Alexandru Rafila: Până la finalul lunii martie este posibil să nu mai avem nevoie de starea de alertă





Ministrul Sănătăţii a afirmat, marţi seară, că este posibil ca la finalul lunii martie să revenim la normalitate și astfel să nu mai fie nevoie de prelungirea stării de alertă. Cu toate acestea, spune Alexandru Rafila, avem în față încă zece zile dificile, în care țara noastră va înregistra peste 50.000 de cazuri noi de COVID.
Alexandru Rafila a declarat, marți, la TVR 1, că este încrezător că România va reveni la normal până la sfârșitul lunii martie.
„Eu cred că vom reveni la normal până la sfârșitul lunii martie. Normal înseamnă că probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă. Eu cred că prelungirea stării de alertă va fi limitată de această dată și nu va mai trebui să luăm acele măsuri care să ne afecteze viața economică și socială și trebuie să ne pregătim pentru acest lucru. Eu am avut foarte multe întâlniri cu reprezentanții diverselor industrii : turism, Horeca, marii retaileri, mari investitori din România. Toți își doresc predictibilitate, o discuție sinceră care să facă posibilă repornirea economiei și cred că spre sfârșitul lunii martie putem avea discuții foarte serioase, încât oamenii să știe ce au de făcut în lunile următoare”, a spus ministrul Sănătății, potrivit Mediafax.
Rafila a atras atenția că acestea sunt ipoteze de lucru, nu sunt angajamente.
Întrebat dacă e posibil să apară din nou SARS-CoV-2 în toamnă, ministrul Sănătății a spus că „orice este posibil”.
„Dacă vor apărea tulpini cu o patogenitate mai mare, e posibil. Aceste tulpini vor fi mult mai puțin transmisibile, adică transmisibilitate mare, patogenitate mică. Vor fi pericole pentru anumite categorii de persoane la risc trebuie să se vaccineze, să sperăm că și producătorii își vor adapta vaccinul variantelor circulante și nu vom asista în continuare la utilizarea aceluiași vaccin”, a mai spus epidemiologul Alexandru Rafila.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)