miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  ExclusivAcuzații grave ale lui Cristian Chișmorie, afacerist din Pâncota: „Un comisar de la IPJ Arad, un lucrător de la «Doi și-un Sfert» și un șef de serviciu de la DSVSA Arad mă lucrează la comandă!”

  de O. Peniță | 10 iulie 2014, 2:29 PM | Investigaţii | Recomandările editorilor

  29

  Cristian Chișmorie, om de afaceri care-și desfășoară activitatea în mai multe locații din județul Arad, cu precădere Pâncota, a contactat redacția Special Arad pentru a solicita publicarea unei scrisori-reclamație cu privire la activitatea și acțiunile unor persoane aflate în structurile de control ale statului, mai precis IPJ, SIPI și DSVSA Arad. Acesta, referindu-ne la Cristian Chișmorie, îi acuză pe unii dintre ofițerii IPJ și SIPI („Doi și-un Sfert”) că lucrează la comandă, „singurul scop al acestora fiind să mă tracaseze și să-mi submineze afacerile”. Redacția Special Arad l-a contactat pe unul dintre cei vizați de scrisoare, în speță pentru comisarul Călin Iercan, pentru a-i oferi prilejul de a se apăra împotriva acuzațiilor omului de afaceri, însă acesta ne-a explicat că nu poate, de fapt nici nu are voie, să comenteze. Anumite paragrafe din textul scrisorii au fost omise în mod voit de către Special Arad, însă în momentul când vom reuși contactarea (și) altora dintre cei vizați în scrisoare, pentru a le da posibilitatea să-și exprime un punct de vedere, le vom publica.

  Nu în ultimul rând, Special Arad nu-și asumă în niciun fel conținutul acestei scrisori, noi nefăcând altceva dec-t să acordăm dreptul la exprimare, având în vedere faptul că pâncotanul Cristian Chișmorie ne-a prezentat și adresele trimise unor instituții ale statului, precum IGP, ANSVSA, IPJ Arad și (amănunt deloc neglijabil) a fost refuzat de alte redacții…

  Comportament abuziv 

  „Subsemnatul Chișmorie Cristian, din Pâncota, doresc să fac public comportamentul abuziv și lipsit de conduită profesională al comisarului Iercan Călin , angajat al IPJ Arad Serviciul de Investigare a Fraudelor, al cărui comportament încalcă standardele de normalitate și deontologia profesională a polițistului. Am ajuns la capătul răbdărilor datorită tracasărilor acestui polițist. Sunt un om de afaceri și printre cei mai mari crescători de animale din zonă, iar acest om nu zăbovește să îmi terfelească imaginea abuzând de funcția care o are în cadrul IPJ Arad. Spun terfelirea imaginii mele, întrucât din nici un dosar instrumentat de comisarul Iercan, nu a rezultat nimic altceva decât  degradarea imaginii mele. Acesta mi-a fabricat „la comandă” 8 dosare penale , dintre care unele s-au conexat , dosare la care dânsul a lucrat ani buni, pe bani publici,  dar care nu au avut, nici unul, nici un fel de finalitate legală, respectiv nici un dosar nu s-a finalizat cu trimitere în judecată.

  În toate aceste dosare, comisarul Iercan nu mi-a luat nici macar o declarație în care eu puteam, pe de o parte să mă apăr, iar, pe de altă parte, să lămuresc situația lucrurilor. Astfel că mi s-a amputat dreptul de apărare în timpul cercetărilor penale în dosarele inițiate și instrumentate de comisarul Iercan.
  Acesta s-a adresat, în nenumărate rânduri, și neoficial, la APIA Arad, la APDRP Arad ( fostul Sapard ) și a insistat să i se dea ceva, orice despre firmele lui Chișmorie.
  Datorită acestor fapte personalul angajat al Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură și APDRP, are o atitudine suspicioasă față de societățiile comerciale pe care le conduc, pe motivul că domnul Iercan periodic și constant se interesează cu sau fără justificare, de dosarele depuse de mine la aceaste  instituții.
  În APIA Arad circulă o vorba mai în glumă mai în serios, respectiv faptul că dosarele de subvenție ale lui Chismorie trebuie făcute neapărat în dublu exemplar, unul pentru APIA și unul pentru „Iercan de la economic”.
  Datorită situației prezentate mai sus, eu am suferit pagube serioase de imagine, atât la instituțiile pe unde se interesează în mod repetat și constant domnul Iercan de mine, cât și cu partenerii privați de afaceri.
  În data de 10 iunie 2013 am sesizat prima dată conducerea IPJ Arad față de modul în care mă tracasează acest om, după care acesta a continuat să mă tracaseze  într-un mod mascat. Întrucât după plângerea depusă nu mai putea să o facă direct ca până atunci, l-a rugat  pe domnul Olariu, angajat al SIPI Arad („Doi și-un sfert”)  să verifice animalele mele de la APIA, să găsească o neregulă sau măcar presupusă neregulă cât de mică, ca mai apoi Olariu să vină cu propunere către IPJ Arad –SIF  să cerceteze „presupusa neregulă”, dându-i astfel de lucru lui Calin Iercan și motiv „palpabil” de tracasare în continuare.
  Astfel că tracasarea lui Călin Iercan descrisă în prima plângere din 10 iunie, să fie mascată de sesizarea făcuta de Olariu de la „2 si-un sfert ” și ca să poată continua această tracasare cu „fundament” de către Călin Iercan. Menționez că domnii de la SIPI Arad au cerut la APIA Arad  să li se dea „ceva… orice  despre firmele lui Chișmorie”, acest tip de solicitare mă duce cu gândul că nici măcar nu se știe exact ce se căuta la APIA Arad, iar scopul acestor cercetări este cel de șantaj, tracasare și răzbunare.
  Iată cum unii polițisti abuzează de funcția lor punând  presiune pe anumite persoane și anumite instituții cu scopul de a-și rezolva propriile interese fie ele și de șantaj, răzbunare și răutate. Această tracasare ascunde în spate șantajul și răzbunarea fratelui său Sorin Iercan, angajat al DSV Arad, cu care sunt certat. (…) M-am certat cu Iercan Sorin, care în urma acestei disensiuni mi-a declarat război cu orice preț, spunându-mi că îmi va demonstra el „care de care are nevoie” și că voi vedea eu câte dosare penale mi se vor face de către fratele său. Se pare că nu a mințit și s-a ținut de cuvânt, întrucât dosarele au răsărit ca ciupercile după ploaie, după cearta cu Sorin Iercan, coincidență sau nu, toate aceste dosare sunt generate și anchetate de Călin Iercan, fratele acestuia. Dosarele conțineau spețe diferite care vizau plantarea greșită a viței de vie, subvenții pe terenuri, animale achiziționate prin SAPARD etc.

  Mod viclean

  În ultimul dosar inițiat de Iercan Călin în 5 iunie 2014, Iercan Sorin de la DSV Arad îl sesizează pe comisarul Călin Iercan (care susține că s-a autosesizat), de faptul că medicii veterinari la care am arondate animalele din asociația mea de animale, au deschis niște exploatații zootehnice unor persoane din asociația mea, care au domiciliul în altă parte, iar acest lucru nu este legal (pentru a nu lăsa loc de interpretare subliniez faptul că exploatațiile au fost deschise legal ,chiar dacă persoanele respective nu aveau domiciliul în localitatea respectivă). E de la sine înțeles că „pontul“ a fost dat de Sorin Iercan de la DSV, fratelui său Călin Iercan de la poliție, întrucât chiar Sorin Iercan a intervenit la dr. Ban să fie deschise aceste exploatații, la rugămintea mea. Deci, Sorin Iercan știa de aceste exploatații. Astfel că Iercan Călin a inițiat urmărirea penală „autosesizându-se” , împotriva a 3 medici veterinari nevinovați, în dosarul 138/P/2014, cu scopul  de a ajunge indirect la mine și a extinde cercetările mai târziu spre mine. (…) Iercan Călin în mod viclean s-a îndreptat împotriva medicilor veterinari, pentru ca în primă fază  să nu reiasă nici în fața procurorului de caz, nici în fața conducerii IPJ Arad ( unde este de notorietate scandalul dintre mine și el), că ar avea ceva împotriva mea, ca mai apoi să extindă cercetările spre mine ca și cum ar afla că sunt implicat în acest dosar ulterior inițierii lui.

  Dosare deocheate

  Am făcut o serie de sesizări către conducerea IPJ Arad cu privire la „jocul” și șantajul celor 2 frați și am subliniat în nenumărate rânduri subiectivismul și imparțialitatea de care dă dovadă comisarul Iercan Călin, însă de fiecare dată conducerea IPJ Arad mi-a comunicat că nu se poate face nimic și că e greu de probat ceea ce susțin.
  Am cerut de o grămadă de ori conducerii IPJ Arad ca efectuarea cercetărilor penale în aceste dosare pe care mi le fabrică comisarul Iercan, să fie făcută de oricare alt polițist din cei peste 1000 de polițisti ai județului Arad, având în vedere litigiul meu cu frații Iercan, însă de fiecare dată IPJ Arad mi-a răspuns că e imposibil ca ancheta acestor dosare „deochiate” să fie efectuată de alt polițist decât Iercan.
  Am subliniat în nenumărate plângeri că nu mă sustrag anchetei în nici un dosar, chiar fie el inițiat de comisarul Iercan și stau la dispoziție cu orice informație pe care o dețin, însă consider că, dacă avem ceva personal unul cu celălalt, respectiv eu cu frații Iercan, este normal și firesc ca cercetarea dosarelor în care sunt implicat să fie efectuată de un alt polițist, echidistant și imparțial, însă IPJ Arad mi-a comunicat că acest lucru nu este posibil.
  Orice dosar legat de mine sau activitatea mea ajunge tot la comisarul Iercan care continuă să satisfacă răzbunarea și șantajul fratelui său.
  Am înțeles că mai sunt și alte persoane care au sesizat conducerea IPJ Arad asupra modului în care Iercan se comportă în timpul cercetărilor și nici acestor persoane nu li s-a dat câștig de cauză”.


   

  Emailul redacției Special Arad ([email protected]) vă stă la dispoziție pentru orice completare la acest subiect.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • „Domnilor nobili”,zise cardinalul Andrei Bathory,dupa pierderea bataliei de la Selimbar,parasit si singur…”domnilor nobili…domnilor nobili”…dar nobilii nu mai erau…Cine crede ca soclul pe care sta este unul al impaunarii ridicole in haina Statului Roman, folosind calitatile oficiale in scopuri meschine, aducand o grava depreciere a calitatii functionarului public platit din bugetul Statului, votat de Parlament, ca reprezentant al poporului este intr-o falsa reprezentare a realitatii…si a exercitarii profesiei pentru care exista raspundere juridica, inclusiv penala…”Domnilor,impricinati,ar trebui spus, sa vina probele!” Sa se dea publicului probele verosimile si adevarul si dreptatea sa fie „remember” al constiintei unora, care mai cred in minciuna, razbunare si perfidie, in locul muncii si al rezultatelor unei munci de zi de zi, al unor framantari pentru prosperitatea familiei si implict al tarii in care traieste…” Sa vina probele…in Forul Public, domnilor nobili!”

    +100 voturi
    +1
    -1
   • Dostoievski in ” Idiotul” , parca scrie, cum intr-o gubernie a Siberiei se amestecau politisti suparaciosi, cu eghileti,dar care se aprindeau repede la interese, functionari publici rotofei si corupti, lume in zdrente si visatori ai schimbarilor ce urmau sa vina…toti acestia formau, sub soarele mamei lor patrii, atmosfera vremurilor coplesitoare pe care ei insisi le creasera si sub care inca se incumetau sa traiasca , fara scanteia libertatii si fara fiorul unei vieti adevarate…cu Dumnezeu…Nimic mai actual…In societatea noastra estica, fara moral si fara principiu, nu se poate sa acceptam linia impusa de interesele cameleonilor din politie si alte structuri functionaresti, care din cel mai mare egoism lupta sa impuna „dreptatea” probelor lor , dintr-o filosofie a unei lumi exclsiv materiale, a intereselor din care isi hranesc aroganta si dominatia asupra oamenilor…Este bine sa lupte omul sa fie bogat, toti vrem aceasta, sa avem tot ce ne trebuie, dar ceea ce ne schimba este modul in care o fac unii si cum ajung altii sa fie indestulati in lumea acesta…oricum un functionar de stat este doar un luptator constant al aplicarii regulilor pentru franarea egoismului indivizilor aflati in cursa in cadrul unei societati organizate…dar un functionar de stat cu interese proprii prin mijloace meschine este o maladie care ucide speranta si trebuie eliminat…

    +99 voturi
    +1
    -1
   • Domnule Iercan , ti-as mai da un sfat.La cat de bine cotat esti aici prin votat , te-as sfatuii sa candidezi de primar . Cred ca ai fii singurul care ar ajunge la performanta ,sa stranga voturi cu minus , asta daca lii sar da posibilitatea alegatorilor sa o faca 😉

    +25 voturi
    +1
    -1
  1. Statul de Drept nu mai exista in Romania! Daca cadrele politiei, despre care auzim in mod repetat ca fac obiectul anchetelor de coruptie, pentru fapte deosebit de grave, cum ar fi traficul si contrabanda cu tigari, afaceri ilegale prin persoane interpuse, de regula neamuri apropiate sau sotiile lor ori alti membri ai familiei, atunci inseamna ca am pus lupul la oi.. Daca si acesti ” James Bond , alias 007 ” ai politiei, adica cei de la ” doi si un sfert” , inclusiv politistii de la Serviciul Antifrauda folosesc misiunile de serviciu in mod denaturat, in scop de impunere pe teritoriul de competenta, inseamna ca institutia politiei trebuie reformata din temelie.. . FELICITARI DOMNULUI CHISMORIE CRISTIAN DIN PANCOTA PENTRU CURAJ…prin aspectele ruinatoare sistemului politienesc si incredibile prezentate aci, se poate spune ca ne aflam la inceputul decaderii sistemului politienesc in Romania si la adancirea starii de nesiguranta a cetateanului si a mediului de afaceri cinstit in tara noastra. Mediul de afaceri si initiativa libera trebuie sprijinita in Romania pentru formarea unui capital autohton sanatos si riguros , vector al dezvoltarii economice interne si viitor partener de afaceri al comertului extern…Politistul Roman al viitorului nu trebuie sa aiba mentalitatea Militiei care impunea o autoritate dictatoriala, in spatele carora se ascundeau afacerile lor si ale familiilor lor, Ca simplu cetatean, consider ca aspectele curajos aratate aici de omul de afaceri aradean trebuie supuse atentiei conducerii Politiei Judetului Arad si Politiei Romane, luarea masurilor care se impun prin lege, prezentarea lor publiciului larg si studentilor si elevilor scolilor de politie pentru formarea unei noi generatii de politisti care nu au nici o legatura cu mentalitatile unui regim demult apus in Romania…Ar fi de dorit ca toti oamenii de afaceri lezati de afacerile la negru ale altora cu implicarea persoanelor din Politie sa aiba acelasi curaj sa dezvaluie presei si sa se ia masuri fara mila si de indata impotriva acestor elemente ale raului, de DESTITUIREA ACESTORA !

   +188 voturi
   +1
   -1
  2. Un medic veterinar aradean

   DOMNULE IERCAN, dvs.vorbiti despre Dumnezeu??? Spuneti ca sunteti o persoana cunoscuta, insa nu stiu daca gasiti doua persoane in judetul Arad care sa va vorbesca de bine;nici nu are cum, la cat rau ati facut oamenilor din acest judet.
   Toti colegii dvs. de serviciu, din DSV Arad, sunt scarbiti de dvs.
   Va spun ca nu exista unul care sa va vorbesca de bine, ci numai de rau…

   +221 voturi
   +1
   -1
  3. „Cobra” , „un medic veterinar aradean” , dupa stil se vede ca esti una si aceeasi persoana . Nu iti trebuie multa minte sa vezi asta. Banuiesc ca urmeaza sa comenteze si „Al Capone” de pe acelasi email, apoi comisaru’ Paraipan si vine si A.I. Cuza sa ii sustina. Apoi totul va fii aprobat de Zâna Māselutā. Ce oameni!

   --120 voturi
   +1
   -1
  4. Domnule Iercan Sorin , t-am primit in casa mea si ti-am oferit tot ce am avut mai bun , ti-am dat ocazia sa te infructi , neconditionat , din tot belsugul ce mii la dat Dumnezeu .Te-am lasat sa iti organizezi singur vanatoriile gratis , pe fondurile mele de vanatoare , impreuna cu toti invitatii tai , ti-ai intretinut toate relatiile cu Bucurestiul pe spatele meu , am pus oameni sa te slujeasca toata noaptea ,cand veneai sa stai la panda ,tot ce am avut mai bun ti-am oferit , ca tu ,dupa ce mi-ai studiat cu foarte mare atentie toate punctele vulnerabile , sa ma lovesti in punctele care tii s-au parut slabe , amenintandu-ma si santajandu-ma .Macar nu mai cere sa iti faca Dumnezeu dreptate , pt ca nu faci altceva ,dacat sa iti ceri osanda si s-ar putea sa iti fie greu de suportat dreptatea Lui.Ma abtin sa iti mai dau calificative ,lasand ca cititorii sa te cantareasca, rezumandu-ma doar la un sfat pt cititori ,care e pe cat de simplu ,pe atat de plin de esenta „….aveti mare grija pe cine primiti in casa , pt ca nu se stie ,….. s-ar putea sa patiti la fel ca si mine”

   +121 voturi
   +1
   -1
  5. un amic de-al doctorului

   Doctore ,in calitate de bun prieten care iti sunt, eu te sfatui sa iti iei concediu medical ( pt ca asa se face ), intrucat , inteleg ca e greu de indurat sa te uiti in ochii colegiilor de servici , dupa ce toti stiu ca le-ai facut dosar penal colegilor tai , Balaban , Zaharia si Pantea si toata mizeria asta la care , gurile rele spun ,ca tu esti singur autor .Stiu ca tie greu sa te plimbi prin holurile DSV-ului si sa fii nevoit, ca de fiecare data ,sa pleci capul in jos , cand vre-un coleg trece pe langa tine si se uita la tine ca la un „Iuda „,iar tu punandu-ti in permanenta intrebarea ” uare si asta o fii citit articolul sau o fii citit si comentariile?”.Pe bune , concediul medical e solutia cea mai eleganta pt tine.

   +93 voturi
   +1
   -1
  6. Eu nu stiu daca cele spuse de omul de afaceri sunt adevarate sau nu !Dar ar fi inacceptabil intr-un stat european ca asemenea afirmatii sa ramana incoda de peste. Daca afaceristul minte si vinovat de ceva sa raspunda in fata legii! Dar daca cei doi frati Iercan fac abuzuri si pentru ei sa se apice legea.Este obligatia legala si morala a institutilor statului sa se autosesizeze dupa aparitia acestui articol, iar Special Arad are obligatia jurnalistica sa urmareasca subiectul si sa informeze aradenii cine spune adevarul si mai ales ce face in acest caz IPJ Arad, I.G.P.,A.N.S.V.S.A si DSV S A Arad

   +79 voturi
   +1
   -1
  7. Bun si dupa tot circu asta , SIPI ,DSV -ul dar mai ales IPJ Arad, nu a venit pana la aceasta ora cu o replica , cu o pozitie oficiala , sa spuna daca omul are dreptate sau nu ? Dupa cum se pare ,apa trece iar pietrele raman ;Cainii latra iar caruta trece ;omul se plange dar se pare ca nu are cui asa cum arata in articol de altfel.

   +63 voturi
   +1
   -1
  8. Am auzit ca sunt case ieftine in Ungaria aici la granita cu Romania ,dar si ca ambasada Americii da foarte usor vize pt America .Le-as recomanda celor 2 frati ,sa aleaga una dintre variante ,intrucat dupa acest articol si comentariile aferente lui , care sunt publice dealtfel, au toate sansele sa ii scuipe lumea pe strada.Totusi America ar fii destul de mare ca sa nu-i mai cunoasca nimeni.

   +54 voturi
   +1
   -1
  9. Dan crezare celor spuse de omul de afaceri avem de-a face cu o extraodinara vanatoare de oameni.
   Oameni buni, aici nu este o piesa de teatru, ci o stare de asediu, un joc mut, o farsa, un fel de ciuma, de molima,dar un fel de bomba cu ceas plananda din grandomania unor functionari ai politiei virusati!Oameni, treziti-va si vedeti aceasta fiara, un fel de leu al pustiului care ataca un om de afaceri in desertul galben…desertul sunteti voi,opinia publica care candva ati fost munti cu creste semete, dar acum sunteti macinati si tremurati de frica acestor „ramasi” in politie dupa expluzarea cu platile compensatorii si scoaterea obligatorie din sistem…In procedurile judiciare belicoase, vorba lor incepe…dar cine o pricepe…ei iti incheie Proces-„Verbal”, desi nu este verbal,pentru ca este „Scris”, dar asa fac ei …Mai tineti minte,oameni nevinovati cand va anchetau astia, cand se topea si ceara in sfesnic si ei tot spuneau-„Scrie, ma,cum iti spun eu,pastele matii de reactionar”… Corb, pasare neagra, iti vei scoate ochii singur! Mai tineti minte,oameni buni, statuia aceia antica ” Laoocon inlantuit”?,era un barbat care se lupta cu serpii care il inlantuiau…Eu cred ca acest om de afaceri nu poate fi inlantuit decat de simtul moralei,”piratii” astia in haina politiei, care atrag starea de ancheta spre ce urmaresc ei, de data acesta au cazut in plasa cu cutii de conserve ce zornaie in noaptea linistita si e clar ca incerca sa distraga atentia vorbind despre …vamesii americani sau elixirul pustei ungare…Domnilor,Moby Dick din Politia Romana, vedeti cand este ” Targul fanului” …ca anchetele voastre se pare ca sunt foc de paie…cand veti inchide ochii din lumea aceasta si cand la unii va putrezi si piciorul de lemn si cand hoiturile voastre vor mirosi urat ca si stridiile moarte pe plaja, poate fluxul va va duce pe cheiul plin de pacate al New-Yorkului…Nu uitati, in America distanta se masoara in picioare…sa nu luati picioare in fund daca impletiti si acolo minciuni depsre oamenii de afaceri…

   +49 voturi
   +1
   -1
  10. Trebuie spus tuturor cine sunt acei oameni care asteapta mielul de pasi porcul de craciun si servirea de fiecare data profitand de faptul ca au ajuns pusi in functiile lor incapabili si cauta ca tinta interesele lor fara ca sa isi faca treaba cu profesionalism cum li se cere si cum ar fi obligati sa o faca Mult respect lui Chismorie Cristian pe care il sustin stiind ce de ce fel de oameni dai oriunde mergi sa faci ceva in tara Asta

   +48 voturi
   +1
   -1
   • Ce tot indrugi, Luigi,lasa-i dracului,nici nu vreau sa ma gandesc la faptele si trecutul unora din politie care stiu numai sa stoarca… pe potera, rachiul o atrage cel mai mult…nu stiti cum strigau in vechiul regim ” Hai, hai de-mi umple cana !”…inca de cand oamenii de pe aceste meleaguri traiau in niste cocioabe, ingramaditi ca niste nefericiti langa animalele casei, care ii hraneau, dar cinstiti si cu inima buna,vitelul inca nu se nascuse si era al sefului de post…frig ori cald afara trebuia sa ii duci capriorul, cocosul de munte sau pastravul la usa, desi foamea trebuia sa dea alinare familiei tale…lumea lor este culoarea firii lor…ei impreuna cu altii de mai sus nu sunt pregatiti sa traiasca in mod natural,care este cea mai mare cinste, admiratie si pretuire…chipurile lor sunt chipuri de otrava, datorita lacomiei, neamurilor lor care i-au propasit in scaune cu multa tuica de la cazan carata la sefii lor…Dar moartea naturala, care este un fenomen simplu in natura,se va scurge intr-o zi sau noapte spre ei ca un buboi urat mirositor si ii va lua pe acesti jefuitori mascati in uniforme…Ridicati ochii spre Cer,intr-o zi, din oameni cinstiti, se va naste un politist ca in „Mizerabilii” lui Hugo, Javert, care avea obsesia ocnasului ajuns primar…acel Javert de pe melegurile noastre va porni vanatoarea de politisti corupti, care dezamagesc acesta Tara, care se prefac ca muncesc, dar gandul lor este o taina greu de patruns…dosarele lor sunt masca pretextului de a secera pentru ei…si pe dreapta si pe stanga…astia sparg coaja oului gainii de munte sa ia puiul sa il duca la ei in ograda…”Lasati ouale gainii de munte,ma,sa traiasca in muntii semeti si aspri!”

    +45 voturi
    +1
    -1
  11. Da, odobescule, așa-i. Ne e(ra) de scrisul și vorbele unor români înflăcărați la suflet păstrând în inimă vechiul tricolor și grai frumos al celor care au însorit zorii culturii românești cu astfel de oșteni credincioși. Cât despre hienele astea nesătule, află că hoiturile lor vii nu se căsăpesc cu vorbe frumoase și de suflet. Este BARDĂ și pt ei! Fii pe fază!

   +41 voturi
   +1
   -1
  12. Marsul dupa pelicanii, doctori falsi…

   Cand eram la Paris, se anunta in metrou ca TRENUL ESTE IN MARS spre urmatoarea destinatie!
   Nu este prima oara cand un om sta singur in asemenea circumstante si nu se fereste sa vorbesca si a judeca o asemenea inadmisibila, odioasa si inconsecventa functionarime, care foloseste slujba cu pareri personale, ii trateaza pe ceilalti ca “ tabara opusa” pentru neamurile lor…slab “ ideal”…niste pelicani falsi…E clar ca lumina zilei si cititorii pot intelege perfect la ce te poti astepta cand se vorbeste despre grosolaniile autoritatilor…Nu credeti ca in fata unora ca acestia nu merita sa ne ridicam jobenul? Speranta Patriei noastre sunt oamenii de afaceri si nu efectele de confuzie folosite la maximum de “gulerele albe “ , care ascund intentii brutale de intoarcere a rotii in favoarea lor !
   “ Domnule afacerist, buna dumitale credinta este surprinzatoare, te-as chema la noi , dar nu te cunosc…indiferent daca purtati haine scumpe, la moda, hainele se strica foarte repede, dar mai pe romaneste si eu sunt satul de acestia care iti vorbesc la anchete cu <>”
   Am vazut odata niste autoritati care se uitau la oglinda si se stropeau cu sifon, probabil un incident de realitate, dar vad ca acum ei stropesc in interesele profesionale ale oamenilor, sunt teribili, un fel de gasconi de antiteza cu mersul societatii.
   Eu daca as avea calitatea v-as da Premiul Solon pentru lupta pentru respectarea legii de catre autoritati.
   Strigati la oameni, sa scrie cat mai multi aici…unde ne aflam, la limanul mantuirii sau blastamatiilor capeteniilor ?
   Eu nu cred ca barda e linistitoare, sau palitul cu leuca, copoilor falsi dati-le mamaliga rece si urcati in desimea bradului, ca gainile, ca ei intre ei se vor lua la un duel sangeros.
   Puneti un sarpe pe jaratec si veti vedea cum ii ies cornele care nu se vad.
   Apoi sa mai zorim si noi la o viata aleasa, fara gustator, de teama vreunei otraviri.
   Anatema cui nu se tine de cuvant !
   Uram si noi sa fie binevenita noua clasa sociala a oamenilor de afaceri ai nostri, sa avem parte ca pe vremuri de familii cu blazon, iar falsii sa se duca la Curtea Gunoaielor din fundatura mahalalelor…
   Cei care sunt nemernici sa fie despuiati de haina Statului si aruncati in temnita.
   Fii pe pace,domnule afacerist, nu vei suferi nici o vatamare, nimeni nu-ti va atinge nici un fir de par, sefii lor nu sunt smintiti sa nu stie ca Legea este de la Dumnezeu si nu de la diavol.
   Neoranduila mintii unora care se folosesc de camasa autoritatii va fi indreptata.

   +34 voturi
   +1
   -1
  13. Domnul odobescul cu pelicanii falși face mai mult decât mușatescu în zilele lui proaste. Demult n-am râs cu poftă fără să-mi treacă cel mai mic nor prin cap…
   Domnul cu anatema e neoprotestant și asta se vede din pseudokinegetikos-ul exprimării. Când un astfel de personaj insolit face și parisul și-apoi aterizează virtual cu ale sale groase cărți de învățături păstorești scoțând la minut apocalipsa de buzunar, studii biblice aplicate pe hârtanii din poliție, dsv – cazul de față – care distrug Patria ce poate prospera numai prin noul OM de afaceri, Om al Erei celei noi – ridici jobenul, pălăria, basca sau bastonul făcând o adâncă plecăciune în fața odobescului cu pană de vânător într-ale literelor.
   Doamne ocrotește-i deseară pe germani!

   +32 voturi
   +1
   -1
  14. Ia te uita, domnul Thorus! Dom’ne, asa se nimeri ca eu tin favorita pe Argentina, 2-1,la final,1-0 la pauza pentru America de Sud…fritii pleaca acasa, dupa pauza daca vor…”Iata niste cornuri,primul luati acum, iar al doilea pastrati-l pana dupa meci…aluatul mestecat si indigest aluneca greu, dar aluneca mai greu decat esecul…O,eu l-am citit pe Max Weber cu „Etica neoprotestanta si spiritul capitalismului”…nu e meci de box, cainii nu-si parasesc stapanii, dar cartea arata ca unora le place mai mult pe aici si spun ” Oh, nu mi-ar place acolo sus!”
   Insa mai inainte de orice, sunteti bine sanatos? Va cade greu ancheta jurnalistica? Dar, cum stati cu constiinta? Prosoape si servete aveti? Va retunez doua carti de vizita, una e de veterinar, alta e de politist, vorba aceea ai carte de vizita, ai parte!Toate acestea arata ca in Tara mea se traieste in cusca de sticla prin care trecatorii straini pot privi pana la gatul custii, care are geamul spre autostrada spre Europa…Tine legatura cu avocatul, dom’ne, omul de afaceri e aproape sa va treaca la indisponibili…Da, la Paris am fost intrebat, ” scrieti in romaneste? cum e in Romania?” …Nu e politicos sa spui mereu ce gandesti, dar i-am raspuns :” Jocul de-a hotii si vardistii… „…Na,poftim, ia!Marea nenorocire, radacina relelor care vin asupra unora este ca au pierdut increderea in valoarea opiniilor personale si canta, fara simt moral, din notiuni indesate pe gat pe care nu le inteleg…O, Romania, lagarul nostru…!Talasul are mirosul mai greu decat rumegusul…Adica, daca amandoi, fratii-autoritati, au gresit sa li se ia piuitul…adica cum as spune intr-un moment fermecator, „Umflati-i si la inchisoare cu ei”…apoi sa se cante cantecul de goarna: ” DAT AFARA ” sau „BATRANETEA NU ARE NICI UN EFECT !Dumnezeule, daca as putea sa-i salvez, ambitia nu duce la nimic, afaceristul Chismorie da cu ei in praful daramaturilor…COPII SUNT MAI CINSTITI, NU LE ESTE TEAMA DE ADEVAR !

   +36 voturi
   +1
   -1
  15. Morala Masacrului la Vanatoare

   Daca Legiuitorul ar fi vrut sa dea Tara pe mana politiei si a veterinarilor, ar fi creat o Tara numai pentru onoruri, dar El a dat-o si pe mana oamenilor de afaceri care sa creeze o tara a oamenilor cu avere.
   Propun ca celor cu onoare sa li se dea cununi pe capete si sa dispara la pensie…Tara are nevoie de abundenta de bunuri si de abundenta de dreptate, dar bunuri fara munca nu se poate.
   Afaceristul are onoare prin insasi profitul obtinut din inteligenta si perseverenta muncii lui si aplicatiunea corecta a profesionalismului sau.
   A fost o vreme cand nu aveam voie sa mancam nici carne de vita, doar veterinarii si militienii,ca veterinarului trebuia sa-i dai „fuduliile” si restul,adica totul, militianului,adica astia doua personaje erau considerati niste „buni salbatici”, parca erau zei sa jertfesti animalele pentru ei.
   O tara unde politia si veterinarii uniti ar fi la putere ar fi o tara rasturnata.
   Si oamenii de afaceri ce sa fie, duhuri sau usoare umbre ?
   Dar exista o categorie de oameni de afaceri-vanatori, pentru ca vanatoarea este dincolo de campul cultivat al oamenilor de afaceri agricultori,vanatoarea este o activitate pentru eroi, in partea salbaticiei, a noptii, a crudului.
   Nu putem fi de acord cu lipsa de morala la vanatoare, Ahile vana cerbii in Grecia antica fara plasa si fara caini pentru ca ii intrecea la fuga…
   Zeita Artemis, zeita vanatorii, sper sa-i provoace pe cei doi, politist si veterinar la alergare de vanatoare dupa mistreti…dar sa nu impuste scroafa salbatica cu pui…acestia sunt vanatori esuati,si se poate scrie o carte neagra despre moravurile la vanatoare ale salbaticilor in vechime si moravurile la vanatoare ale politistilor si veterinarilor…Istoricul fiecarei vanatori la care participa politisti si veterinari care omoara scroafe gestante sau cu pui arata criza de sistem a societatii noastre, morala cruda a unora, ca in tmpurile salbaticilor.
   Un om de afaceri nu omoara o scroafa de mistret cu pui pentru ca pierde din profit,realizand astfel si un scop moral, dar un politist(veterinar)-vanator care impusca o scroafa de mistret cu pui crede ca e legal, din moment ce legea nu interzice!
   Eu cred ca la unii au loc puternice mutatii mentale din care lipseste ordinea, disciplina si pretuirea muncii…si tehnica vanatorii!

   +39 voturi
   +1
   -1
  16. Doamne omule ce filme ai.chiar esti dus rau de tot…cum poti sa iti dai asa filme urate si sa dai atatea comentarii semnate tot de altcineva?sau ai oameni platiti si pt asta,nu sunt convins ca te duce capul asa mult. sa nu mai vorbim de asa zisele voturi,care sunt puse tot la comanda,intru sunt +4 , dau refresh sunt +74 🙂 cine va invata,antena 3? oricum nu e nimeni curios de circul asta cu comentariile.eu zic ca e altfel,cine se scuza se acuza.daca esti vinovat iti tace gura si astepti sa ti se faca dreptate prin lege,nu dai spaga sa ti se publice scrisoarea ta deschisa care e bazata doar pe minciuni.ce face disperarea din om…….

   --12 voturi
   +1
   -1
  17. Batman daca ai avea coloana vertebrala in ceea ce zici ti-ai spune identitatea ti-ai spune punctul tau de vedere ca un om normal care gandeste la rece si te-ai pune in situatia omului(dupa caz) nu ai veni cu filme si tot felul de jargoane dezvoltate din alta parte decat cea personala

   +14 voturi
   +1
   -1
  18. Se stie adevarata poveste, dar nu imi bat eu capul sa va explic, ca voi stiti mai bine ce si cum… Scrisori deschise si scenarii se pot publica zilnic,dar adevarul e numai unu.. Eu sa imi spun numele ?! Citeste primul meu comentariu, si poate intelegi de ce ma semnez Batman 🙂

   --14 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.