Amahouse va reabilita Palatul Justiției din Arad. Lucrările vor fi însă cu întârziere





Anunțată pentru vara acestui an, reabilitarea Palatului Justiției din Arad va începe cel mai probabil abia în primăvara anului viitor, din cauza întârzierilor produse de licitația publică. După ce la prima licitație nu s-a înscris nicio firmă, abia la a doua a fost declarat un câștigător: firma arădeană Amahouse SRL.
Investiția este calculată la circa 3 milioane de lei, presupunând lucrări de reabilitare a fațadei, lucrări la acoperiș, dar și schimbarea iluminatului arhitectural, finanțarea fiind suportată de Ministerul Justiției. Aflăm de la Flavius Bradin, președintele și purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad, că motivul pentru care nicio firmă nu s-a înscris la prima licitație are de a face cu timpul mult prea scurt care era pus la dispoziție pentru efectuarea lucrărilor, un an de zile. Acum, acesta a fost modificat la doi ani de zile.
Deși contractul deja a fost semnat cu Amahouse, reabilitarea Palatului Justiției nu va începe în acest an deoarece între timp Ministerul Justiției a retras finanțarea care era alocată pentru 2022, urmând ca banii să fie din nou puși la dispoziție odată cu aprobarea noului buget pentru anul 2023.
Flavius Bradin ne-a declarat că nu există niciun pericol ca lucrările să rămână fără finanțare, întrucât proiectul a primit toate aprobările necesare.
Despre Amahouse menționăm că este o firmă care are o experiență de 30 de ani în domeniul construcțiilor, efectuând lucrări în țară cât și în străinătate. La Arad, una dintre cele mai recente reabilitări efectuate de această firmă a fost la fosta Policlinică CFR, actualmente Centru Ambulatoriu aflat sub administrarea Spitalului Militar din Timișoara.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)