A bătut și a tâlhărit o persoană cu handicap. Inculpatul minor din Sântana este arestat la domiciliu

  de Special Arad | 29 august 2018, 10:23 AM | Topic special | Urmăriți

  0

  Imagine cu scop ilustrativ

  Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, după ce în prealabil au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, au solicitat Judecătoriei Chişineu-Criş, ieri, 28.08.2018, arestarea la domiciliu a inculpatului minor Ţ.V., în vârstă de 17 ani, reținut de Poliție și cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

  Judecătoria Chişineu-Criş a admis propunerea formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş şi a dispus arestul la domiciliu al inculpatului pe o perioadă de 30 zile.

  Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în data de 27 august 2018, în jurul orei 16:30, pe str. Muncii din Sântana, inculpatul Ţ.V. a prins-o cu o mână de tricou pe persoana vătămată, B.M., aflată imobilizată în scaun cu rotile și încadrată în grad de handicap grav, i-a aplicat două lovituri cu pumnul în față, după care a împins-o, ceea ce a determinat căderea acesteia pe spate, iar ulterior i-a sustras din buzunar un telefon mobil marca Huawei și un portofel în care se afla suma de 350 lei.

  Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a inculpatului.

  Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, iar propunerea de luare a măsurii arestului la domiciliu vizează aplicarea unei măsuri care să asigure buna desfăşurare a procesului penal.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.