vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Palatul Justiției va trece la reabilitat în această vară

  de Raluca Medeleanu | 3 mai 2022, 10:43 AM | Administraţie | Topic special

  0

  Palatul Justiției din municipiul Arad, situat pe Bulevardul Vasile Milea, colț cu strada Nicolae Grigorescu, va fi reabilitat din fonduri guvernamentale în această vară. Clădirea monument istoric, veche de 130 de ani, se află la ora actuală într-o stare avansată de degradare.

  „Este o investiție aprobată de Ministerul Justiției, se ridică la peste 3 milioane de lei si se referă la reabilitarea fațadei si schimbarea iluminatului arhitectural deoarece acesta nu mai este funcțional si nici nu mai întrunește cerințele actuale pentru a pune în valoare palatul care este o cladire emblematică, monument istoric. În momentul de față au fost demarate procedurile de achiziție publică simplificată prin SICAP și preconizăm că lucrările să înceapă în luna iulie a acestui an”, ne-a informat Diana Dărăban, consilier pentru informaţii publice a Tribunalului Arad.

  „S-au degradat cornișele și ornamentele clădirii, care reprezintă un risc pentru trecători și autoturisme, de asemenea s-au constatat și deteriorări ale sistemului de colectare a apelor meteorice. Pentru partea de acoperiș de pe partea cu Bulevardul Vasile Milea este necesară montarea parazăpezilor pentru evitarea alunecărilor de zăpadă pe trotuar, în sezonul rece existând un risc major de accidentare a trecătorilor și a autoturismelor, iar la nivelul soclului clădirii, respectiv la nivelul parterului, clădirea este afectată de infiltrațiile din sol, astfel se va interveni și la fundație”, ne-a mai spus Diana Dărăban.

  Palatul Justiției a fost construit în anul 1892, în stil eclectic, având elemente din stilului clasic, neobaroc și renascentist. Anumite părți ale clădirii au fost adăugate în perioada 1940-1943. La ora actuală, imobilul găzduiește Tribunalul Arad, Judecătoria Arad, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, respectiv DIICOT Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.