miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Acest băiat și-a pierdut 75% din vedere din cauza unei jucării pe care mulți o au în casă!

  de - | 17 februarie 2016, 9:01 AM | Sănătate

  0

  Multe persoane sunt conștiente de faptul că indicatoarele cu laser prezintă un risc grav de deteriorare a vederii, fapt confirmat chiar și de membrii Parlamentului European. Cu toate acestea, vânzarea lor pe piață nu este interzisă sau restricționată. În foarte multe case adulții le lasă oriunde, iar copiii le iau drept jucării minunate.

  Părinții, de obicei, nu-și fac griji: jucăria este binecunoscută și, dacă era să fie periculoasă, ar fi fost interzisă imediat. Așa cred ei. Problema este că aceste jucării sunt foarte ieftine, se produc în China cu încălcarea tuturor normelor și adesea se defectează. De aceea, acestea nu trebuie folosite în calitate de jucării!

  Un caz tragic ce confirmă pericolul indicatoarelor cu laser s-a întâmplat cu un băiat de 14 de ani, care a vrut doar să vadă ce se întâmplă dacă ții raza luminoasă îndreptată spre ochi pentru câteva secunde.

  Acest „experiment” a fost suficient pentru ca acest copil să-și piardă 75% din vedere și să fie condamnat să poarte toată viața ochelari.

  Laserul i-a ars retina. Așa cum se întâmplă adesea, la început el nu a simțit nicio durere. Părinții au cerut ajutorul medicilor doar când copilul s-a plâns de vederea slabă.

  laser jucarie

  Medicii au stabilit că văzul copilului a fost afectat din cauza deteriorării maculei ochiului. Acest lucru înseamnă că vederea poate fi restabilită numai cu ajutorul microchirurgiei ochiului. Alternativă nu există!

  Acum acest băiat va citi mai lent, va avea rezultate mai slabe la învățătură și s-ar putea să nu mai învețe să conducă mașina.

  Țineți minte, deși vânzarea indicatoarelor cu laser este permisă, acestea se defectează foarte repede. Astfel, laserul defectat vă poate provoca leziuni oculare (leziuni la nivelul retinei).

  Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

  Sursa: Sănătoşi.com

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.