duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Românii se întorc acasă de sărbători! Ce recomandă polițiștii de frontieră

  de Special Arad | 17 decembrie 2022, 12:05 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Ne aflăm în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, când multi cetățeni români aflați în afara granițelor tării se întorc acasă alături de familie, fapt pentru care la nivelul Poliției de Frontieră Române au fost dispuse măsuri suplimentare, astfel încât să se asigure un control eficient și operativ în toate punctele deschise traficului international.

  La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea s-a suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere a frontierei.

  Dacă situația o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în țară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

  La granița cu Ungaria formalitățile de frontieră se derulează în comun cu autoritățile din statele vecine, sens în care reprezentanții Poliției de Frontieră Române mențin permanent legătura cu omologii unguri, pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului (suplimentarea arterelor și a personalului aferent).

  Recomandări:

  Pentru perioada următoare sunt estimate creșteri ale valorilor de trafic, sens în care recomandăm cetățenilor români și străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internațional.
  Reamintim ca la granița cu Ungaria sunt deschise 12 puncte de trecere în regim internațional după cum urmează:
  pe raza județului Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu și P.T.F. Vărșand.
  pe raza județului Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borș, P.T.F. Borș II, P.T.F. Valea lui Mihai și P.T.F. Săcuieni.
  pe raza județului Satu Mare: P.T.F. Petea și P.T.F. Urziceni.
  pe raza județului Timiș: P.T.F. Cenad.
  De asemenea, recomandăm participanților la trafic să se informeze cu privire la condițiile de călătorie din statele de destinație și din cele tranzitate și să pregătească din timp documentele de călătorie.

  Informații privind situația traficului prin punctele de trecere se regăsesc pe aplicația Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră www.politiadefrontiera.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.