… dar dedesubturile sunt mult mai adânci și mai concrete.


   

  În urma controlului efectuat de către inspectorii de muncă ai ITM Arad, la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Arad s-au constatat următoarele:

  – Din verificarea prin sondaj a documentelor prezentate de angajator rezultă faptul că au fost cazuri în care acesta nu a respectat dispoziţiile art.114  din Codul Muncii privind  depăşirea numărului de ore  de 48 de ore de muncă pe săptămână (ce include şi orele suplimentare). Astfel, conform evidenţei orelor prestate ( perioada de referinţă  august-noiembrie   2013) au fost împrejurări când  s-a lucrat 54,3ore /săptămână .

  – De asemenea, au fost situaţii în care angajatorul nu a respectat dispoziţiile art.115 alin.2 coroborat cu art. 121 alin 2 din Codul Muncii respectiv nu a asigurat o perioada de repaus de 24 de ore  după 12 ore lucrate  aşa cum prevede actul  normativ:„(2) Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de  repaus de 24 de ore…..

  – în cazul unor salariaţi angajatorul nu a stabilit concret locul de muncă al salariatului în contractul individual de muncă, locul de muncă fiind înscris generic  „Serviciul de Ambulanţă Judeţean Arad” fără a se preciza substaţia la care lucrează aşa cum rezultă din centralizatorul statului de funcţii, iar în cazul altor salariaţi deşi s-a precizat locul de muncă în contractul individual de muncă aceştia prestează activitate la o altă substaţie diferită şi de cea din centralizatorul statului de funcţii.

  – Serviciul de Ambulanţă Judeţean Arad a mai fost controlat de către ITM Arad, în acest an, iar măsura compensarii muncii suplimentare efectuată de salariaţi în perioada 2011- 2012 cu timp liber corespunzător nu a fost îndeplinită de către angajator.    

  Pentru  deficienţele constatate  s-au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale iar în actul de control, inspectorii de muncă au dispus măsuri pentru intrarea în legalitate, stabilind termene concrete de realizare a acestora. (Inspector şef)


   

  UPDATE 7:  Alt protest colectiv la Serviciul de Ambulanță! Angajații vor să-i demonstreze directorului că nu sunt „puțini”

  În jur de 100 de angajați (103, mai precis) ai Serviciului de Ambulanță Județean Arad au semnat scrisoarea de protest redactată săptămâna trecută (vezi mai jos), atunci când tot județul și țara întreagă au aflat despre situația tensionată dintre conducerea instituției publice și membrii ei…Pentru a-i demonstra lui Roberto Schill că „nu sunt decât o mână de oameni anarhiști” și că nu „reprezintă un procent neglijabil”, angajații care nu sunt de serviciu au ieșit în curtea Ambulanței și-i scandează „DEMISIA!” Protestul este pașnic și nu afectează bunul mers al instituției, ceea ce nu înseamnă că nu se vor petrece lucruri demne de remarcat.

  UPDATE 6: Directorul Ambulanței, întors din concediu de ministru! Numărul semnatarilor protestului anti-Schill s-a triplat

  Roberto Schill, directorul Serviciului de Ambulanță Arad, a fost întors din concediul pe care și-l programase cu multă vreme înainte, de Corpul de control al Ministrului Sănătății, care i-a impus prezența pentru a verifica reclamațiile cuprinse în protestul colectiv derulat joi, 21 august, în curtea instituției. Informația a fost cofirmată și de directorul D.S.P. Arad, Laura Niculescu.
  Față de acest aspect, conform surselor noaste, vă putem informa că numărul semnatarilor actului prezentat de Special Arad a crescut de la 35 la peste 90 – lista cu aceștia înțelegând să nu o facem publică deocamdată, din rațiuni de protejare a identităților ce, până la urma urmei, și-au asumat un război inegal…


   

  UPDATE + VIDEO: Protestul de la Ambulanță în viziunea lui Roberto Schill: cine nu e cu mine, îmi e dușman, iar despre fiecare există ceva denigrator… (VIDEO)

  Special Arad a intrat în biroul managerului general al Serviciului de Ambulanță Județean Arad, Roberto Schill, împreună cu restul presei și, imediat după ce televiziunile i-au luat câteva scurte declarații, am discutat cu el… mai în detaliu.
  Urmăriți materialele video care urmează. Ele sunt filmate pe parcursul celor aproximativ 4 ore, cât a durat protestul despre care Shill afirmă că „nu a fost spontan, ci organizat.”

  FOARTE IMPORTANT: Aseară, după protest, managerul general, însoțit de consoartă, a ridicat (nu știm cu a cui aprobare și dacă această operațiune a fost consemnată prin proces-verbal) „un portbagaj de acte… câteva teancuri de dosare”… conform surselor noastre. El ar fi ridicat și copiat și hard-diskuri și alte suporturi de memorie electronică din calculatoarele instituției… probabil într-o operațiune defensivă de „curățire a probelor” menite să-l incrimineze într=un fel sau altul.


  TITLUL PRINCIPAL: Revoltă la Ambulanța Arad! Directorul Schill este obligat să demisioneze!

  La această oră, angajații Serviciului de Ambulanță Arad scandează pentru demisionarea directorului, adunați în curtea instituției.

  „Epuizați fizic, psihic si financiar datorită politicii manageriale defectuoase și abuzive, exercitată timp de 8 ani de către actuala echipă managerială” – așa cum ei înșiși o declară în scrisoarea deschisă trimisă, de ieri începând, instituțiilor publice implicate în situație și presei, angajații Serviciului de Ambulanță Județean Arad protestează, la această oră, chiar în curtea instituției, pichetând sediul birourilor și nelăsându-l pe directorul Roberto Schill să intre pe poartă.
  Este măsura extremă la care a recurs cea mai mare parte dintre angajați (șoferi, asistente, medici de Salvare), după o serie lungă și urâtă de abuzuri comise de conducerea serviciului public. Motivele, în detaliu, le puteți citi mai jos, în documentul de protest semnat deja de mai bine de o treime din totalul personalului angajat pe arealul județului Arad.

  ora 8:50 – UPDATE: Roberto Schill a chemat Jandarmeria

  Refuzând să discute cu protestatarii, directorul Serviciului de Ambulanță Arad, Roberto Schill, s-a retras în biroul său în huiduielile angajaților și a sunat Jandarmeria să oprească protestul. Având în vedere că manifestația nu este una stradală, neimplicând pericol public și nici perturbarea activității Salvării, protestul nu are nevoie de autorizație din partea Jandarmeriei Române.

  ora 9:10 – UPDATE: Jandarmii au părăsit curtea Serviciului de Ambulanță, protestatarii, însă, nu

  Ei stau cu demisiile pregătite și spun că nu pleacă până ce directorul Schill nu demisionează.

  ora 9:25 – UPDATE: O delegație formată din liderii contestatarilor este, în aceste momente, chemată la Prefectură

  Restul protestatarilor au rămas să picheteze curtea Serviciului de Ambulanță.

  Ora 12:00 – UPDATE :  Inspectorii de la ITM se află în biroul lui Roberto Schill. Prefectura declară legal protestul și spune, prin vocea subprefectului, că va trimite rezultatele controlului la Raed Arafat

  Nu mai puțin de cinci inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă se află actualmente în biroul Direcției Județene de Ambulanță, de unde ridică acte (contracte de muncă, foi de parcurs, pontaje, delegații de serviciu, foi de prezență etc).

  Subprefectul Radu Stoian, la care membrii delegației de protestatari au ajuns, a declarat pentru Special Arad că „protestul spontan organizat de angajații Serviciului de Ambulanță s-a desfășurat fără incidente, respectând barierele legalității și neperturbând în niciun fel activitatea Serviciului. Analizând solicitările angajaților serviciului public, am opinat că problemele lor sunt de competența legislației muncii, astfel încât am trimis de urgență ITM Arad în control. Rezultatele scrise ale acestui control vor fi înaintate Ministerului Sănătății de către instituția prefectului și, personal, secretarului de stat, Raed Arafat.”

  Vom reveni pe măsură ce situația va evolua.

  IMG_3662


  Subsemnatii, nominalizati conform tabelului centralizator prevazut in Anexa nr 1, in calitate de angajati a Serviciul de Ambulanta Arad cu sediul social situat in Municipiul Arad, Str Oituz nr 1-5, jud Arad, dorim pe aceasta cale sa va semnalam un fenomen ingrijorator cu grave repercursiuni asupra desfasurarii normale a raporturilor de serviciu, fenomen generat de conducerea abuziva a echipei manageriale a Serviciului de Ambulanta Arad.

  Cerem schimbarea de indata a echipei manageriale a Serviciului de Ambulanta Arad alcatuita din Dr. Schill Roberto impreuna cu ec. Delia Lapusca in calitate de director economic deoarece am ajuns la capatul puterilor.

  Suntem pur si simplu epuizati fizic, psihic si financiar datorita politicii manageriale defectuoase si abuzive, exercitata timp de 8 ani de catre actuala echipa manageriala.

  Suntem disperati si total dezorientati urmarea unui management eminamente abuziv, la care se adauga modalitatea de supravegere ‘’sistem penitenciar’’ la care suntem supusi in permanenta. Acest lucru ne inspira teama si tensiune psihica, incompatibila cu efectuarea in conditii optime a serviciului nostru, care prin natura lui este suficient de stresant.

  Am ajuns in aceasta stare si prin decimarea capitalului uman la care am fost supusi neincetat de cei doi, cu rabdare si dibacie rautacioasa, prin tot felul de mijloace sugerate sau impuse, constrangeri sau hartuiri, marginalizari ale angajatilor intr-o asemenea maniera incat sa ceara la modul personal plecarea din unitate.Prin urmare din 01.06.2006 si pana astazi au plecat din SAJ Arad peste 100 de angajati care nu au mai rezistat vietii de calvar si presiunii psihice impuse.

  Managerul SAJ Arad dr. Schill a pornit de la premisa ca “nimeni nu este de neinlocuit “ transformand aceasta maxima care, de altminteri opereaza pe piata fortei de munca cu mult inainte de infiintarea capitalismului ex-occidental, intr-o modalitate personala de comportament, cautand cu tot dinadinsul sa scoata din om ceea ce este mai rau. Asa se explica ca, la data cand s-au sustinut interviurile ori examenele in vederea ocuparii unor posturi libere, nu s-a prezentat nimeni, fiind de notorietate nu doar in lumea medicala dar si in cea sociala si publica, atitudinea  despotica si umilitoare, de incalcare a demnitatii de om si transformare in niste angajati mecanici.

  Am ajuns  transformati si reconfigurati profesional, intr-un soi  de iobagi moderni aserviti domnului manager care isi exercita atributiile manageriale doar dupa cum are chef, acesta cunoscand ca nu poate fi tras la raspundere cata vreme a fost si este numit pe criterii PDL-iste. In prezent muncim ceea ce ne-am ales si o facem cu placere dar sa muncim cu uniforme si bocanci de proasta calitate, pe conditii meteo nefavorabile la care se adauga totala absenta a reprezentantului nostru sindical cumparat si aservit conducerii, sa efectuam ore suplimentare de munca chiar daca nu sunt legale si obligatorii si pentru asta sa fim platiti cu bani de mizerie intre aprox. 2,5 si 4,5 lei ora, nu credem sa existe cineva din afara sistemului care afland despre toate acestea sa doreasca sa vina in interiorul nostru.

  Am ales sa servim aceasta profesie pentru intr-ajutorarea celor aflati in suferinta, nicidecum sa inghitim mizeria echipei manageriale pusa pe despotism si agoniseala.

  Intelegem ca trebuie sa muncim; in fond este ceea ce ne-am ales, dar reducerea numarului de angajati la cota de avarie se datoreaza indiferentei si desconsiderarii fata de noii a managerului si directorului economic. Am ramas putin  peste 100 de angajati operativi din 180 cati eram inainte de 2006 si nu reusim sa mai facem fata ritmului infernal de munca pe care trebuie sa il depunem. Suntem hotarati si va cerem cu determinare inlocuirea indiferent pe ce cale a managerului actual dr. Schill Roberto si a directorului economic Lapusca Delia.

  S-a depasit demult limita de toleranta si suportabilitate si ne este vadit imposibil de a mai putea continua sa muncim, alaturi de acesti tirani.

  Suntem convinsi si putem intelege ca orice masura luata de staff-ul unitatii se face pentru  eficientizarea actului medical sau prestarii serviciilor pe aceasta directie, dar nu putem tolera in continuare abuzurile si atitudinea de umilire si desconsiderare exercitata de catre cele 2 persoane din conducerea unitatii.

  Persoane-cadre medicale si nu numai, au trebuit sa paraseasca unitatea, fie prin demisii fortate, fie prin marginalizarea acestora intr-o asemenea maniera incat sa ceara la modul personal, plecarea din unitate.

  Angajatii aflati pe diferite posturi care, prin natura relatiilor de serviciu stiau sau puteau sti de existenta unor daruri sau comisioane substantiale primite sau care urmau sa fie primite de catre cei doi, urmarea derularii unor contracte de achizitie sau prestari servicii, au fost redusi la tacere, fie scosi de pe aceste posturi, fie amenintati, trebuind  sa plece.

  Consilierul juridic al unitatii care prin natura profesiei si atributiilor prevazute de lege si statut era garantul legalitatii tuturor operatiunilor si inscrisurilor derulate in aceasta unitate, a fost mutat pe postul de asistent medical iar postul a fost desfiintat, spre a nu fi periclitate interesele personale ale Managerului General.

  La fel s-a intamplat cu Directorul tehnic al unitatii care, vazand si cunoscand prea multe, a fost nevoit sa plece  din unitate cerandu-i-se direct demisia.

  Au avut loc inscenari create la modul deliberat impotriva persoanelor antipatice Directorului General sau Directorului economic,  ori celor care, direct sau indirect nu au mai intrat in gratiile acestora. Astfel, doctorului Durnea Radu i s-a efectuat un control la trusa sanitara din gestiunea acestuia in lipsa,  fiindu-i gasite in bagajul medical de urgenta medicamente expirate desi cu numai o zi in urma controlase personal trusa, fiind de notorietate probitatea morala si profesionala a acestui om. Controlul s-a efectuat in lipsa medicului, omul fiind pus in fata faptului implinit, lucru stiut atat de el cat si de catre colegi ca “ probele” au fost intentionat plantate pentru compromiterea acestuia.

  De asemenea doctorita Ordean Rita actual medic de baza al ambulantei private din Timisoara Neuromed care isi desfasoara activitatea in Arad, nefiind pe placul managerului a fost hartuita in mai multe feluri, ultimul care a pus capac si plecarea acesteia, a fost cel prin care a trebuit sa dea nota explicativa, (care bineinteles era urmata de penalitati banesti) pentru ca nu a purtat sapca din dotare pe cap cand s-a intors sau a plecat in cursa.

  De putina vreme directorul medical si asistentul sef, doi oameni cu care mai  colaboram, dar care nu puteau face nici ei nimic fara stirea sefului si care pe parcursul mandatului lor au primit suficiente sanctiuni cu 5 sau 10% pentru ca l-ar fi suparat pe Don Roberto si-au dat demisia pentru ca sefu’ le-a cerut-o.

  Prin urmare nu mai avem: director medical,  director tehnic, asistentul sef jurist, fiind de ajuns cele doua persone care ne conduc- managerul si directorul economic- adica cabinetul 1 si 2.

  In viziunea lor totalitarista toti angajatii sunt demisionabili daca nu sunt pe placul conducerii, maxima: “ nimeni nu este de neinlocuit” reprezentand un mod de a rezolva absolut orice fel de probleme de serviciu. Toti colegii sunt indepartati cu brutalitate pe motiv ca sunt “ putori “, “ cinici”, “ curiosi”, epitete lansate de catre oameni care nu numai ca nu au nici o chemare pentru intr-ajutorarea celor aflati in suferinta dar au imense goluri manageriale dar mai ales, lipsuri pe linia celor 7 ani de acasa.

  Nu stim daca colegilor de la Statiile de Ambulanta din tara sau strainatate le sunt interceptate mesajele ori discutiile purtate, fie prin telefon cu rudele sau prietenii fie direct si personal intre acestia. Este o situatie de neimaginat. Managerul general a angajat pe postul de inginer electronist pe fratele Directorului economic ( el fiind si nasul copilului acestuia ), montand in incinta unitatii un nr de 8-10 camere video de supraghere, plus un set de microfoane cuplate la fiecare calculator din unitate, interceptandu-se astfel toate convorbirile avute de catre angajati. Mai mult managerul urmareste in permanenta din orice loc tot ceea ce se intampla in unitate, chiar si din incinta aeroportului atunci cand merge sa arbitreze la concursurile internationale canine, cerand chiar note explicative daca constata abateri de la regulamente!

  Aceasta reprezinta o grava incalcare a dreptului persoanei, fiind expres prevazute de lege situatiile in care interceptarea ori inregistrarea convorbirilor sau comunicarilor efectuate prin telefon ori alt mijloc de comunicare se face numai cu autorizarea motivata a judecatorului si numai la cererea procurorului care supravegheaza sau efectueaza urmarirea penala.

  Nu ne referim la interceptari sau inregistrari in legatura cu primirea ori inregistrarea dupa caz a apelurilor de urgenta !

  Interceptarea unor discutii pur private si personale datorita microfoanelor amplasate in calculatoare si centralizate in serverul principal la care are acces doar Managerul general este un abuz nemaintalnit.

  Abuzurile si sistemul dictatorial, efectiv ca si pe propria mosie, au generat nemultumiri si frustrari pe care nici unul dintre serviciile de ambulanta din tara nu le traiesc. Suntem constransi prin regulamentele de ordine interioara, fisa postului si contractul individual de munca, toate modificate dupa bunul plac al managerului, sa suportam rigori care sunt pe deplin cunoscute doar de catre cei care au trait in vechiul sistem totalitarist.

  Iubim disciplina dar nu si despotismul.

  Iubim morala, si chiar daca uneori nu o intelegem , totusi o toleram fiindca asa trebuie si este necesar.

  Suntem o echipa care, pe parcursul a zeci de ani ne-am format ca o mare familie ne intelegem, ne respectam si suntem alaturi oricand de ceilalti. Noi traim dupa singura maxima, “ sa ajuti bolnavul “ iar daca cineva nu poate sa inteleaga acest lucru, nu este binevenit in randurile noastre.

  Suntem modificati din echipaj si tura fara motiv, la discretia managerului pentru a nu se stabili in randul nostru relatii de amicitie amenintatoare pentru sistemul creat de manager si director economic.

  Din cauza lipsei de personal sunt adusi angajati din substatii la statia central sau din statia central la substatii in majoritate fara decontul cheltuielilor ocazionate cu transportul.

  Medicii care nu sunt agreati sunt pedepsiti disciplinar cu efectuarea serviciului de dispecerat care te distruge psihic, de altfel nimeni nu a luat nici o masura pentru acordarea unui spor de periclitate pentru emisiile de radiatii la care sunt supusi la locul de munca.

  Soferii care lucreaza in tura de noapte pe ambulante de tip ACD sunt obligati sa munceasca concomitent si pe o ambulanta de transport completand in acest fel 2 foi de parcurs, 4 jurnale de bord si efectuand 2 alimentari fiind epuizati dupa o tura de noapte si platiti ca si cum ar fi lucrat pe o singura ambulanta.

  Reducerea personalului vechi neagreat si inlocuirea acestuia cu angajati noi care nu au sentimentul care a fost odata, acela ca serviciul este ca si familia, a determinat suprasolicitarea personalului  ramas si prin urmare acceptarea multora dintre abuzurile la care am fost supusi, acesta fiind si motivul pentru care angajatii si-au lasat demnitatea calcata in picioarele in fata acestor doi oameni. Atitudinea aroganta, ostentativa, insultatoare si plina de duritate a managerului a dus la plecarea tuturor celor care si-au gasit de lucru in alta parte si au avut un gram de demnitate in plus.

  Pentru salarizarea care este la ora actuala cea mai mica din tara,managerul s-a straduit mult sa ajunga aici, acesta marind doar salariile unor persoane pe care stie ca se poate baza in anumite imprejurari. Managerul cunoaste pe toti angajatii care sun datornici la banci, dar si la CAR, recent prin shimbarea presedintelui CAR din unitate cu unul dispus de el, asa incat stie cati angajati sunt legati de acest salariu si asa mic pe care oricand poate sa ii umileasca dupa bunul plac .

  Sanctiunile abuzive indreptate impotriva celor care se fac vinovati de incalcarea involuntara a regulamentelor interne este cercetata de o comisie formata din cateva persoane marioneta compusa in general din auditorul unitatii, doi medici loiali si liderul sindical, care de cele mai multe ori in loc sa ne apere din exces de zel face chiar el propunerile de sanctionare. Aceste propuneri pentru a fi pe placul managerului, niciodata nu pot fi mai mici de 5% sau10%  pe 1,2 sau 3 luni in conditiile in care avem cele mai mici salarii la nivel national. Recent am avut un coleg care a primit chiar doua sanctiuni si pedeapsa pecuniara si care a fost detasat pe mijloace banesti personale pentru o luna si jumatate la substatia Pecica. Totul a pornit de la o reclamatie telefonica total nefondata facuta de catre o asistenta medicala de cabinet scolar a caror probleme de sensibilitate psihica sunt recunoscute si in scoala. Nu s-a efectuat nici o cercetare prealabila, nici o ancheta disciplinara prin care omul sa aiba la dispozitie argumente in apararea sa, iar totul s-a decis pe cale unilaterala.

  In cursul anului 2013 angajatii SAJ Arad au desfasurat peste 20 000 de ore de munca suplimentare urmare a lipsei de personal, iar rezultatul s-a concretizat odata cu o emisiune televizata cand managerul nostru a anuntat pe post ca acest lucru poate fi considerat ca si ore de munca voluntara.

  Un alt aspect al organizarii totalitarist abuzive a managerului este si acela de atragere a liderului sindical de partea sa, lucru a fost posibil prin oferirea unor salarii satisfacatoare acestuia si sotiei sale, asistenta medicala la noi in unitate.

  Nu putem sa schimbam liderul sindical in aceste conditii deoarece vom fi hartuiti prin mijloacele cunoscute ( controale inopinate) de catre managerul nostru. Cu un sindicat aservit din toate punctele de vedere, care nu a comunicat niciodata situatia disperata si deplorabila existenta la noi, nici nu se poate ca managerul sa nu conduca in mod tiranic.

  Nu au loc sedinte de informare privind apararea drepturilor si intereselor angajatilor, nu ni se apara efectiv aceste drepturi, nu se stie destinatia si alocarea cotizatiilor sindicale, nu am fost si nici nu suntem informati cu privire la CCM la nivel de ramura sau unitate, iar sindicatul nu a luat niciodata masuri impotriva abuzurilor vadite ale conducerii.

  Noi , nu dorim sa demisionam. Ne place ceea ce facem, iubim munca noastra si statia de salvare care reprezinta mai mult de 80 % din casa noastra. Refuzam categoric sa mai fim umiliti, batjocuriti, insultati si tratati ca niste sclavi  dupa bunul plac, de catre doi oameni care habar nu au ce inseamna urgentele medicale.( Managerul nostru a cochetat cu vechiul SIAMUD dar dupa desfiintarea acestui serviciu a continuat munca nu in spital ci intr-un birou la Casa de Asigurari Arad, pentru care se pare ca a avut afinitate mai mare decat pentru ceea ce s-a angajat cand a depus sacrul juramant hipocratic ). Raportat la relatiile inter-umane si sociale, Directorului economic i se potriveste o functie de gardian sef la vreunul din Penitenciarele din Arad. Poate fi intrebata orice contabila din unitate despre atitudinea  “ supervizorului”.

  Va rugam pe aceasta cale sa faceti demersurile necesare pentru schimbarea din fruntea Ambulantei  Arad a celor doi numiti, si sa asigurati de indata un interimat intrucat am indurat cat nu se mai poate si am ajuns aici unde niciodata nu ne-am gandit, intr-o disperare comuna de a ne redobandi demnitatea pierduta…

  Cu recunostinta si considerare, angajatii Serviciului de Ambulanta Arad

  IMG_3625

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Îți vine să crezi că trăim în mileniul trei? Într-un oraș care va fi capitală culturală europeană? Într-un spațiu care și-a câștigat libertatea, demnitatea, democrația – repunându-și în lumină valorile de vreun sfert de secol?
   Cine mai e și monstrul ăsta bun doar pentru haite de câini turbați? Cu siguranță are lesa legată de PDL-ul local.
   Stimați OAMENI de la SAJ: toată gratitudinea pt munca voastră dedicată salvării VIEȚII. Dați-i AFARĂ pe Schill și pe Lăpușcă! Faceți ORDINE în casa voastră. De ce i-ați răbdat atât?! Blocați intrarea! Anunțați Bucureștiul, ministerul, pe Arafat, pe cine știți! Apelați la media! Schill: ia-ți botnița și treci în boxă! E cazul să răspunzi PENAL pt miile de abuzuri și bătaia de joc asupra angajaților! Dați-l în judecată! Toți angajații!

   0 voturi
   +1
   -1
  2. JOS CATELARUL impreuna cu iubita lui Dr economica faceti curatenie ,inlaturati gunoaiele societatii nu se poate permite ca 40 de angajati sa isi depuna demisiile pentru un om fara caracter ,fara familie si fara constienta FELICITARI pentru cei care au avut curajul astazi sa iasa in fata si sa ii ceara DEMISIA

   --6 voturi
   +1
   -1
  3. Păi nu vedeți – Sică, A.Rădeanu că toți avem minusuri la voturi?! Lucră/lucră ai lui căței dar degeaba. Buba s-a spart! Oamenii-s afară, n-au văzut încă ce s-a scris în media. Numai ai lui orbecăiesc pe net și se-nverzesc de nervi! Dar parcă mai bine le-ar sta un portocaliu-ocru pe obrazul ăla fără rușine! Până când a crezut fanariotul și a sa vestală că le merge domnia cu ciomagul?! A venit rândul să dea socoteală pt cei opt ani de îmbuibare, tiranie și nesimțire! Protestatarii NU trebuie să cedeze nimic! Afară cu ei amândoi! Și dați apoi în judecată ! Să plătească tot ce au furat și nedreptățit!

   +4 voturi
   +1
   -1
   • Cuplarai?! Adevarat! Cuplati cu savarea! La cat se lucreaza in salvare ar trebui rescrise certificatele de casatorie ale celor de la salvare, iar cei ce n-au ar trebui sa mearga la starea civila sa le ridice ca sunt deja scrise… pe graficul de lucru.

    +2 voturi
    +1
    -1
  4. Felicitări celor de la Ambulanta pentru curajul de a-i infrunta pe cei 2 nemernici care au făcut atâta rău multor salariaţi ,fiind nevoiţi să plece din instituţie. Sper din toată inima ca ceea ce au intreprins să şi izbândească. Spun asta deoarece în anul 2010 am avut de-aface cu acesti doi tirani, si cu toate că am fost si eu la domnul subprefect Radu Stoian , care atunci mi-a confirmat că are cunoştinţă de comportamentul managerului de la SAJ faţă de salariaţi, mi-a promis că va analiza situaţia şi va rezolva problema,fapt ce nu s-a întâmplat. Ar fi bine ca toţi salariaţii , şi aici mă refer la personalul TESA , să se solidarizeze cu medicii, asistenţii şi şoferii pentru că şi ei sunt la fel de umiliţi de către cei doi tirani, dar nu au curajul să o facă pt că sunt ameninţaţi că rămân fără servici . Poate îşi aduce aminte şi domnul auditor de la SAJ câtă umilinţă a îndurat, mai ales atunci când a fost pus de către domnul manager şi respectiva doamnă de la cabinetul 2, să scrie de o sută de ori cuvântul pe care îl scrise-se greşit într-o adresă înaintată managerului pt semnat.Acest lucru a fost făcut de faţă cu alţi doi colegi, care au muţit când au văzut ce se întâmplă.

   --1 voturi
   +1
   -1
  5. E firesc ce s-a intamplat,doar vine stanga la putere,nu ne mai place disciplina,jos cu ala-sus cu alalalt,portarii schimba directorii ca pre timpul tov.Ilici in 1990……mai lipsesc steagurile rosii cu secera si ciocanul! Porniti inainte tovarasi,zdrobiti oranduiala cea cruda si nedreapta!

   +13 voturi
   +1
   -1
  6. dl sica de ce nu ai ramas la firma ce te-a calarit de ai adormit pe wc, doar te-ai laudat ce greu a fost acolo.
   E rau la ambulanta asa de rau este de te-ai intors cu coada intre picioare…jos cu ce-l care a reusit sa opreasca furturile de benzina si sa-i stapaneasca pe dl soferi care erau „sefi” de ambulanta

   +18 voturi
   +1
   -1
  7. Sa „traducem” poza de pim plan:
   sa inteleaga putini cititori de scandal cine face scandal.
   un patron de placintarie, un patron de magazin, un domn care are magazin in casa, un batran care nu demult a calcat mascota ambulantei, cainele BOBITA, o doamna asistent care are salarul ce-l mai mare dintre asistenti, o doamna care de 5 ani nu mai fost la servici, pe motiv de crestere copii, un bisnitar ieftin de zdremte, un domn care si-a schimbat numele pt. a putea pleca din tara, mai are rost sa continuam !?!?

   +19 voturi
   +1
   -1
    • Nu e schiil nici delia, nu se coboara la nivelul vostru de tarator, suntem colegi ca voi, care nu demult va consideram colegi.
     Sa va uitati bine cine e pe langa voi, noi va stim cine sunteti, v-ati dat arama pe fata, dar noi majoritatea suntem in alerta, asteptam sa faceti greselile uzuale, dar de data asta nu vom sta nepasatori.
     Stim ca stiti multe. doar ganditi comun in bula voastra imaginara frageda de sapun.
     Cum ati inceput voi sa faceti poze la te miri ce dovezi, si noi suntemcu ochi pe voi.
     O zicala veche pe care nu cred ca o puteti intelege,
     „schimbarea sefului, bucuria prostului”

     +11 voturi
     +1
     -1
     • Cum va plateste schill si concubina lui delia sa ii luati apararea ca ori cum veti merge cu el la fund pentru fraudele pe care le’au facut asa ca puteti sa comentati ce vreti ori cum suntei terminati si nu veti ramine ne pedepsiti …..mult nu nai aveti javrelor

      0 voturi
      +1
      -1
   • S-a trezit un neutru?!?! Avem gandire comuna perfect adevarat! Comun nu e sinonim cu „simplu”. tocmai modul comun de a gandi ne determina. Faptul cagandimsi nu suntem de vanzare demonstreaza ca avem coloana vertebrala si nu ramanem neutri la abuzuri! Se pare ca ramai neutru vis-a-vis de procesele cognitive! Ar trebui sa ii numesti pe toti ca poate unul dintre domnii si doamnele amintite de tine poate ca si-a batut joc de tine cand ti-a spus o poveste la modul cel mai serios! E frumos sa ai o lume a ta, in care sa fii tu cel care e convins ca stie cel mai bine tot, tu reprezinti conduita morala si doar tu esti capabil sa negociezi bunul simt! Te dau la Radio Erevan 100% apar bancuri!… despre tine sunt deja o gramada, dor numele protagonistilor difera!

    --2 voturi
    +1
    -1
     • Tu vorbesti de gandire? Clar ca esti doctor! Esti o rusine pentru toti doctorii! Ar trebui sa stai in dreapta soferului care adoarme la volan! Sa vad cum ti s-ar schimba culoarea la pantaloni! Crezi ca esti asa grozv? Oricat de grozav ai fi nu uiti ca sunt altii mai grozavi ca tine, care gandesc,au mult bun simt si mai presus de toate ”cei 7 ani de acasa” pe care nu-s dispusi sa-i negocieze. Si cu toate astea nu considera ca e cineva sub el. Vai de capul tau de doctor! La cat esti de plin de tine ma mir ca nu stai in chirie…

      +1 voturi
      +1
      -1
    • COLEG/A ……ala nu ii coleg care a primit si el/ea un cacat de functie si se crede mare scula sa isi bata joc de colegi doar sa dea bine in ochii lui schill dar acum adevarul va iesi la iveala si se vor vedea toti pupincuristi si toti care au avut sporuri de trepte si care l’au lins in fund pe don roberto

     0 voturi
     +1
     -1
   • Dc tot te legi de faptul k unul e cu placintele, altul cu salar mare, altul cu zdremte, am o intrebare, tu cine esti?! Cel/cea care urca sus cu prajituri la domnul dr schill doar sa isi asigure funduleztul la amb?! Oamenii astia de care iti bati joc au ani grei de amb in spate.. Si in plus, bravo lor ca mai pot avea un job pe langa.. Sa faca placinte si sa vinda zdremte, egal…macar sunt mai oameni decat altii!

    +3 voturi
    +1
    -1
  8. a si inca ceva ptr tine si ptr cele 2,3 slugi ale lui schill: ce fel de manager poti tu sa fii cind in fiecare wekend tu albitrezi pudeli si colegii lucra pe brinci,apoi vii ca un nemernic DICTATOR si umilesti personalul ambulantei de zici ca e a lui maicata etc ….nici o functie nu e pe veci don schill…da-ti demisia si dute unde vei vedea cu ochii ca bine nu ti-o mai fii………NU TE MAI SUPORTTTTTTTTT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   --10 voturi
   +1
   -1
  9. domnul cu mapa asa inversunat (liderul) si cu „sotia” aferenta, la fel de inversunata, de ce au mers in urma cu 3 saptamani la manager la birou sa bea cafea si sa povesteasca amical dupa ce s-au intors din concediu daca el este un tiran, daca le este frica de el ???? nu el i-a chemat, ei au venit singuri !!! oare ce caracter au oamenii astia ??? astia sunt oameni ????

   +10 voturi
   +1
   -1
  10. domnul lider de opinie foarte inversunat cu „sotia” lui, la fel de inversunata, in urma cu vreo 3 saptamani, dupa ce s-au intors din concediu, au mers la manager la birou sa povesteasca amical, sa bea cafea fara sa fie chemati. ce caracter au acesti oameni daca se pot numi asa ???? nu sunt singurii din grupul acela si ar trebui sa va dea de gandit toate astea.

   +10 voturi
   +1
   -1
  11. Imi place ca cei ce asculta inregistrarile, nu deslusesc titlul pus de ziarist!!! toti au cate o vina cel putin, doar domnul director nu are sa-si reproseze nimic, ii pare rau ca sunt putini oameni, dar nu face nimic in privinta aceasta, ba inca ii mai sicaneaza cu tot felul de gaselnite, iar bietii angajati pana una alta suplinesc pana la epuizare lipsa de personal( pe salarii mizere si oboseala maxima)care denota o proasta organizare a managerului.”Domnul lider de opinie” chiar a spus in interviul luat ca a stat de vorba cu domnul director, doar nu era sa o ia la fuga dinaintea lui. Imi place cum ii explica faza cu ziarul Observator lui Lucian Valeriu,care a lucrat chiar la ziarul Observator o lunga perioada de timp !!!!

   --3 voturi
   +1
   -1
   • ii „sicaneaza” adica sa fie de acord sa mearga ambulanta la un caz si asistentul sa nu isi ia trusa de urgenta cu el, asa cum a facut unul dintre inversunatii de mai sus, sper sa patesti si tu asa cand vei avea nevoie de ei!!! Astea sunt sicane si gaselnite ?
    „Liderul” a spus ca a fost zilele astea la manager, dar mai sus scrie ca a fost benevol cu „sotia” in urma cu trei sapt. ce tot vb ? probabil asa le era obiceiul si atunci caracterul care le este ???

    +8 voturi
    +1
    -1
   • ce sicane ? sa fie de acord sa mergi la un caz fara trusa medicala??? asa cum a facut un inversunat de la protest ??? chiar ne credeti prosti ??? va doresc dragi ziaristi care nu doriti sa vedeti realitatea sa apelati la ei si tot asa sa va trateze …. cu mainile goale !!!!!!!! a si dl. „lider de opinie” cu consoarta care de fapt pana in urma cu cateva sapt erau in relatii mai mult decat amicale cu managerul ce caracter au ??? nici asta nu ati vrut sa intelegeti ca nu numai in urma cu cateva zile a stat de vb amical cu managerul ci asta era obiceiul !!!

    +5 voturi
    +1
    -1
    • Tocmai asta pune in evidenta caracterul fara cusur al managerului, dealtfel o persoana de o sinceritate iesita din comun! Chiar ati crezut ca e prost? Cititi printre randuri: „hai la mine in birou sa bem o cafea” nu este o rugaminte, defapt esti invitat la o repriza de cules informatii care ulterior pot fi folosite chia si impotriva invitatului. Pozitia strategica a managerului in birou este de fiecare data cu spatele le lumina in asa fel incat inerlocutorul sa nu-i poata vedea ochii din cauza luminii si sa nu-i poata studia gesturile, iar el studiaza in permanenta interlocutorul, ficare gest cautand in permanenta sa citeasca gesturile care tradeaza o slabiciune a celui cu care bea cafeaua… „Clever” !

     --1 voturi
     +1
     -1
  12. da asta e maxima,a introdus un medic alcool in noaptea de revelion………pa mai miss alcool tu vorbesti de mort in casa popi,sau uiti ce parcare in stilpu de la intim ai facut,accidentu de la satu mare,betiile tale euforice cu tot felul de vip-uri politice………iar pe doctorita rita ai tracasto cu frustrarile tale dupa betia de 8 martie,ca ea a intraznit sa nu vina la chef,….chiar nu ti-e jena…a doua zi dupa 8 martie ai venit mahmur si urlai pe toti……rusine, esti un CARACTER 0 BARAT

   --1 voturi
   +1
   -1
  13. imi pare rau ca am asa colegi care inventeaza fapte iar ziaristii le considera adevarate, am fost pe tura cand scrie ca managerul a fost sa ridice un portbagaj de documente etc, sunt niste minciuni !!!! nimeni nu l-a vazut in sediu !!!! probabil vor raspunde intr-o zi pt toate acuzatiile astea !!!!

   +8 voturi
   +1
   -1
   • ai fost la lucru pe centura nu la saj schill chiar a plecat cu trei genti cu hartoage de la saj si sunt si dovezi dar astea sunt dovezi pentru organele de cercetate penala mai ai putina rabdare si ai sa vezi ca a fost adevarat ca a plecat cu acte pentru modificat ca sigur nu sa acoperit cu eke in loc de plapoma

    +1 voturi
    +1
    -1
    • Tine de probe ca de viata ta, vei fi intrebat de probele alea cat de curand chiar de „organele de cercetate penala” si sa te vad pe unde scoti camasa cand in loc sa le prezinti dovezile incepi sa-ti dai seama ca ai mintit si nu ai nici o dovada. Unde esti TEPES DOAMNE, ar fi cam multe scobitori expuse in plin centru cu voi in varf.
     Oricum, in lumea (bula de vis) in care v-a convertit dl. dr. Miclos, e un trai bun plin cu promisiuni, dar cam provizoriu.

     +3 voturi
     +1
     -1
  14. din protest: …. „sentimentul care a fost odata”, „ca serviciul e ca familia” …. normal: „liderul” plange dupa vremea cand din timpul turei se ducea pe la amantele lui doar era ca in familie, unul acoperea pe altul…..era lejer, viata adevarata, nevasta acasa tu „la serviciu” Bineinteles ca plange !!!!!

   +3 voturi
   +1
   -1
  15. In fond si la urma urmei angajatii sufera din plin , inclusiv directorul medical si asistentul sef evacuati din functii, Ministerul sanatatii doarme la ilegalitatiile pe care le face Don Roberto si Lapusca Delia acoperiti de prietenii lor de la ITM Arad si nu doar … ALO !!!!!! Nu se autosesizeaza nimeni ; Ministerul Sanatatii , organele de drept ?!

   0 voturi
   +1
   -1
  16. Un lucru ii clar . Angajatii sufera din plin , sunt batjocoriti , inclusiv ex directorul medical si ex asistentul sef . Ministerul sanatatii doarme in fata ilegalitatilor facute de Don Roberto si Lapusca Delia care sunt in relatii minunate cu ITM Arad. Cum s-au gandit cei de la minister sa trimite pe cineva sa-i verifice care sunt mana in mana cu ei ?! ALO !!! Nu se autosesizeaza nici un organ de drept sa-i verifice ?! Ilegalitati peste ilegalitati de care cei de la minister habar nu au. Chiar mai mult : nu o data sa comunicat celor de la Ministerul Sanatatii ca Arad-ul se descurca. ALO !!! Ministerul Sanatatii , dormiti ?!

   +3 voturi
   +1
   -1
  17. In afara de respectul pt. munca voastra nu am nimic in comun cu lucratorii de la ambulanta.
   Va doresc succes sa scapati de lingaii astia numiti pe criterii politice si ( la fel de important) sa alegeti un lider de sindicat care sa va reprezinte pe voi,nu pe sefi.
   Multumesc inca odata pentru ca faceti tot ce e omeneste posibil sa ne salvati, pe tatal meu l-ati adus de 2 ori inapoi din coma, am avut ocazia sa-l mai avem in preajma cateva luni. Va respect si va privesc cu drag si admiratie de cate ori ni se intersecteaza drumurile.

   +17 voturi
   +1
   -1
  18. Am regasit si eu articolele publicate pe acest site si ,dupa ce le-am citit si am citit si toate comentariile, m-am ingrozit. in primul rand mi-ar fi groaza sa merg la munca in asa colectiv. se stai la cafea (si banuiesc ca se si zambeste frumos) ca sa se intepe ulterior pe la spate? atacati o colega care este insarcinata?? nici nu conteaza cu cine este, suntem cumva in evul mediu, feudal??? sa introduci in masina ambulantei bauturi alcoolice???
   acesti protestatari sunt in stare sa-si sustina prin dovezi toate nemultumirile?
   am citit pe alt site de stiri online ca s-a desfasurat un control de la Minister. asta dupa un control de la ITM. dar nu am citit niciunde rezultatul acestor controale.
   si ce ma frapeaza cel mai tare este atitutdinea autorului articolului, care, intervenind in comentariile de mai sus, se dovedeste a fi foarte subiectiv cu privire la aceste actiuni. nu ar trebui sa fie presa libera (nu ca ar fi undeva in lumea asta) si obiectiva? sau este doar un tabloid menit sa atraga raiting din partea unor cititori nu foarte bine „prelucrati” din punct de vedere al nivelului de dezvoltare pe scara umanitatii?….

   +1 voturi
   +1
   -1
  19. Ce fals ma percepi!… N-am asemenea pretentii, nici pareri, nici vanitati. Nu imi place sa tremure nimeni in fata nimanui… cu atat mai putin in a mea. ITM a declarat, prin vocea purtatorului de cuvant, ca nu a trimis nicio informare publica fata de controlul la Ambulanta. Daca nu a trimis, inseamna ca doar Schill putea sa le trimita… ce-i atata de greu? Iar daca l-a luat de la Prefectura, unde e pozitia prefecturii sau referinta la asta? Pe urma, daca te uiti si mai atent, observi ca in articolul de pe aradon nici macar nu e pomenit numele lui Schill… puii mei… Si, la urma uirmei, de ce m-as „scoate”? – am dat informatia asta oficiala imediat ce ea a fost oficiala… Despre Schill, doar de oficiale sa auzim…

   +4 voturi
   +1
   -1
   • Daaaa, ce sa zic de informatii oficiale :))) ma faci sa rad!! pe bune vorbesti?? citeste materialele de pe site-ul tau de presa libera, materiale scrise de tine, sa vezi ca cel putin 70 la suta sunt pe informatii neoficiale, pe barfe mai precis. cum faci tu o bucla, asa, ca pe la intorsura buzaului :)) sau faci o selectie a materialelor? „baaa, asta il dam pe informatii oficiale, asta nu, asta nu, asta da”. cam asa mi te imaginez in momentul in care citesc ce mi-ai raspuns

    --2 voturi
    +1
    -1
  20. doresc celor de la special arad cand vor avea nevoie de ambulanta sa le raspunda Iovanut de la dispecerat si sa le spuna: ne pare rau dar nu avem echipaje pentru ca ne compensam orele suplimentare din 2011-2012 sau: ne pare rau nu avem echipaje pentru ca am depasit 48 ore pe saptamana !!!!!!! dar poate totusi cum aveti pile sare miclos, bencencecan sau motiu

   +4 voturi
   +1
   -1
   • La mintea ta ingusta (feeling)numa atit poti gandi .crezi ca daca angazatii saj s-au saturat de cuplul de la ambulanta crezi ca are vreo legatura cu meseria lor ,nu din potriva serviciul ii servici dar nu badjocoriti si umiliti de doua marionete care se cred patroni la saj arad .Ambulantele merg la ori si ce solicitare nu conteaza criteriul politic sau cat de smecher esti pentru ei toti sunt pacienti care au nevoie de ajutor dar la urma urmei si ei sunt oameni nu sunt roboti .au nevoie de repsuz pentru a fi apti pentru o noua zi de lucru.

    0 voturi
    +1
    -1
    • Citat din zi-sa sica:
     „dar la urma urmei si ei sunt oameni nu sunt roboti .au nevoie de repsuz pentru a fi apti pentru o noua zi de lucru.”
     Cat esti de atent, ma mir ca te poti numi angajat, e vorba de cand veti sta acasa sa va bucurati de orele libere si cand unii cer concediu medical ca nu sunt apti de a sta la dispecerate, ce va face noul manager,va cumpara ambulante pilotate de roboti ca tu sa te bucuri de timp liber. Nu sunt oameni, nu are chef unu de lucru, deja un alt coleg care e la odihna trebuie sa sara pe ambulanta sau in locul lui, asa-i domn asitent sef?

     +1 voturi
     +1
     -1
     • Se vede ca esti de lemn (antisica)un schill=ist inrait se vede ca slujesti la birourile de la etaj si ca nu sti ce inseamna sa lucrezi ca personal operativ (adica pe ambulanta) nu sa fi angajat TESA sa pupincuresti toata ziuz cabinetu 1 si cabinetu 2 doar nu vei fi luat in suturi .Disperarea va sperie somnul ,nici in cele mai negre cosmaruri nu va’at gandit ca angajatii se vor ridica impotriva voastra javrelor .La plecare sa luati si pe catelusa nr 1 SEXI BIHOREANCA ca faceti un trio formidabil ANIMALELOR !!!!!!

      +1 voturi
      +1
      -1
      • Muama, ce bine le zici, oare ai bolul de cristal infipt in dos de stii atat de bine cine sunt ?
       Trebuie sa mai bei mult laptic de la „mama” ce va abureste cu te miri ce minciuni. Ai uitat, suntem colegi
       P.S.
       Esti cam familiarizat cu cuvantul asta „animal”, oare te-ai nascut printre ele, dupa comportament asa pare.
       Omul frustrat de acasa, vine cu problemele personale la servici.
       Nu cred ca sica e motiu, are mult mai multa materie cenusie cine scrie in spatele lui sica sa fie un biet sofer, sofer care nici acum nu poarta centura de siguranta cand conduce ambulantele.

       +2 voturi
       +1
       -1
   • (penrtu gil si antisica) mai sapati daca vreti sa stiti cine sunt dar eu pe voi va stiu petardelor ,dar daca va mananca rau o sa fiti scarpinati putin intravenos .Frumos va sta ati ajuns ce”i mai mari lingai ai salvarii sunteti o rusine pentru rasa umana dar o sa va para rau cand o sa fiti aratati cu degetul asta ca sa va crape soricul de rusine catelusilor medaliati ce sunteti

    +3 voturi
    +1
    -1
  21. doua vedete o bihoreanca si o timisoreanca care cu ceva vreme in urma il barfeau pe seful lar acum sunt cele mai bune animalute de companie au uitat cum au fost batjocorite acum ii lingeti talpile normal ca numai asa veti putea lucra pe turele pe care doriti cu persoanele care doriti nu conteaza ca au familie si copii acasa voi ori cum ii doriti

   --1 voturi
   +1
   -1
  22. Asteptam si la Spitalul Judetean sa se intample ceva. Speram in ajutorul dumneavoastra. Si acolo trebuie sa iasa la iveala relitatea. Din pacate acolo trebuie sa plece la pachet mai multa lume, de la cadana mare, pana la ligusitoarele oportuniste care se schimba in functie de vremuri…..

   +4 voturi
   +1
   -1
  23. Olaru T. Totolici, capete din clădirea portocaliu-administrativă, manageri psihiatrie, boli venerice, tbc. Încrengătura putredă duce departe și a infectat întreg sistemul medical până la amărâtele dispensare. Spitalul județean stă la rând. Aici-e-aici! Cine are curajul să iasă primul în față?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.