vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A început slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului. Sunt așteptați peste 30.000 de oameni

  de Special Arad | 25 noiembrie 2018, 9:48 AM | Naţional

  0

  Câteva mii de oameni sunt prezenți, duminică dimineață, pe esplanada din faţa Catedralei Mântuirii Neamului pentru slujba de sfințire a altarului lăcașului de cult. Peste 30.000 de credincioşi din ţară şi 2.000 de invitaţi oficiali sunt aşteptaţi, duminică, la eveniment. Premierul Dăncilă a ajuns, scrie Mediafax.

  Premierul Viorica Dăncilă a ajuns, duminică, dimineață, în jurul orei 08.00, la Catedrala Mântuirii Neamului, pentru a participa la slujbă.

  Preşedintele Klaus Iohannis a fost invitat la eveniment, dar a anunţat că nu poate participa, deoarece este la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

  În interiorul Catedralei au acces doar invitaţii oficiali, iar credincioşii stau pe esplanada din faţa Catedralei, unde vor putea urmări slujba Sfintei Liturghii pe ecranele special montate. După finalul Sfintei Liturghii, toți credincioșii pelerini ortodocși prezenţi vor avea acces în Catedrală, atât duminică, cât și în zilele următoare (26-29 noiembrie, „zilele sfințirii”), și vor avea posibilitatea să se închine în Sfântul Altar, nou sfințit.

  Începând cu ora 8.00, este săvârşită Slujba Acatistului Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina în Catedrala Națională, urmată la ora 9.00 de Slujba de Sfințire a Altarului Catedralei Naționale. La sfârşitul slujbei se va citi Actul de sfințire. Sfânta Liturghie va începe la ora 10.30 şi va fi săvârșită în interiorul Catedralei Naționale.

  La ora 13.00, racla cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și racla cu moaştele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina vor fi așezate la ieşirea din Sfântul Altar al Catedralei Naționale pentru a fi cinstite de către credincioși, după ce aceștia s-au închinat în Sfântul Altar.

  Constructorul Catedralei Mântuirii Neamului a primit, vineri, o amendă contravențională în valoare de 10.000 de lei pentru încălcarea normelor de securitate la incendiu aplicabile la organizarea de șantier.

  Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov a transmis că organizatorul sfințirii de duminică a Catedralei Mântuirii Neamului este Patriarhia Română, care a invitat publicul să participe la slujba de sfințire a Catedralei. În prezent, construcția nu este finalizată, de aceea nu se poate pune în discuție existența unei autorizări pentru siguranța la incendiu.

  646x404sfinitire catedrala mantuirii neamului 2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.