duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A fost reținut celebrul cardiolog care le implanta pacienților stimulatoare cardiace luate de la cadavre

  de - | 18 februarie 2023, 10:13 AM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Unul dintre medicii de la Iași care le-ar fi implantat unor pacienți stimulatoare cardiace recuperate de la cadavre, a fost reținut pentru 24 de ore în noaptea de vineri spre sâmbătă.

  Medicul ar fi refolosit 238 de stimulatoare cardiace. În plus, acestuia i se mai aduc acuzații de mită, dar și de complicitate la construirea ilegală a unei vile într-o arie naturală protejată, potrivit stirileprotv.ro.

  Este vorba despre dr. Tesloianu, fost șef al Laboratorului de Cardiologie intervențională din cadrul Secției de Cardiologie, Spitalul Sfântul Spiridon Iași.

  Medicul va fi dus la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

  „În situația de fapt reținută de procurori, se menționează că suspectul și-ar fi exercitat atribuțiile de serviciu, cu intenție, în mod defectuos, prin implantarea, în perioada 2017- august 2022, a unui număr de 238 de dispozitive extrase din cadavre sau a căror sursă de proveniență nu se cunoaște, ignorând riscul de a provoca pacienților probleme medicale grave sau chiar decesul, procedând astfel la reutilizarea lor, deși acest lucru este interzis de legislația primară. Totodată, producătorii dispozitivelor medicale consemnează pe ambalajul aparatelor interdicția reutilizării acestora. Din probele administrate în cauză până în prezent, a rezultat că suspectul a operaționalizat o rețea formată din cadre medicale care i-au furnizat dispozitive cardiace implantabile, extrase inclusiv de la pacienți decedați, fără respectarea prevederilor legale și fără acordul, anterior decesului, al persoanelor în cauză sau al aparținătorilor”, a transmis Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

   

  Sursa: stirileprotv.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.