Alexandru Răsunoiu – povestea agentului imobiliar care se bucură de independență financiară făcând ceea ce-i place (P)

  de - | 25 January 2023, 7:00 PM | Advertorial | Recomandările editorilor

  0

  „Be a blessing and you will be blessed” sau cum ajutorul oferit celorlalți e o binecuvântare pentru cel care o face – în rândurile care urmează îți vom relata povestea de succes a lui Alexandru Răsunoiu, agentul imobiliar de la Golden Real Estate care se bucură astăzi de independență financiară făcând ceea ce îi place cel mai mult. La începutul anului, acesta a fost premiat al doilea an consecutiv cu titlul de Agentul Anului al uneia dintre cele mai apreciate agenții imbiliare din județul Arad.

  O carieră de succes nu se întâmplă peste noapte, la fel cum o casă solidă nu se construiește de azi pe mâine, iar lucrul acesta îl cunoaște foarte bine Alexandru. De-a lungul anilor, el a deprins multe lecții de viață, lăsându-se inspirat de toți oamenii pe care i-a întâlnit. O experiență bogată în relaționarea cu ceilalți, în cărți citite și în soluții găsite la problemele oamenilor din dorința de a-i ajuta, asta i-a conturat personalitatea și l-a făcut să devină versiunea lui cea mai bună.

  A înțeles că pentru a ajunge cât mai sus, trebuie să ieși din zona de confort, să îți investești timpul în direcția în care vrei să ajungi și, poate cel mai important, să nu îți fie frică de eșec sau de respingere, ci să mergi mai departe, să nu te oprești niciodată.

  Titlul de Agentul Anului 2022 a fost primit într-un cadru de poveste, în inima naturii, alături de colegii care i-au fost mereu alături. Este cel de-al treilea titlu câștigat de Alexandru în cei 7 ani de activitate la Golden.

  El recunoaște că misiunea și valorile firmei se împletesc cu ale sale și de aceea simte că este la locul potrivit, făcând ceea ce îi place și primind rezultatele pe care și le dorește.

  La Golden, încercăm să ajutăm oamenii, să îi îndrumăm să ia deciziile potrivite.

  – Cum te-a schimbat ultimul an și ce crezi că te-a ajutat să devii din nou Agentul Anului?

  Sincer să-ți spun, la începutul anului nu m-am gândit că voi fi din nou agentul anului, cel cu cele mai multe vânzări realizate. Cred totuși că premiul s-a datorat implicării și efortului mai mare, acelui ceva în plus pe care l-am făcut față de ceilalți.

  – Cum arată ziua ta ca agent imobiliar?

  Cu trecerea timpului, am observat că sunt o persoană cu energie în prima parte a zilei, așa că încerc să mă trezesc pe la ora 7, apoi merg la sală strict pentru mișcare și o mai bună mobilitate, după care în jurul ore 8 ajung la birou și încep să dau telefoane clienților. La ora 11 merg la masă, după care îmi programez restul zilei cu întâlniri, listări șamd. Munca îmi ocupă mare parte din timp; ajung acasă după ora 6. În general, încerc să îmi rezerv măcar o oră pe zi pentru citit, apoi pe la ora 10 mă pun să dorm.

  – Ce calități sau aptitudini crezi că te-au adus unde ești acum?

  Întotdeauna am vrut ca persoana din fața mea să se comporte cu mine exact cu m-aș comporta eu cu ea. Am încercat mereu să consiliez omul, să îl fac să se simtă foarte bine – lucruri pe care le căutăm mereu la oamenii cu care interacționăm. Dacă te porți cu oamenii exact cum ai vrea tu să se comporte cu tine, lucrurile vor merge foarte bine. Lumea te va plăcea.

  De asemenea, am o răbdare de chinez bătrân, iar asta m-a ajutat mult.

  – Cine ți-a influențat cariera?

  Înainte să ajung agent, am întâlnit câțiva oameni faini care lucrau în vânzări. Unul dintre aceștia a fost cred că primul meu angajator, pe când lucram la un fast-food. Omul era foarte bun în ceea ce făcea, era director de vânzări la o firmă de tutun; stând pe lângă el, am deprins anumite aptitudini, am învățat cum să relaționez cu oamenii; el fiind o persoană carismatică, te prindea repede cu felul lui de-a fi.

  În domeniul imobiliar, Ionel a fost cel care m-a influențat. Am început să preiau din stilul lui de abordare, din lucrul lui cu oamenii în general. Și asta m-a ajutat. 

  – Cine te inspiră cel mai mult?

  Toți sunt o sursă de inspirație, colegii mei, clienții mei, orice om pe care îl întâlnesc poate fi o inspirație. Am învățat foarte multe de la colegi, abordări, modul de rezolvare a unei situații dificile.

  – Ce sfat poți să îi dai viitorului coleg de la Golden?

  Dacă te gândești la o carieră în imobiliare, ai în vedere că văzută din exterior, profesia e foarte ușoară, lumea crede că dacă deschide două uși, gata, face mii de euro pe lună, însă e o muncă ce îti pune la încercare și îți lovește egoul. Trebuie să știi să îți revii, e o muncă ce necesită timp, mișcare, o răbdare de fier. Trebuie să fii mai insistent decât cel de lângă tine și să ajuți sincer omul care vine la tine cu o cerință – fie să cumpere, fie să vândă.

  Nu încerca să îi vinzi omului ce nu are nevoie, pentru că își dă seama. Consiliază-l și oferă-i cea mai bună variantă pentru el și pentru criteriile pe care le are, iar dacă omul nu vede și nu e destul de deschis, nu încerca să-l schimbi. Ajută omul care vrea să fie ajutat.

  Mama are o vorbă, ajutorul necerut e siluială”. Să aibă răbdare, să se implice, să ia în calcul că e o muncă ce necesită timp și sacrificii.

  Alexandru a conchis că dacă ai modul de gândire potrivit, poți să faci ceea ce îți dorești – în situația de față, să închei tranzacții mari și fără o bogată experiență în vânzări. De asemenea, a mulțumit tuturor colegilor spunând că dacă vom continua în echipa asta, vom ajunge fiecare departe”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.