Erdogan, președintele Turciei: „Legea internațională cere ca Crimeea să fie returnată Ucrainei”

  de - | 23 August 2022, 10:02 PM | Internaţional

  0

  Ankara sprijină integritatea teritorială a Ucrainei și respinge anexarea ilegală a Crimeei, a declarat marți președintele turc Recep Tayyip Erdogan, într-un mesaj video adresat celui de-al doilea summit al Platformei Crimeei, informează AA și Ukrinform, citate de Libertatea.

  Potrivit lui Recep Erdogan, revenirea Crimeei în Ucraina este extrem de importantă pentru întreaga regiune și pentru sistemul de securitate mondial în general. 

  „Întoarcerea Crimeei în Ucraina, din care este o parte inseparabilă, este în esență o cerință a dreptului internațional. Legea internațională cere ca Crimeea să fie returnată Ucrainei. Acest lucru este extrem de important pentru întreaga regiune și pentru sistemul de securitate global, pentru stabilitate, menținerea integrității teritoriale, suveranitatea și unitatea politică a Ucrainei”, a spus Recep Erdogan.

  „Turcia nu recunoaște anexarea Crimeei și a declarat deschis încă din prima zi că acest pas este ilegitim și ilegal. Aceasta este o poziție de principiu care are nu numai baze legale, ci și morale”, a spus el.

  Sursa: Libertatea

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.