vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ajung șoferii Uber un pericol la adresa taximetriștilor (și) din Arad? Deocamdată, Primăria susține că nu… că nu e treaba ei!

  de Special Arad | 31 ianuarie 2018, 12:45 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  41

  Concurența acerbă dintre taximetriști și șoferii Uber a degenerat, sâmbătă seara, și la Timișoara (după ce alte incidente au existat și în alte orașe din țară), într-o serie de urmăriri prin trafic și confruntări violente, care au avut loc pe străzile orasului – sunt informații pe care le-au publicat jurnaliștii de la Impact Press.

  Scandalul a fost declanșat de mai mulți șoferi Uber, care au agresat un taximetrist în parcarea centrului comercial Iulius Mall, după care zeci de colegi de-ai victimei, anunțați prin stație de cele întâmplate, au început o „vânătoare” pe străzile din Timișoara.

  Tensiunea dintre cele doua tabere nu a disparut nici dupa interventia echipajelor de jandarmi si politie, însoțite de mascați, iar un șofer Uber, prins în zona rezidențială unde locuiește primarul Nicolae Robu, unde taximetriștii s-au deplasat în grup pentru a claxona în semn de protest la tolerarea concurenței, a fost la un pas să fie linsat.

  „Este inadmisibil sa recurga la violente, iar cei ce fac asa ceva trebuie identificati si pedepsiti exemplar. Daca taximetristii considera ca Uber nu functioneaza legal, nu noua trebuie sa ni se adreseze, ci instantelor de judecata. Gestul taximetristilor de a protesta prin fata locuintei mele – mai exact, a blocului in care locuiesc – este incorect, cu atat mai mult cu cat, ei beneficiaza cel mai mult de tot ce-am facut in infrastructura de mobilitate. Ii asigur pe taximetristi de respectul meu pentru profesia lor si pentru ei ca cetateni ai orasului si de deschiderea, in continuare, de a le rezolva problemele, dar ii rog sa inteleaga sa nu-mi ceara lucruri in afara prerogativelor mele legale, pentru ca la asa ceva eu nu marsez, indiferent ce presiuni se fac asupra mea”, a precizat Nicolae Robu, într-o postare pe o rețea de socializare.

  Prima altercatie între șoferii Uber și taximetriști a avut loc, în seara zilei de 18 ianuarie, în București.

  La Primăria Arad nu sunt înregistrate cereri…

  Special Arad a contactat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad pentru a solicita un punct de vedere cu privire la eventuale cereri de autorizație (e drept că nici legislația locală nu prevede în mod expres autorizații pentru Uber) depuse de doritori de a practica acest gen de „afacere”. Răspunsul a fost că: „Nu este nevoie de autorizație de la Primăria Arad pentru șoferii Uber. Nu ține de noi”.  Așa cum se poate și verifica pe uber.com , Aradul nu apare ca fiind unul dintre orașele în care acest serviciu este disponibil. Totuși, având în vedere, cum spuneam, că legislația este foarte stufoasă în domeniu, nu ar fi exclus ca în curând scene de genul celor din Timișoara și București să se repete și în alte orașe din România, inclusiv Arad. Ceea ce nu ar fi de dorit, în acest sens interesându-ne și noi cu privire la aspectele de mai sus.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Din punctul meu de vedere serviciile oferite de taximetristii aradeni sunt decente si cu mult peste media nationala, cel putin pe unde am umblat eu. Nu spun ca nu exista si exemple negative sau ca nu e loc si de mai bine insa cunosc multi taximetristi cu state vechi de plata in domeniu, oameni curati si respectosi fata de clienti.

   Am avut parte si de incidente negative cand am dat de o masina de la o mare firma unde am gasit pureci pe bancheta din spate. I-am cerut soferului sa opreasca si am coborat. Omul nu parea unul care sa aiba probleme cu igiena insa cine stie pe cine o fi avut la comanda. De atunci ocolesc firma respectiva insa alte probleme nu am avut,

   In trafic mai sunt unii mai tupeisti insa nici ceilalti participanti la trafic nu sunt toti un exemplu si atunci nu are rost sa generalizez.

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.