Scandal la Filarmonica Arad! Dracii din politică și cei din biserică spurcă un concert de colinzi și își bat joc de adevărații credincioși

  de Mihai Todoca | 25 November 2022, 8:27 PM | Știri Arad | Topic special

  7

  Scandal fără rost la Filarmonica Arad! Era cât pe ce să spunem că este un „scandal gratuit” doar că am realizat la timp că nimic nu-i chiar gratuit când intervine politicul într-o acțiune. Chiar și atunci când aceasta, acțiunea, pornește de la o idee cu semnificații profunde, cum este cea a Nașterii Mântuitorului.

  Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad a organizat un concert de colinde la care intrarea era gratuită. Evenimentul a fost anunțat și pe pagina de facebook a CCJA:

  „De aceea, vă invităm să luați parte la cel dintâi eveniment de acest gen, programat pentru acest an, care va avea loc Vineri, 25 Noiembrie 2022, în sala mare a Filarmonicii din Arad, începând cu ora 19:00.
  Invitații noștri sunt:
  • Grupul psaltic TRONOS al Catedralei Patriarhale din București, dirijat de părintele arhid. Mihail Bucă
  • PAULA HRISCU
  • Grupul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin” din Arad, dirijat de părintele Gabriel Streulea
  • Formația „Rapsodia” din Arad, condusă de prof. Vasile Rus. Prezentarea acestui eveniment o va face pr. Vlad-Sergiu Sandu. Organizatorii acestuia sunt: Consiliul Judetean Arad, prin Centrul Cultural Județean Arad, în parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului și TV Arad. INTRAREA ESTE LIBERĂ!”.

  Și arădenii au venit! Au venit cu sufletul deschis pentru a primi măcar o fărâmă de curățenie sufletească, dar și de încântare artistică. Au primit însă o mostră de nesimțire, marcă aproape înregistrată a administrației noastre locale, căreia i s-a raliat, spre marea ei rușine, și un mare grup de „funcționari religioși”. Un fel de „draci bisericești”- al lor să fie păcatul!

  Le spunem așa, pentru că, deși poartă haina preoțească, nu-i putem numi preoți pe acești profitori capabili să-și bată joc de credincioși. Așadar, credincioșii care au mers la Filarmonică pentru o seară de încântare și înălțare sufletească, au găsit o sală pe jumătate rezervată pentru autorități și fețele bisericești. De parcă ar fi fost un concert de partid sau un congres de alegeri… Și, firesc, de aici, de la această aroganță a organizatorilor, a început scandalul.

  Mai mulți oameni care au fost la eveniment ne-au trimis și poze, unde se poate observa clar că jumătate din sala Filarmonicii este goală, așteptându-i pe mai marii Aradului să ocupe locurile rezervate lor, și numai lor.

  Un cititor ne-a și sunat exprimându-și starea de dezgust:

  „Pe banii noștri, ei își rezervă locuri la concerte gratuite, iar noi stăm în picioare?! Este o nesimțire cruntă din partea lor! Nu ne-au lăsat să stăm jos, spunându-ne că locurile sunt rezervate pentru popi și oficialități. Am văzut oameni bătrâni care stăteau în picioare. Penibil! Absolut penibil! Data viitoare să facă evenimentul privat, dacă tot au pretenții din astea”. 

  Sursele noastre ne spun că „prim-dracul de serviciu” organizator este nimeni altul decât Bogdan Noghiu, consilierul preferat al președintelui CJA, Iustin Cionca și totodată absolvent de Teologie. Reiterăm, acest concert a fost făcut din banii arădenilor… care au fost ulterior ridicați de pe scaune.

  Problema a fost semnalată și pe pagina de Facebook a CCJA, la anunțul evenimentului:

  Patricia Rades: „După rateul total al organizării acestui eveniment cineva de la Centrul Cultural (sau cine a fost organizatorul) ar trebui sa răspundă cu demisia.. Au venit oameni din tot județul și au fost rugați să iasă din sală de lipsa locurilor”.

  Managerul Filarmonicii Arad, Sergiu Bacoș, ne-a spus că nu știe cine se face responsabil de situația creată și că speră că se va încheia totul cu bine. Are dreptate, Filarmonica Arad nu a fost implicată cu nimic în acest scandal.

  Din nefericire, sintagma „pentru arădeni” care este rostogolită prin spațiul virtual nu este folosită complet, cea corectă fiind „pentru arădeni…i ăia pe care îi știm noi”.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Această șleahta de gunoaie care conduc Aradul este creată, hrănită și ocrotita de sistemul organizat de zeus falca. Cât timp ăsta va fi în vârf, Aradul va fi așa cum l-am văzut în seara asta. Mizerabil!
   PS Și o bună parte a presei este complice cu zeus în această creație mizerabila

   +34 voturi
   +1
   -1
  2. Model de nesimţire şi lipsă de bună creştere marca Falcă şi toţi cei implicaţi în politică ! De ce nu au fost rezervate locurile pentru 200 de boschetari ce chiar au nevoie de cădură sufletească şi înţelegere ? Dar în faţă sunt postaţi trântorii naţiei, scursorile din politică ! Ruşine

   +17 voturi
   +1
   -1
  3. Este normal,tot pe ce pune mana incompetenta administratie locala sau judeteana,se trnsforma in metastaze.Auzi,sa rezervi locuri pentru unii ce au auzit de cultura doar cand se raportau tonele la hectar,este o obraznicie fara pereche.Oricum,sa le aduca sarbatorile doliu in casa,dupa cum si ei au lasat doliu in sufletele unora.Si asta nu e un blestem este o urare .

   +8 voturi
   +1
   -1
  4. Întrebarea pentru public este: câți dintre cei care urlă că s-au făcut rezervări nu și-ar fi făcut dacă puteau? Hm?

   Unde începe România se reinventează ipocrizia!

   Câți dintre cei care comentați și urlați pt perfecțiune in politică nu aveți cunoștințe, prieteni care fac evaziune, iau mită etc?

   --3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.