luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Alte 148.800 de doze de vaccin AstraZeneca sosesc astăzi în țară

  de Special Arad | 25 februarie 2021, 10:44 AM | Naţional

  0

  Astăzi, 25 februarie a.c., sosește în România pe cale terestră, o nouă tranșă de vaccin AstraZeneca, care constă în 148.800 de doze. În perioada 26-28 februarie a.c., dozele de vaccin vor fi distribuite, după cum urmează:

  – Centrul Național de Stocare București: 44.900 doze;
  – Centrul Regional de Depozitare Brașov: 17.300 doze;
  – Centrul Regional de Depozitare Cluj: 20.400 doze;
  – Centrul Regional de Depozitare Constanța: 15.800 doze;
  – Centrul Regional de Depozitare Craiova: 13.400 doze;
  – Centrul Regional de Depozitare Iași: 22.000 doze;
  – Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 15.000 doze.

  În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

  În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.