Am fi semnat cu toții… UTA a încheiat mai mult decât onorabil primul sezon după revenirea în Liga 1
Ca fani ai unei echipe mereu visăm și mereu ne dorim ca echipa pentru care suferim la fiecare meci să câștige mereu, și mereu, și mereu… Dar nicio echipă din lume nu câștigă fiecare meci, fie că ea se numește Real Madrid, Barcelona, Liverpool sau Bayern Munchen. Tocmai de aceea, orice fan, oricât de pătimaș ar fi, trebuie câteodată să se mai confrunte și cu realitatea. acea realitate rece de care ne lovim zilnic în toate aspectele vieții.
UTA a revenit după 12 ani în prima ligă, 12 ani tumultoși în care suporterii au trecut prin momente foarte grele. Cu toții visam și după primele transferuri făcute anul trecut în vară unii dintre noi am început să visăm, să ne dorim accederea în play-off. Nu s-a putut, dar UTA nu a fost tocmai departe de acest deziderat. Ne-am mulțumit cu play-out-ul și aveam să ne bucurăm atunci când matematica a confirmat că nu se mai pune problema unei eventuale retrogradări, gând care ne-a tot frământat tot anul deși UTA nu a fost niciodată în acea zonă roșie a clasamentului.
UTA a jucat ieri la Voluntari un meci în care noi, arădenii, am fost foarte liniștiți, dar mai exista o miză, una importantă pentru că era legată de aspectul financiar. Echipa arădeană juca practic un meci de aproximativ 300 de mii de euro, diferența de bani dintre locul 8 și locul 12 pe care putea ajunge în funcție de rezultatele înregistrate și în celelalte partide.
S-a încheiat egal, 0-0, după un meci plin de ocazii uriașe de gol. UTA a ratat la început prin Albu, apoi a fost imensa ocazie a lui Neluț Roșu, dar gazdele au răspuns prin Gheorghe și Pesic, însă l-au prins pe Iacob în zi de grație, o zi în care a demonstrat încă o dată de ce intrat în atenția echipei naționale. În repriza a doua, arădenii puteau da lovitura în minutul 72, atunci când Antal a fost faultat în careu de Râmniceanu, dar portarul Voluntariului a parat lovitura executată de Hora. Atacantul arădean nu a executat cu nimic mai rău decât au făcut-o alți fotbaliști mai mari cum ar fi Mutu, contra Italiei, Belodedici sau Dan Petrescu contra Suediei și exemplele pot continua. A șutat tare, în colțul din stânga portarului, dar reflexul lui Râmniceanu a fost decisiv. Deși au fost nemulțumiri legate de anumite evoluții ale lui Hora, atacantul este golgeterul echipei în Liga 1 și prin reușitele sale a contribuit decisiv la clasarea arădenilor pe locul 8.
Finalul a aparținut celor de la Voluntari, dar Iacob a continuat să scoată tot ceea ce era de scos. Cu mai multă atenție, Denis Rusu putea marca și el pe final, dar a preluat defectuos mingea primită de la Antal. În locul său a intrat Negoescu, un atacant plin de calități de la juniorii clubului arădean, unul care așteptăm să confirme în viitorul sezon al Ligii 1.
Fluierul final a găsit UTA pe locul 8, un loc care ne aduce multe avantaje dar și un sentiment de frustrare. La capitolul avantaje notăm în primul rând cel financiar, clubul arădean urmând să încaseze o sumă considerabil mai mare din drepturile TV comparativ cu cea din actualul sezon. Rămâne și mândria că UTA a încheiat sezonul înaintea unor cluburi ca Dinamo, Viitorul sau retrogradata Astra, dar și a celor de la FC Argeș care, la un moment dat, păreau revelația campionatului.
Dacă era să ne spună cineva la începutul campionatului: „Semnați ca UTA să încheie pe locul 8?” Sunt convins că am fi semnat cu toții…
La capitolul frustrări trecem aspectul că UTA nu poate juca barajul pentru Conference League cu Chindia deși și-a câștigat sportiv acest drept. UTA nu a accesat pentru licența UEFA care să-i dea dreptul să evolueze în cupele europene, dar asupra acestui aspect voi reveni curând.
Acum e timp berechet pentru pregătirea sezonului viitor, unul care se dorește și mai bun.
FC Voluntari – UTA 0-0
FC Voluntari: Rîmniceanu – Veiga, Tamaș, Armaș, Al. Vlad – Droppa, Tavares (66 Anghelov), Gheorghe – Da Veiga (66 Mailat), Betancor, Ilie (16 Pesic).
UTA: Iacob – Tomozei, Erico, Ilie, Shlyakov – Albu, Modestas Vorobjovas (5 N. Roșu, 90 Melinte) – Miculescu (46 Antal), Roger, Denis Rusu (90 Negoescu) – Hora (80 Buhăcianu).
Au arbitrat: R. Petrescu – la centru, M. Grigoriu (ambii din București) și M. Badea (Rm. Vâlcea) – asistenți.
Comentariile portalului
Geani matroana din clanul îmbuibaților cei mai mulți la compania de apă, directori cu salarii de peste 5.000 de euro pe lună, în privat să primești așa (...)
Pentru ce să mergi pe ștrandul din Arad?! Bazinele cu apa termală sunt nefuncționale (goale), iar prețul de intrare în incintă este același ca și cînd (...)
iar mustește de inteligență primăria; privatizarea ștrandului. Bine că ne-ați zis, nu ne-am prins până acum de ce l-ați făcut praf; ca să-l (...)