joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Tribunalul și Judecătoria Arad și-au prezentat noua conducere și bilanțul pe acest an

  de Raluca Medeleanu | 28 octombrie 2022, 2:01 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Înainte de a realiza un bilanț al activităților Tribunalului și Judecătoriei Arad din acest an, a fost prezentată și noua conducere a celor două instanțe, care pe această cale a dorit să transmită că își dorește creșterea calității actului de justiție și sporirea încrederii în justiție.

  La Tribunalul Arad

  Flavius Bradin este președinte, iar Ramona Coșoveanu este vicepreședinte. Aceștia au obținut începând cu vara acestui an, prin concurs, un mandat de trei ani. Flavius Bradin este în continuare și purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad, în biroul de comunicare fiind cooptat, pe lângă Diana Dărăban, și Horia Șurtea ca locțiitor al purtătorului de cuvânt.

  Flavius Bradin a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj- Napoca, după care a absolvit studiile masterale și Institutul de Magistratură, pe care l-a absolvit în 2000, iar de atunci este judecător. Din 2006 și până în 2010, a fost vicepreședinte al Judecătoriei Arad, între 2011 și 2016 președinte al Judecătoriei Arad. Din 2017, a devenit vicepreședinte al Tribunalului Arad, iar de anul acesta este președintele Tribunalului Arad.

  Ramona Coșoveanu a absolvit în 2002 Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Craiova, este judecător de 11 ani, începându-și activitatea la Judecătoria Arad, unde a profesat aproximativ 9 ani, având din 2019 și funcția de președinte de Secție I Civilă, iar acum a devenit vicepreședintele Tribunalului Arad.

  Horia Șurtea a absolvit în 2002 Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad, din 2009 a absolvit Magistratura,în 2010 a activat ca judecător stagiar la Judecătoria Ineu, începând cu anul 2011 a revenit la Judecătoria Arad, iar la începutul acestui an a promovat la Tribunalul Arad.

  La Judecătoria Arad

  Bogdan George Ionuț este de acum președinte cu delegare, iar Bianca Pleș este delegată vicepreședinte al Judecătoriei Arad. Ambii sunt în procedura de examinare pentru a obține mandatele.  Sanda Pelea este de acum purtător de cuvânt al Judecătoriei Arad.

  Bogdan George Ionuț a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție în 2004, a lucrat ca ofițer de poliție judiciară la combaterea criminalității organizate și anticorupție, până în 2010, când a promovat examenul de admitere în Magistratură. A fost judecător la Judecătoria Salonta, până în 2014, când s-a transferat la Judecătoria Arad. Între 2015-2016, a fost președinte al Judecătoriei Chișineu-Criș, iar din 2017 a devenit vicepreședinte al Judecătoriei Arad. Acum este președinte delegat al Judecătoriei Arad.

  Bianca Pleș a absolvit în 2014 Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara, apoi în 2016 a absolvit Institutul Național al Magistraturii, după care, între 2016 și 2018, a fost judecător stagiar la Judecătoria Satu Mare, iar din februarie 2018 își desfășoară activitatea în cadrul Judecătoriei Arad. Acum este vicepreședinte delegat al Judecătoriei Arad.

  Sanda Ileana Pelea a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj- Napoca în 2017. A absolvit în 2019 și Institutul Național al Magistraturii, în 2020 a fost judecător stagiar la Judecătoria Arad, iar din 2021 a devenit judecător definitiv la Judecătoria Arad, în cadrul Secției Penale. Acum este și purtător de cuvânt al Judecătoriei Arad.

  Bilanț

  „Ca date statistice, comparativ cu 2021, în linii mari, la nivelul Tribunalului se constată o ușoară scădere a volumului de activitate, nu chiar la toate secțiile și o ușoară creștere a volumului de activitate la judecătoriile de pe raza de competență. Aceste fluctuații statistice sunt normale, țin de firescul lucrurilor, nu constatăm vreo anormalitate. Ceea ce este îmbucurător și trebuie subliniat este că la toți indicatorii de eficiență instanțele de judecată de pe raza județului Arad sunt foarte eficiente, Tribunalul Arad reușind să rămână la fel ca anul precedent o instanță eficientă, raportat la indicatorii stabiliți prin Hotărârea CSM-ului”, a transmis președintele Tribunalului Arad, Flavius Bradin.

  Ca activități importante desfășurate în 2022, acesta a amintit printre altele că în aprilie a avut loc o întâlnire cu reprezentanții experților din domeniul topografiei, cadastrului și geodeziei, pentru a îmbunătății activitatea de expertiză care are loc pe parcursul proceselor, având în vedere că una dintre cauzele care influențează durata de soluționare a cauzelor este perioada îndelungată de efectuare a expertizelor. De asemenea, s-au realizat întâlniri periodice cu conducerea Baroului Arad, pentru a înțelege care este percepția profesioniștilor dreptului activitatea de judecată și pentru a găsi soluții de prevenire a practicii neunitare.

  Citește și: Amahouse va reabilita Palatul Justiției din Arad. Lucrările vor fi însă cu întârziere – Special Arad · ultimele știri din Arad

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.