vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Alexander van der Bellen este noul președinte al Austriei. Extremiștii și-au recunoscut înfrângerea

  de Special Arad | 5 decembrie 2016, 8:20 AM | Internaţional

  0

  Ecologistul Alexander Van der Bellen are un avans de 7,2% în primele exit-poll-uri din Austria, iar reprezentanții Partidului Libertăţii, extremist, și-au recunoscut deja înfrângerea, scrie EvoNews.com.

  Van der Bellen câștigase și primul scrutin prezidențial, însă la limită, iar acesta a fost anulat de către judecători din cauza problemelor electorale. Potrivit primelor exit-poll-uri, Van der Bellen a obţinut 53,6% din voturi, în vreme ce candidatul extremei-drepte nu a reuşit să strângă decât 46,4% din sufragii. Un asemenea avans este zdrobitor pentru Norbert Hofer, care a pierdut la o limită de doar 0,7% primele alegeri prezidenţiale în faţa independentului Alexander Van der Bellen.

  Alexander Van der Bellen, 72 de ani, a vorbit adeseori despre Brexit în timpul campaniei prezidenţiale, susţinând că extremistul Hofer vrea să organizeze un ”Oexit”, care ar ameninţa locurile de muncă ale muncitorilor din Austria. Ţara alpină este puternic dependentă de schimburile comerciale din interiorul UE. Van der Bellen este fostul președinte al Partidului Verzilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.